Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ziua medaliilor pentru canotajul românesc la Jocurile Olimpice. Aur la canotaj dublu vâsle masculin pentru Florin Enache și Andrei Cornea. UPDATE

Ancuţa Bodnar și Simona Radiş

Foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Canotajul românesc este joi, la Jocurile Olimpice de la Paris, în centrul atenției cu patru finale importante. Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat medalia de argint la proba de dublu vâsle feminin, în timp ce Andrei Cornea și Marian Enache au obținut medalia de aur la dublu vâsle masculin.

UPDATE: Așa arată palmele canotorului Marian Enache:

Foto: captura TVR1

„Suntem zeii apelor în proba de dublu vâsle masculin! Prima medalie de aur olimpic din istoria României în această probă.

Sunt foarte bucuros că am reușit să scriem din nou istorie, eu cu Andrei. Nu mai am cuvinte. Știam că avem șanse, că nu contează culoarul. E cel mai frumos cadou pe care ni-l puteam face vreodată”, a spus Marian Enache, pentru TVR Sport, după cursa în care a obținut aurul olimpic, alături de colegul său Andrei Cornea.

„A fost o cursă minunată. Nu am cuvinte, am scris istorie alături de Florin. Am plecat cu ideea că de pe culoarul 1 am câștigat și la europene. Am zis că nu se poate altfel”, a completat Andrei Cornea, colegul de barcă al lui Marian Enache.

UPDATE:  În finala de patru rame feminin, Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş s-au clasat pe locul patru.

UPDATE: Medalie de aur la canotaj, dublu vâsle masculin. Felicitări, Andrei Cornea și Marian Enache! Formidabil atac pe final de cursă!

UPDATE: Medalie de argint la canotaj, dublu vâsle feminin în Finala A pentru Ancuţa Bodnar, Simona Radiş. Felicitări!

UPDATE: Echipajul format din Mihăiță Tigănescu, Laurențiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci, Adrian Munteanu s-a calificat în finală, ocupând locul 3, în urma recalificărilor.

Programul de azi al sportivilor români:

11:20 - 8 + 1 (m) recalificări Mihăiță Tigănescu, Laurențiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci, Adrian Munteanu 

12:18 - Canotaj, dublu vâsle feminin, Finala A: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş

12:30 - Canotaj, dublu vâsle masculin, Finala A: Andrei Cornea, Marian Enache

12:50 - Canotaj, patru rame feminin, Finala A: Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş

13:10 - Canotaj, patru rame masculin, Finala A: Ştefan Berariu, Sergiu Bejan, Andrei Mândrilă, Ciprian Tudosă

Navigație

Yachting feminin pe bărcuțe „dinghy”, Ebru Bolat, prima cursă de la ora 16:35, iar imediat după prima urmează o a doua

Gimnastică artistică

Finala feminină la toate categoriile, Ana Bărbosu și Amalia Ghigoarță, ora 19:15

Polo pe apă

Faza grupelor, masculin, România – Croația, ora 20:30

Hai, România!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult