Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Bunicul Luizei Melencu, către Eugen Nicolicea, la Antena 3: „Uitați unde am ajuns din cauza legilor pe care le-au dat în Parlament!"

Bunicul Luizei Melencu

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, bunicul Luizei Melencu i-a acuzat pe Eugen Nicolicea, prezent în platou, și pe Florin Iordache că au schimbat justiția în favoarea infractorilor.

„Uitați unde am ajuns, datorită lor și legilor pe care le-au dat în Parlament! El cu Iordache și alți hoți!”, a spus bunicul Luizei Melencu. Acesta l-a acuzat peNicolicea că nu îi reprezintă pe cei care l-au ales în funcție: „A alergat din funcții în funcții. Nu-și merită funcțiile pe care le are. Domnul Nicolicea să învețe să vorbescă și să respecte nația și poporul român. Când a fost ales, a fost ales să ne respecte, să ne reprezinte ca nație, ca oameni”, a afirmat el.

„Să le fie rușine!”, a izbucnit bunicul Luizei.

Moderatorul Răzvan Dumitrescu a încercat să îl apere pe Nicolicea. „Înțelegându-vă supărările generale pe care le aveți, în situația în care nu există o afirmație concretă în legătură cu cazul care să fi fost incorectă și să fie nevoie să o corectăm, discuția respectivă nu își are obiectul”, a spus Răzvan Dumitrescu.

După ce bunicul Luizei Melencu a închis telefonul, Eugen Nicolicea a susținut că spusele acestuia ar fi fost inspirate de retorica lui Rareș Bogdan.

Deputatul Eugen Nicolicea a pledat, în 2017, în Comisia Juridică pentru creșterea de la trei la șase a numărului de zile câștigate în bază legii recursului compensatoriu de către deținuții care acuză condițiile proaste din penitenciare. Vedeți aici pledoaria lui Eugen Nicolicea pentru liberarea condiționată a deținuților, după ce a făcut „mai multe simulări”.

Propunerea sa a devenit lege. În Camera deputaților, la votul final, s-a înregistrat următoarea situație în favoarea legii recursului compensatoriu: PSD - 133 de voturi, UDMR - 17 voturi, ALDE - 13 voturi, minorități - 11 voturi și PNL - 1 vot.

Legea recursului compensatoriu a scos din pușcării, între octombrie 2017 și iunie 2019, 18.849 de deținuți. 1299 au recidivat și s-au întors în închisoare. 

Nicolicea, iritat de „inepțiile” bunicului Luizei: „Nu ne permitem să-i răspundem așa cum ar merita”

„În primul rând, ceea ce declară a mai declarat și altă dată, chiar m-am săturat să aud inepțiile acestea, invocând că le știe de la Rareș Bogdan. Deci atacul unui politician de asemenea factură uite ce produce. (...) Noi nu vorbim și nu ne permitem să-i răspundem așa cum ar merita, ținând cont de drama prin care trece. Dar el, care are chiar în familie o astfel de dramă, își permite să se abată de la subiectul respectiv, să arunce cu invective, legând invectivele de numele dramei pe care o are?," s-a întrebat, retoric, deputatul PSD, potrivit ziare.com.

„Să depășim acest moment", a schimbat subiectul Răzvan Dumitrescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Eu nu inteleg de ce acesti indivizi mai sunt invitati in emisiuni si cum moderatorul isi permite sa le ia apararea. Consider ca sunt la fel de vinovati ca si ei dandu-le atata importanta.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Dar votanții lui Ciordache și Golănicea ce spune.? Tac și mai așteptă niște Pomeni.
  • Like 1
 • EU cred ca Pînă la urma maria asta "isi va permite sa le raspunda asa cum trebuie".... chiar uitind putin de democratie si stat de drept!
  • Like 0
 • Ada check icon
  ''nu ne permitem să-i răspundem așa cum ar merita"- nu iti permiti pt ca omul are dreptate si ca va deranjeaza cand cineva va spune adevarul. De ce nu se implica Iordache in caz sa faca si el ceva bun pe lumea asta ? Pt ca stie ce se intampla in Caracal. Leaga ceea ce spune un om, de politica si de opozitie,
  Atat stie: sa bata din gura si politica.
  M-as mira sa mai revina PSD-ul asa cum a fost. Iar daca revine la cum a fost, este clar vina poporului roman. Pana acuma putem spune ca nu am stiu , nu ne-a interesat , dar de acum inainte nu mai putem spune asta cand peste tot auzi de copii rapiti, violati, nesiguranta, nerespectarea legii exact de cei care au obligatia sa o respecte, etc.
  Nu mai avem scuze.
  • Like 4
 • suntem cateva milioane de romani deranjati de aceste schimbari legale. Toti ar trebui sa aratam nemultumirea - macar prin prezenta la vot, prin atentionarea fiecarui angajat la stat ce nu isi face treaba corect, prin atentionarea pt fiecare intarziere sau neglijenta la oficialitati. Sa nu mai ajunga nimeni bunic ca el.
  • Like 4


Îți recomandăm

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult