Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Deputatul Eugen Nicolicea, propunerea PSD pentru Ministerul Justiției, a terminat Dreptul la Spiru Haret, la distanță

Eugen Nicolicea/Octav Ganea

Potrivit CV-ului postat de Eugen Nicolicea pe site-ul Camerei Deputaților, acesta a absolvit două facultăți: Facultatea de Electronică - secţia Calculatoare Electronice și facultatea de Drept. Însă deputatul a omis să precizeze la ce universități a studiat și care au fost anii absolvirii. 

O investigație Adevărul a scos la iveală, în 2017, că Nicolicea, omul susținut acum de PSD pentru a prelua funcția de ministru al Justiției, a absolvit Facultatea de Drept la Drobeta Turnu Severin, la Universitatea Spiru Haret, forma de învățământ la distanță.  

„Un fost profesor de la filiala din Drobeta Turnu Severin a Universităţii Spiru Haret ne-a spus că Nicolicea era student acolo „la nivelul anilor 2008 sau 2009” şi că a urmat doar trei ani de facultate, pentru că a făcut doi ani într-unul singur. „În acelaşi timp făcea aceeaşi facultate şi nevasta, şi fiica lui”, susţine profesorul”, se arată în investigația semnată de jurnalistul Liviu Avram. Acesta a intrat în posesia unui centralizator cu notele studenților de la Drept, în care Nicolicea apare la poziția 2066 din 5333 de studenți. „Avea atunci 52 de ani. A obţinut nota 6 la Drept administrativ, nota 8 la Drept internaţional public, nota 9 la Drept internaţional privat, nota 9 la Drept comparat, nota 8 la Dreptul societăţilor, nota 10 la Limba engleză şi tot 10 la Relaţii individuale de muncă”, scrie Liviu Avram.

Aceasta a fost cea de-a doua facultate terminată de Nicolicea. Prima a fost cea de Electronică, unde s-a transferat, potrivit Adevărul, de Facultatea de Automatizări şi Calculatoare a Universităţii din Timişoara, după ce a rămas repetent.

Până acum, Eugen Nicolicea a refuzat să facă precizări legate de studiile sale.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Eu cred ca studiile nu sunt asa relevante in cazul asta si nici nu mi se pare ca ar fi ceva trucat (diversitatea notelor). Altceva e vizibil. Ca omul la 52 de ani avea nevoie de acea patalama ca sa poata servi si accede in ierarhia partidului mafiot si atunci a facut ce era de facut, cu un nume deja cunoscut, pe repede inainte.
    Dupa cum vedem, nu se mai pune problema de studii sau cunostinte ci de cat de dispus esti sa servesti interesele clanului. El e dispus. Mai dispus decat Tudorel care are o mare doza de narcisism. Si tocmai acum, dupa ce si-a scos negii, nu se mai uita nimeni la el. Cea mai grea pedeapsa...
    • Like 2
    • @ Calin Ungureanu
      Studiile sunt relevante in situatia in care seful sau de partid incearca sa il prezinte ca pe un bun profesionist.
      • Like 0
  • ......nota 9 la Drept c(U)mparat....o diploma la drept se cumpara cu 3000-6000 euro ! Deci, daca a cumparat-o cu 0 euro (prin pile+relatii), are nota 10, iar daca a dat 6000 are nota 3 (la dat spaga) asa s-a apreciat in CEX....musiu poate fi referinta pt elevii Romani, NUMAI daca ai fost repetent, poti deveni ministru !
    • Like 0
  • check icon
    Pe scurt, ne-a luat dracu' pe toti.
    • Like 0
    • @
      Dorin check icon
      Aferim .Scroafa e moartă în coteț.
      • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult