Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cabana Caraiman a fost redeschisă

Concert Alexandru Tomescu

Foto - Inquam Photos

După o lungă perioadă în care a fost închisă, cabana Caraiman a fost redeschisă la începutul lunii august și va primi turiști până cel puțin la 1 octombrie, scrie Brașov.net.

Cabana a fost cumpărată anul trecut de violonistul Alexandru Tomescu, a cărui intenție a fost de la bun început să o repună în circuitul turistic. „În primul rând, aș vrea să o redau publicului. Este o cabană construită pentru a oferi adăpost turiștilor. Este plasată într-un loc perfect, ideal, când urci Valea Jepilor, o vezi acolo, deasupra ta și ai o senzație uluitoare. Este un proiect foarte complex și foarte complicat. În clipa în care mi-am dat seama cât de greu va fi, mi-am zis: da, aici e de mine, pentru că altfel, dacă era prea simplu, nu știu, n-aș fi simțit vreo satisfacție deosebită. E o casă, o clădire istorică. A împlinit anul acesta 85 de ani. Arhitect a fost Gabriela Storck, fiica Ceciliei Cuțescu Stork. E un simbol, e un reper al alpinismului din România”, spunea în primăvară muzicianul.

La finalul lui iulie, el a ținut un concert pe platoul Bucegilor.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult