Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ziua medaliilor pentru canotajul românesc la Jocurile Olimpice. Aur la canotaj dublu vâsle masculin pentru Florin Enache și Andrei Cornea. UPDATE

Ancuţa Bodnar și Simona Radiş

Foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Canotajul românesc este joi, la Jocurile Olimpice de la Paris, în centrul atenției cu patru finale importante. Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat medalia de argint la proba de dublu vâsle feminin, în timp ce Andrei Cornea și Marian Enache au obținut medalia de aur la dublu vâsle masculin.

UPDATE: Așa arată palmele canotorului Marian Enache:

Foto: captura TVR1

„Suntem zeii apelor în proba de dublu vâsle masculin! Prima medalie de aur olimpic din istoria României în această probă.

Sunt foarte bucuros că am reușit să scriem din nou istorie, eu cu Andrei. Nu mai am cuvinte. Știam că avem șanse, că nu contează culoarul. E cel mai frumos cadou pe care ni-l puteam face vreodată”, a spus Marian Enache, pentru TVR Sport, după cursa în care a obținut aurul olimpic, alături de colegul său Andrei Cornea.

„A fost o cursă minunată. Nu am cuvinte, am scris istorie alături de Florin. Am plecat cu ideea că de pe culoarul 1 am câștigat și la europene. Am zis că nu se poate altfel”, a completat Andrei Cornea, colegul de barcă al lui Marian Enache.

UPDATE:  În finala de patru rame feminin, Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş s-au clasat pe locul patru.

UPDATE: Medalie de aur la canotaj, dublu vâsle masculin. Felicitări, Andrei Cornea și Marian Enache! Formidabil atac pe final de cursă!

UPDATE: Medalie de argint la canotaj, dublu vâsle feminin în Finala A pentru Ancuţa Bodnar, Simona Radiş. Felicitări!

UPDATE: Echipajul format din Mihăiță Tigănescu, Laurențiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci, Adrian Munteanu s-a calificat în finală, ocupând locul 3, în urma recalificărilor.

Programul de azi al sportivilor români:

11:20 - 8 + 1 (m) recalificări Mihăiță Tigănescu, Laurențiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci, Adrian Munteanu 

12:18 - Canotaj, dublu vâsle feminin, Finala A: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş

12:30 - Canotaj, dublu vâsle masculin, Finala A: Andrei Cornea, Marian Enache

12:50 - Canotaj, patru rame feminin, Finala A: Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş

13:10 - Canotaj, patru rame masculin, Finala A: Ştefan Berariu, Sergiu Bejan, Andrei Mândrilă, Ciprian Tudosă

Navigație

Yachting feminin pe bărcuțe „dinghy”, Ebru Bolat, prima cursă de la ora 16:35, iar imediat după prima urmează o a doua

Gimnastică artistică

Finala feminină la toate categoriile, Ana Bărbosu și Amalia Ghigoarță, ora 19:15

Polo pe apă

Faza grupelor, masculin, România – Croația, ora 20:30

Hai, România!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult