Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Bunicul Luizei Melencu, către Eugen Nicolicea, la Antena 3: „Uitați unde am ajuns din cauza legilor pe care le-au dat în Parlament!"

Bunicul Luizei Melencu

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, bunicul Luizei Melencu i-a acuzat pe Eugen Nicolicea, prezent în platou, și pe Florin Iordache că au schimbat justiția în favoarea infractorilor.

„Uitați unde am ajuns, datorită lor și legilor pe care le-au dat în Parlament! El cu Iordache și alți hoți!”, a spus bunicul Luizei Melencu. Acesta l-a acuzat peNicolicea că nu îi reprezintă pe cei care l-au ales în funcție: „A alergat din funcții în funcții. Nu-și merită funcțiile pe care le are. Domnul Nicolicea să învețe să vorbescă și să respecte nația și poporul român. Când a fost ales, a fost ales să ne respecte, să ne reprezinte ca nație, ca oameni”, a afirmat el.

„Să le fie rușine!”, a izbucnit bunicul Luizei.

Moderatorul Răzvan Dumitrescu a încercat să îl apere pe Nicolicea. „Înțelegându-vă supărările generale pe care le aveți, în situația în care nu există o afirmație concretă în legătură cu cazul care să fi fost incorectă și să fie nevoie să o corectăm, discuția respectivă nu își are obiectul”, a spus Răzvan Dumitrescu.

După ce bunicul Luizei Melencu a închis telefonul, Eugen Nicolicea a susținut că spusele acestuia ar fi fost inspirate de retorica lui Rareș Bogdan.

Deputatul Eugen Nicolicea a pledat, în 2017, în Comisia Juridică pentru creșterea de la trei la șase a numărului de zile câștigate în bază legii recursului compensatoriu de către deținuții care acuză condițiile proaste din penitenciare. Vedeți aici pledoaria lui Eugen Nicolicea pentru liberarea condiționată a deținuților, după ce a făcut „mai multe simulări”.

Propunerea sa a devenit lege. În Camera deputaților, la votul final, s-a înregistrat următoarea situație în favoarea legii recursului compensatoriu: PSD - 133 de voturi, UDMR - 17 voturi, ALDE - 13 voturi, minorități - 11 voturi și PNL - 1 vot.

Legea recursului compensatoriu a scos din pușcării, între octombrie 2017 și iunie 2019, 18.849 de deținuți. 1299 au recidivat și s-au întors în închisoare. 

Nicolicea, iritat de „inepțiile” bunicului Luizei: „Nu ne permitem să-i răspundem așa cum ar merita”

„În primul rând, ceea ce declară a mai declarat și altă dată, chiar m-am săturat să aud inepțiile acestea, invocând că le știe de la Rareș Bogdan. Deci atacul unui politician de asemenea factură uite ce produce. (...) Noi nu vorbim și nu ne permitem să-i răspundem așa cum ar merita, ținând cont de drama prin care trece. Dar el, care are chiar în familie o astfel de dramă, își permite să se abată de la subiectul respectiv, să arunce cu invective, legând invectivele de numele dramei pe care o are?," s-a întrebat, retoric, deputatul PSD, potrivit ziare.com.

„Să depășim acest moment", a schimbat subiectul Răzvan Dumitrescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Eu nu inteleg de ce acesti indivizi mai sunt invitati in emisiuni si cum moderatorul isi permite sa le ia apararea. Consider ca sunt la fel de vinovati ca si ei dandu-le atata importanta.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Dar votanții lui Ciordache și Golănicea ce spune.? Tac și mai așteptă niște Pomeni.
  • Like 1
 • EU cred ca Pînă la urma maria asta "isi va permite sa le raspunda asa cum trebuie".... chiar uitind putin de democratie si stat de drept!
  • Like 0
 • Ada check icon
  ''nu ne permitem să-i răspundem așa cum ar merita"- nu iti permiti pt ca omul are dreptate si ca va deranjeaza cand cineva va spune adevarul. De ce nu se implica Iordache in caz sa faca si el ceva bun pe lumea asta ? Pt ca stie ce se intampla in Caracal. Leaga ceea ce spune un om, de politica si de opozitie,
  Atat stie: sa bata din gura si politica.
  M-as mira sa mai revina PSD-ul asa cum a fost. Iar daca revine la cum a fost, este clar vina poporului roman. Pana acuma putem spune ca nu am stiu , nu ne-a interesat , dar de acum inainte nu mai putem spune asta cand peste tot auzi de copii rapiti, violati, nesiguranta, nerespectarea legii exact de cei care au obligatia sa o respecte, etc.
  Nu mai avem scuze.
  • Like 4
 • suntem cateva milioane de romani deranjati de aceste schimbari legale. Toti ar trebui sa aratam nemultumirea - macar prin prezenta la vot, prin atentionarea fiecarui angajat la stat ce nu isi face treaba corect, prin atentionarea pt fiecare intarziere sau neglijenta la oficialitati. Sa nu mai ajunga nimeni bunic ca el.
  • Like 4


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult