Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Deputatul Eugen Nicolicea, propunerea PSD pentru Ministerul Justiției, a terminat Dreptul la Spiru Haret, la distanță

Eugen Nicolicea/Octav Ganea

Potrivit CV-ului postat de Eugen Nicolicea pe site-ul Camerei Deputaților, acesta a absolvit două facultăți: Facultatea de Electronică - secţia Calculatoare Electronice și facultatea de Drept. Însă deputatul a omis să precizeze la ce universități a studiat și care au fost anii absolvirii. 

O investigație Adevărul a scos la iveală, în 2017, că Nicolicea, omul susținut acum de PSD pentru a prelua funcția de ministru al Justiției, a absolvit Facultatea de Drept la Drobeta Turnu Severin, la Universitatea Spiru Haret, forma de învățământ la distanță.  

„Un fost profesor de la filiala din Drobeta Turnu Severin a Universităţii Spiru Haret ne-a spus că Nicolicea era student acolo „la nivelul anilor 2008 sau 2009” şi că a urmat doar trei ani de facultate, pentru că a făcut doi ani într-unul singur. „În acelaşi timp făcea aceeaşi facultate şi nevasta, şi fiica lui”, susţine profesorul”, se arată în investigația semnată de jurnalistul Liviu Avram. Acesta a intrat în posesia unui centralizator cu notele studenților de la Drept, în care Nicolicea apare la poziția 2066 din 5333 de studenți. „Avea atunci 52 de ani. A obţinut nota 6 la Drept administrativ, nota 8 la Drept internaţional public, nota 9 la Drept internaţional privat, nota 9 la Drept comparat, nota 8 la Dreptul societăţilor, nota 10 la Limba engleză şi tot 10 la Relaţii individuale de muncă”, scrie Liviu Avram.

Aceasta a fost cea de-a doua facultate terminată de Nicolicea. Prima a fost cea de Electronică, unde s-a transferat, potrivit Adevărul, de Facultatea de Automatizări şi Calculatoare a Universităţii din Timişoara, după ce a rămas repetent.

Până acum, Eugen Nicolicea a refuzat să facă precizări legate de studiile sale.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Eu cred ca studiile nu sunt asa relevante in cazul asta si nici nu mi se pare ca ar fi ceva trucat (diversitatea notelor). Altceva e vizibil. Ca omul la 52 de ani avea nevoie de acea patalama ca sa poata servi si accede in ierarhia partidului mafiot si atunci a facut ce era de facut, cu un nume deja cunoscut, pe repede inainte.
    Dupa cum vedem, nu se mai pune problema de studii sau cunostinte ci de cat de dispus esti sa servesti interesele clanului. El e dispus. Mai dispus decat Tudorel care are o mare doza de narcisism. Si tocmai acum, dupa ce si-a scos negii, nu se mai uita nimeni la el. Cea mai grea pedeapsa...
    • Like 2
    • @ Calin Ungureanu
      Studiile sunt relevante in situatia in care seful sau de partid incearca sa il prezinte ca pe un bun profesionist.
      • Like 0
  • ......nota 9 la Drept c(U)mparat....o diploma la drept se cumpara cu 3000-6000 euro ! Deci, daca a cumparat-o cu 0 euro (prin pile+relatii), are nota 10, iar daca a dat 6000 are nota 3 (la dat spaga) asa s-a apreciat in CEX....musiu poate fi referinta pt elevii Romani, NUMAI daca ai fost repetent, poti deveni ministru !
    • Like 0
  • check icon
    Pe scurt, ne-a luat dracu' pe toti.
    • Like 0
    • @
      Dorin check icon
      Aferim .Scroafa e moartă în coteț.
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult