Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

C.T. Popescu: „Cum poți, în calitate de ministru al Justiției, să te comporți ca un propagandău de doi bani?”

Prin cererea de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ministrul Justiției „nu s-a făcut de râs, cum se temea PSD, s-a făcut de plâns”, crede jurnalistul Cristian Tudor Popescu. 

Acesta a vorbit la Digi 24 despre raportul despre DNA prezentat de Tudorel Toader. „Nu credeam să mai am în România, după 27 de ani, această senzație interioară de neoprit în mine, senzația pe care mi-a dat-o procesul lui Ceaușescu de la Târgoviște. Dl. acesta, ministru al Justiției, a făcut în această seară la tv un proces. Dânsul s-a autonumit avocat al puterii actuale, procuror al acuzării împotriva lui Kovesi și judecător în același timp. Dna Kovesi n-a beneficiat nici măcar de un avocat din oficiu”, a spus jurnalistul.

„Deci a rostit acest rechizitoriu dl. Toader, nicidecum un raport de evaluare a persoanei Kovesi la DNA. Nu există nici măcar un singur element pozitiv. Nu înțeleg de ce dl. Toader nu a spus nu numai revocarea dnei Kovesi, ci și arestarea ei, judecarea ei, la o televiziune, și lichidarea ei”, a continuat Cristian Tudor Popescu. 

„Cum poți, în calitate de ministru al Justiției, să te comporți ca un propagandău de doi bani? Am fost eu la Bruxelles și nouă parlamentari europeni, nu spui cine, mi-au spus ei mie, că li s-a spus că s-a scos arestul preventiv. Și de aici trage concluiza defăimării României de către subiectul expunerii sale, dna Kovesi”, a spus el.

Înlăturarea lui Kovesi de la șefia DNA este, în opinia sa, parte din planul PSD de a instaura în România „un ceaușism cu mall-uri și biserici”. „PSD nu vrea să fie la putere. Vrea să fie puterea însăși, așa cu este Putin”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Slabuta rau argumentatia dlui prof. de drept TT. Conform logicii TT ar trebui ca sute de judecatori care produc prin instante solutii ne-constitutionale sa fie demisi; la fel sute sau zeci de parlamentari care produc articole de lege, cazute la CCR sa fie si ei demisi, la fel sefii de partide, de Camere etc etc.
  Pe partea cu managementul e si mai grav. Pai aspectele pozitive sunt net in favoarea Laurei Codruta Kovesi din punct de vedere managerial. Plus sustinerea externa. Plus sustinerea populatiei; nu te poti pisa impotriva vantului decat cu riscul de-a-ti veni in fata! Exact asta a facut TT: impotriva vantului si bunului simt! Prefer DNA-ul care a facut ceva impotriva Vantu-lui!
  • Like 0
 • Nici nu ma mai obosesc a-mi da cu parerea. In schimb, va dau o sugestie domnilor editori. 2018, o suta de ani de la Marea Unire. Romania, atunci la inceput, Romania acum, oameni de ieri si de azi. Ce au facut unii si ce distrug altii.
  • Like 0
 • Raportul lui Toader este atat de "documentat" si de lung(desi fara consistenta ci doar aparent e bogat in argumente) incat masoara pregatirea indelunga in a ingropa DNA pe care PSD-istii o vizeaza de atata vreme. Masoara ura lor, programarea lor in a intoarce destinele tarii dupa cum au ei chef sau are Moscova chef !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oameni buni, nu va lasati doborati de lehamite si luptati sa scapam de aceasta pecingine pe capul natiei romane.....
  • Like 2
 • Tudorel a făcut ceva... s-a făcut de râs. Pt a-și salva scaunul de ministru a trebuit să iasă la tablă așa cum i-a cerut Șefu' care i-a transmis "să nu se facă de râs". Din păcate da, s-a făcut de râs pt PCR, pardon PSD.
  Începe războiul, se strâng rândurile.... adversarii se cunosc. Cine va câștiga?
  • Like 1
 • De ce nu pune PSD-ul raportul pe site??? Pentru că le e frică. De aseară tot modifică la el pentru a-l curăţa de tot ce n-a grăit TT cu scopul de a face raportul mai puţin incriminabil. Acum când scriu (13:30) vine şi proaspăta declaraţie a lui TT cum că nu va avea o discuţie cu Laura Codruţa Kovesi. Evident! Asta e încă o dovadă de cât sânge are TT unde ar trebui să aibă. Îi e frică că se va umple de PSD pe pantaloni, că-l va face Codruţa praf şi pulbere.

  Mă întreb, oare nu poate instituţia prezidenţială să someze pe Ministrul Justiţiei să trimeată IMEDIAt o copie de pe raport la preşedinţie?

  Dar oare, nu va fi suficientă substanţă în raportul TT (atunci când va găsi curajul să-i dea drumul) pentru ca TT să fie acuzat de abuz, trădare, etc? Poate că, în calitate de inculpat, dl TT ar putea fi citat la DNA unde îl va audia un procuror.
  • Like 2
  • @ N Cojocaru
   Criss B check icon
   Chiar daca vor modifica varianta scrisa, vorbele lui raman si trebuie sa raspunda pentru ele!
   • Like 1
 • Ridicolul era inevitabil Oricum se termina mandatul în 2019. Dupa ce am stricat relatiile cu Japonia, le tensionam si cu UE!
  • Like 1
 • Moș Teacă s-a făcut de râs !

  În ciuda recomandării lui Dragnea adresată lui Tudorel Toader de a "nu se face de râs", acesta a depășit orice limită și s-a umplut de ridicol. A venit în fața opiniei publice cu un rechizitoriu întocmit la adresa lui Koveși prin care a încercat să "repereze" onoarea lui Iordache pentru Ordonanța 13, a Comisiei parlamentare preocupată cu "sufrageria lui Oprea", a HG-ului prin care lacul Belina a ajuns în proprietatea TelDrum și a lui Dragnea, a inspectorilor judiciari, a Curții Constituționale, etc, etc. A însăilat niște acuze de un infantilism ce nu poate să nu te determine să te întrebi cum a ajuns omul ăsta la rangul de rector al unei universități ? Auzi la el mostră de vinovăție:
  1 i-a împiedicat pe inspectorii judiciari să-și efectueze controlul
  2 a prioretizat dosare
  3 i-a supravegheat pe procurori la întocmirea rechizitoriilor
  4 a fost împotriva dezincriminării abuzului în serviciu de către CCR
  5 s-a temut că se urmărește desființarea DNA
  6 a fost împotriva modificării legilor Justiției
  7 a contribuit la creșterea numărului de achitări
  8 a contribuit la creșterea cheltuielilor DNA !!
  9 nu s-a implicat în activitatea abuzivă a unor procurori
  10 l-a lăudat pe Portocală
  11 a contribuit la apariția de neconcordanțe între înregistrări și transcripturi
  12 a tergiversat soluționarea unor cauze (Microsoft) până la prescrierea faptelor
  13 nu a avut reacție și control asupra activității DNA Ploiești
  14 a afectat imaginea României în străinătate

  În fine și ultima acuză a lui Moș Teacă, LC Koveși n-a purtat bască !!
  • Like 2
 • Demisia lui în extremis ar fi fost un gest ce-l mai putea reabilita......Surd, orb și mut la reacțiile venite din toate părțile, dl sinistru al Justiției plin de grandoarea fuduliei a dat cu șutul întregii cariere.....RIP !
  • Like 3
 • Zice CTP ca ticalosul unsuros s-a facut de plans, Nu lepra e bine mersi, asteapta osciorul pentru care a facut, ca o javra jalnica ce e, atata vreme , chelelaind lung si fals, atata slus.
  Noi suntem de plans, nu jigodia. Noi, pentru lenea, indolenta si tembelismul de masa, pardon de turma. Privim linistiti ca niste cornute, rumegand, cum cativa nebuni iesiti in strada, incearca sa-i opreasca pe macelari sa mane toata turma spre abator. In loc sa fim cu ei, langa ei, cu sutele de mii, poate milioane. Noi suntem de plans. Suntem complici , nu victime.
  • Like 8
 • Cancerul PSD devorează galopant România!
  • Like 0


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult