Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

C. T. Popescu, despre autoizolarea lui Ludovic Orban: „Un coronavirus pentru dânsul acum ar fi mană cerească”

CTP la Cap limpede

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit în emisiunea „Cap Limpede” de la Digi24 despre autoizolarea lui Ludovic Orban la Vila Lac 1, după ce premierul interimar a intrat în legătură cu senatorul Vergil Chițac, diagnosticat cu coronavirus.

„Un coronavirus pentru dânsul acum ar fi mană cerească, iată. «Deci și bolnav, ministrul continuă din Vila Lac, de acolo, să conducă întreaga țară. E un erou.»Poate așa să se mai salveze din tot ce a făcut în ultimele luni”, a spus jurnalistul la Digi24.

Redăm mai jos intervenția lui Cristian Tudor Popescu:

„Intră în izolare la vilă! Cum o fi sunat asta: «Mă duc la vilă să mă izolez...», la Vila Lac, aia a lui Ceaușescu. În vreme ce zac niște oameni prin așa-numita carantină, unde din câte am văzut și am auzit sunt niște condiții subumane pentru mulți dintre ei să stea în așa-zisele locuri de carantină. Iar domnul premier fost și viitor se izolează la Vila Lac. N-am înțeles de ce trebuie să se autoizoleze la vilă. Deocamdată nu are nicio problemă, așteaptă rezultatul testului. Nu se putea duce într-o unitate militară care să-i fie pusă la dispoziție, într-o clădire de-asta cu funcțiuni. Pentru a conduce statul de acolo.

Doar dacă au fost instalat, dacă s-a gândit dinainte că se va autoizola acolo și și-a instalat tehnologie pentru că ea nu exista la vila lac. Dar cum sună...

O să vedem acum dacă premierul Orban are coronavirus sau nu, dar eu cred că ar fi bine pentru el să aibă. Cred că se roagă să aibă coronavirus. Pentru că asta, coronavirusul, ar mai șterge din ridicol, din ridicolul persoanei domnului Orban. Ați văzut că dânsul, sesizând că în zilele acestea, cu premier desemnat Cîțu și cu el interimar, în săptămâna aceasta, cel care a fost premier de facto în fața televizoarelor, cel care a luat prim planul mediatic a fost Raed Arafat.

El a vorbit, el a spus, «se face cutare, se drege», stând în capul mesei, spunându-le celorlalți miniștri. Și acum domnul Orban vrea să recupereze. L-ați văzut cum se împingea cu ministrul Sănătății la microfon? A început să vorbească de chestiuni tehnice, epidemiologice. De operaționalitate epidemiologică. E specialitatea dânsului? Nu! Cu ministrul Sănătății lângă el. Dar omul simte nevoia să recupereze în plan mediatic și a spus la un moment dat: «Stați liniștiți! Guvernul e în dispozitiv de luptă». De luptă. «Și suntem pregătiți să luptăm și să ne sacrificăm. Și eu sunt pregătit de datorie și sacrificiu». Sacrificiu. Adică el se eroizează acum încercând să șteargă ridicolul, luptă, sacrificiu. Deci un coronavirus pentru dânsul acum ar fi mană cerească, iată. «Deci și bolnav, ministrul continuă din Vila Lac, de acolo, să conducă întreaga țară. E un erou.» Poate așa să se mai salveze din tot ce a făcut în ultimele luni”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Same1 check icon
  https://evz.ro/gigi-becali-uimeste-romania-cu-gestul-sau-afara-este-urgie-dar-el-a-gandit-o-altfel.html
  • Like 0
 • Nu mi-e draga politica,nici atit psd-ul,insa stiind ca depindem de ei,si ei de noi(o data la patru ani),pot spune ca de cind a cazut dancila cu psd cu tot,m-am indragostit de guvern,asa cum este el acum,de ce?I-mi inspira seriozitate(Orban) ,incredere(Citu),cultura,dragoste,optimism( Anisie, Costache si altii)!Eu o sa-i inteleg guverul cind o sa ma duc la vot.au vrut sa faca o mica jmecherie cu nominalizarea d-lui Citu,doar ca sa ajungem la anticipate!Si stiti de ce graba cu anticipatele?Pentru ca exista teama ca unii romani "sensibili",la o mica "greseala" a guvernului Orban,va Re-vota psd?!D-le Orban,stati linistiti si tineti-va de promisiunile ce ni le-ati facut romanilor,ca eu o sa va votez(din Bergerac)!Bonne courage!!!
  • Like 3
  • @ Mioara Diaconu Tambac
   Dan check icon
   Felicitari ,,Mioara Diaconu Tmabac, ,,ptr cuvintelel intelepte ,Subscriu total ,Asa este , si eu am incredere deplina in acest Guvern ,Este mai ,tehnocrat si au un nivel IQ mult superior fata de cel al psd-ului + veorica, !! Apreciez in mod deosebit ,activitatea Doamnei Violeta Andrei de la Min.Muncii . cand a procedat foarte logic ,atunci cand a considerat ca acea d-mna liftiera ,nu mai este necesara ,Foarte normal ,ca d-mna si-a gasit servici ,
   • Like 1
 • Comportamentul lui L.Orban și al lui K.W. Iohanis nu trebuie să fie explicat, nu ascunde nici unul dintre ei nici o „taină”, singura lor preocupare este limpede ca lumina zilei și anume aceea de a acapara puterea absolută. Asta nu în interesul lor de oameni mici, nu, ei fac asta numai și numai în folosul și pentru bunăstarea poporului român. Ei nici acum nu au renunțat la alegeri anticipate și nici nu văd vreun motiv serios ( electoral ) să amâne alegerile locale ( oare cine va merge la urne și cine va popula secțiile păstrătoare de urne în condițiile isteriei ... izoletei ? ).
  Precaritatea condițiilor din spațiile destinate carantinei este o condiție de bază, să descurajeze repatrierea diasporei bună numai la vot ). Cei din industria HoReCa se plâng de lipsa obiectului muncii, statul ar fi putut să compenseze acest lucru folosind spațiile acestora pentru carantină și izolare.
  • Like 0
 • Masculul Alfa al haitei de manipulatori mercenari de la A3 a declarat ca situatia acuala impune o schimbare de atitudine fata de politicienii pe care pana acum i-a supus linsajului mediatic. Dl. CTP a inteles insa ca asa ceva nu e sanatos si i-a luat imediat locul, Nu-mi ramane decat sa-l felicit!
  • Like 3


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult