Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Brebu, Las Vegas, DNA, CCR și retur?

Primarul din comuna Brebu, jud. Prahova, a fost invitat în localitatea Las Vegas, nu Las Fierbinți. De către cine? Păi, de către primarul din Las Vegas, doamna Carolyn Goodman, care intenționează, pesemne, să deschidă o grădină zoologică în Orașul Păcatelor și vrea un breb, un castor din comuna Brebu, România, veți presupune, stimate cititoare și stimați cititori ai Republicii.

Ei, iacătă că nu-i așa. Generoasa invitație, care include, pe lângă Vegas Nevada și vizitarea altor comune, probabil înfrățite cu Brebu, adică Orlando și Miami, Florida, vine din partea unui grup de tovarăși din Brașov, autointitulat „Societatea pentru Administrație Publică”. Poate veți crede că zisul oengeu onorează toate cheltuielile deplasării, și atunci nu mai contează că banii nu vin din Tampa, Florida, ci de undeva de sub Tâmpa. 

Din nou, ați greși. Expediția, în care ar urma să plece primarul Ungureanu plus 3 consilieri, va fi plătită cu suma de 45.000 lei din bugetul comunei Brebu. Cei 7.000 de brebeni, dintre care destui probabil n-au bani să-și pună dinți în gură, abia așteaptă, potrivit exprimării lui The Mayor Ungureanu, să fie „hrăniți spiritual” cu ce-o să le povestească trimișii lor la întoarcerea din America.

Finanțarea a fost aprobată pe loc printr-o hotărâre a Consiliului Local, care justifică excursia dată fiind necesitatea studierii parteneriatului public-privat în Statele Unite. Ca să fie, mă gândesc, aplicat practic acest studiu în Brebu prin construirea de plaje artificiale lângă heleșteul comunal, pe care locuitorii pot sta tolăniți și juca la ruletă, precum și a mai multor bare de striptiz în cârciuma din centru.

Toate încercările presei de a contacta pe cineva de la zisul oengeu brașovean, ca să vadă dacă acesta măcar există, au fost sortite eșecului.

De asemenea, primarul Ungureanu s-a baricadat pur și simplu în birou, refuzând să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

Acuma, d-sa a ieșit de acolo doar ca să ne anunțe, mâhnit, că a renunțat la plecarea în America din pricina „gândirii comuniste a unor oameni”.

Nu seamănă, oare, arogarea și abrogarea în timp record a hotărârii Las Vegas cu scurta viață a OUG 13, cadoul pe care dl Iordache și l-a, șpagamente vorbind, făcut și l-a pierdut în Piața Victoriei?

Consiliul Local e echivalentul executivului în Brebu. Cu aprobarea micului guvern, primarul s-a autoșpăguit cu 45.000 lei din bugetul brebenilor. Dacă primăria Brebu ar fi vizitată acum de niște procurori DNA, ce credeți, stimați Republicani, că ar spune Curtea Constituțională a României, în cap cu dl Valer Dorneanu? Cumva că DNA creează un conflict instituțional și perturbă buna guvernare a comunei Brebu?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult