Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Premierul Orban izolat la Vila Lac 14 zile, parlamentar liberal cu coronavirus, conducerea PNL izolată la domiciliu. „Cum să mai merg la Cotroceni, să-l expun pe președinte?!”

Ludovic Orban - Klaus Iohannis - (Foto Inquam Photos / George Călin)

Foto: Inquam Photos/George Călin

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat că intră în autoizolare, pentru 14 zile, la Vila Lac 1, după ce a intrat în legătură cu parlamentarul român diagnosticat cu coronavirus. Este vorba despre senatorul PNL Vergil Chițac, a anunțat premierul, vineri dimineață.

Toți membrii Guvernului vor fi testați pentru coronavirus.

Întreaga conducere a PNL va fi izolată la domiciliu, după ce a venit în contact, în timpul Biroului Permanent, cu senatorul care a fost infectat în urma unei călătorii în străinătate.

Orban a explicat că nu se va mai duce la consultări la Cotroceni: „Cum să mă duc, să-l expun pe președinte?!”

„Nu așteptăm ancheta epidemiologică. Am solicitat ministrului Sănătății să creeze rapid un mecanism de anchetă epidemiologică pentru toți colegii”, a spus Orban.

„Este o situație cu care va trebui să ne obișnuim, până la găsirea unui vaccin”, a declarat ministrul Sănătății la conferința de presă.

STIREA INITIALA. Un prim caz de infecție cu coronavirus, în Parlament, anunță Digi24. Este vorba despre un senator care a călătorit recent într-o țară unde erau cazuri confirmate de Covid-19. Informatia initiala era că Parlamentarul a stat în autoizolare acasă, după ce s-a întors din străinătate, însă senatorul PNL a fost la mai multe intalniri. 

Până în prezent la nivel național sunt 70 de oameni confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Peste 13.000 oameni sunt în autoizolare în România.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Poate ca e cazul ca dl Orban si intreg pnl-ul sa se autoizoleze pt totdeauna, ca dau dovada de o iresponsabilitate mare cat turnul babel fata de Romania si fata de romani, mai ales acum cand exista criza asta cu virusul asta. Oare ii mai intereseaza chestia cu anticipatele ? Oare miscarile pnl-ului de acum nu seamana nitel cu miscarile psd-ului cu guvernul grindeanu si Tudose ?
  • Like 0
 • mike mike check icon
  Domnu Orban poate vizitați un pic si sediul PSD. Acum e momentul sa scăpăm de ei. Politica in carantină. Singurul sănătos pare Barna.
  • Like 3
 • profun check icon
  Ăstuia îi dă Klaun a treia oară un mandat de primministru!?

  Ăstuia care convoacă într-o sală zeci de ziariști pentru a le scuipa față și în microfoane vestea că este suspect de coronavirus!?
  • Like 1
 • Iar doctorii, inginerii, oamenii de adevărată ştiinţă, sociologii, istoricii, etc.... unde să se izoleze don'premier? De ce ar fi ei mai puţin importanţi pentru populaţia asta zăpăcită decât înălţimea vostră care nu sunteţi, pe bune, decât un rahat care nu vede dincolo de ţucalul de partid în care s-a dezvoltat? Care vilă şi care lac aţi hărăzit pentru ăştia?. Viscerele matale să huzurească la Vila Lac 1, 2, 3, 4, 5, 6 (ori câte o-ţi mai avea), restul nu contează. Sictir, şi sper să vă auzim de dincolo. Curând.

  • Like 2
 • Prin 1990 scandam în Piaţa Universităţii: "Chiţac, Chiţac, să fie ras în cap". Uite cun se înoadă viersul, azi ar fi "Chiţac, Chiţac, să fie ras de-un cap". Adică procedura Nord Coreană de eliminare a pericolului de epi-pandemie. Fără milă şi pomană, exact asta merită imbecili de genul ăsta! Fără regrete!
  • Like 1
 • Ada check icon
  Deci fix persoana care trebuia sa respecte legea, nu a respectat-o.
  Ce sa mai vorbim de aplicarea legii la poporul de rand ?
  De ce nu se izoleaza actualul guvern la Palatul Victoria ? Nu inteleg de ce trebuie sa stea acasa cu familia.
  Acest virus s-ar putea sa ne scoata foarte multe adevaruri la iveala, mai ales celor care nu au vrut sa le vada.
  • Like 1
 • Dorin check icon
  E clar PNL iștii și-au pus palma la fund și au fugit la umbră.
  • Like 1
 • Valentin check icon
  Parcă numai ei? Să-i vezi pă fraţii noştrii cum mângâie telefoanele prin metrou cu degeţelele şi pe urmă le pun la gură/ochi/urechi, că doar ecranul telefonului e atât de curat că poţi aşterne masa pe el.
  • Like 2
 • Ce ar fi sa avem in corona virus cel mai bun prieten al romanilor care au votat pentru un parlament cu 300 de senatori si deputati? Adica sa-i injumatateasca putin? Zic si eu...
  • Like 0
 • Bărbații politici ai țării, unii mai mari , alții mai mici de ... stat(ură), dar cu toții atât de mici, chiar microscopici, ca oameni de stat, dau un exemplu personal de „curaj și devotament” și se înscriu cu grăbire să-și atașeze în piept ( acolo unde țin mâna când se intonează imnul ) #stauaucasă .
  Când te uiți ce se întâmplă pe plan mondial nu poți să nu te întrebi: „oare ce urgie ni se pregătește cu antrenamentul ăsta cu SARS-CoV2 ?” .
  • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult