Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Care a fost cel mai scump produs vândut vreodată pe eMag: un cumpărător a achiziționat de pe mobil o mașină de 120.000 de euro. Iulian Stanciu, invitat „În fața ta”

Iulian Stanciu, In fata ta

În anul 2010, eMag avea vânzări de 80 de milioane de euro. Astăzi, vânzările au ajuns la 1,2 miliarde de euro pe an, iar compania și-a extins prezența în Ungaria și Bulgaria, spune antreprenorul Iulian Stanciu, fondatorul eMag, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

De Black Friday compania a vândut și cel mai scump produs din istoria sa: o mașină de 120.000 de euro, achiziționată de pe mobil. Într-o zi proastă, eMag vinde 100.000 de produse pe zi. Într-o zi bună, de Black Friday, 2 milioane. 

Câteodată clienții care caută un produs căruia nu îi știu cu exactitate denumirea și atunci apar formulări amuzante. „Cel care mi-a plăcut cel mai mult: aparat să prindă net. Omul are o nevoie pe care nu știe să o verbalizeze într-un limbaj tehnic. Ceea ce ne spune că este treaba noastră ca orice își dorește clientul să ne dăm seama și să îi livrăm acel produs. Avem algoritmi bazați pe inteligență artificială. dacă cineva caută un produs, scris greșit și nu a găsit nimic, dar scrie corect și găsește ceva, algoritmul învață astfel încât următorul care scrie greșit va găsi produsele”, afirmă Iulian Stanciu. Alte exemple de căutări amuzante sunt Mașină de jucărie ce are Dorian Popa, plicuri bani nuntă, tablouri cu steme de la Mercedes.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi 24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:00.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Alex S. check icon
    Emag face foarte multe lucruri dubioase si nu recomand. Desi totul pare foarte ok, mai devreme sau mai tarziu cam toata lumea o sa intampine probleme si nimeni nu o sa ajute (ANPC da solutii vagi din care nu rezulta nicio actiune si nici nu doresc sa clarifice dupa numeroase insistente).
    Sa speram ca Amazon o sa isi faca cumva loc si in regiunea noastra...nu sunt usa de biserica dar sunt tot tipul in atentia presei internationale.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult