Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Carmen Avram, pe lista PSD pentru europarlamentare. „Am prins drag de PSD. Am început să simt lucruri pe care nu credeam că pot să le simt”

Carmen Avram

Foto: Antena 3

Carmen Avram, jurnalistă la Antena 3, ocupă locul al doilea pe lista PSD pentru alegerile parlamentare. Aceasta a explicat, la Antena 3, decizia de a candida pentru partidul condus de Liviu Dragnea spunând că „a prins drag” de PSD. 

„Eu nu am fost votant PSD. Până în 2009 am votat PNL. După 2009 am tot așteptat ca PNL să își revină și i-am găsit mereu scuze. După acest decembrie 2016, am văzut un partid care câștigă alegerile și, la câteva săptămâni, există această tentativă de a fi înlăturat de la putere. După care l-am văzut asaltat în moduri în care nu credeam că mai e posibil, și dinăuntru, și dinafară. Și l-am văzut în această zbatere de a ține piept presiunii. El, întâi și întâi, nu cedează și mai are timp să rezolve și lucruri. (...) Și m-am uitat la el, la acest partid și cumva, pentru prima dată în istoria mea personală, am prins drag de el și am început să îl respect.  Am început să simt pentru el lucruri pe care nu am crezut că pot să le simt. S-au întâmplat lucruri în acești ultimi 2 ani, care pentru mine au fost șocanți. Și forța acestor oameni, care au fost huiduiți, huliți, scuipați, în toate felurile, forța acestor oameni de a duce mai departe o misiune pe care și-au asumat-o și au câștigat-o în mod legal”, a spus realizatoarea emisiunii „În premieră”.

Un factor decisiv în luarea deciziei a fost discursul ținut de Viorica Dăncilă în Parlamentul European, pe care Carmen Avram spune că ar putea să îl urmărească „în buclă”. „Pe lângă asta, a fost un moment decisiv, când am știut că sunt de partea lor total: speech-ul pe care Viorica Dăncilă l-a ținut în Parlamentul European, atunci când era problema rezoluției care s-a votat. Ăsta e un speech pe care eu aș putea..., până la următorul fabulos care o să apară, aș putea să-l ascult în buclă. E o pledoarie pentru România pe care eu n-am mai auzit-o. Și are dna Dăncilă această sintagmă pe care o folosește foarte des: țara mea. Pe mine mă atinge în inima asta... a început să mă doară pentru că țara mea suferă. Și în Parlamentul European a fost această doamnă care, cu vocea ei firavă, a spus: Țara mea nu merită să fie pedepsită”, a declarat Carmen Avram.

Vedeți aici lista completă a PSD pentru europarlamentare și „implanturile” surpriză pe care Liviu Dragnea le-a operat 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Caius check icon
  Simt cum distinct în adînc
  Stropii de cîntec se strîng,
  Acolo vibrează o strună
  Și sufletul-ntreg îți răsună.
  • Like 0
 • Eu stiu ca se simt simtaminte nu lucruri, care e ceva material, daca mata cucoana simti lucruri inseamna ca simti mirosul celor 10.000 euro pe care ii vei primi lunar in parlamentul european.
  Daca treci printr-o criza sentimentala e normal la varsta ta, fiind la menopauza, care aduce si anumite modificari psihice.
  Cand schimbi asa usor macazul, venind de la a 3, inseamna ca ai fost o psd-ista toata viata dar ai ai fost acoperita.
  Succes in ue.
  • Like 0
 • Rusine Carmen Avram, dezamagitor!Sa alegi sa iesi atat de urat de pe scena jurnalismului si sa intri in genunchi intr-un partid de hoti,unde prostia si parvenismul sunt la putere!
  • Like 1
 • Eu vad trei variante: 1. A primit o mare suma de bani sa isi asume aceste opinii; e un job platir. Doar ca stigmatizeaza meseria de jurnalist.. 2. Traverseaza o criza de identitate sau altfel de criza, caz in care ar trebui sa fie consultata de un specialist; 3. Aceasta e adevarata ei fatza, nu aceea de jurnalist care a facut emisiuni de exceptie. Caz in care se aplica tot pct 2.
  • Like 1
 • Este șocant acest "discurs". Vădește un arivism sălbatic și o ipocrizie fără limite. Caracteristic pentru adunătura de la a3. Nu merită comentat mai mult. Vom continua să ne facem de râs, în întreaga lume.
  • Like 0
 • HA. Ha. Ha.
  "Am prins drag de psd".....
  Sa mori tu, CARMEN Avram......
  Asa de mult ai ajuns sa îți placă ciorba de la psd încât te prostitueze pentru o ciorbă?????
  • Like 0
 • E în trend, se va întâlni cu Rareș Bogdan pe acolo. Pe când Badea și Oreste ? Parcă totuși Carmen Avram e mai decentă decât cei trei pomeniți de mine mai sus.
  • Like 0
 • Doamna in cauza s-sa simtit brusc, meteoric atinsa in inima de PSD, probabil de celebra si stramba mustata ingalbenita.
  Mi-a adus in amintire niste versuri celebre:

  Stimata doamna si distinsa
  Cand te-ai simtit profund atinsa
  Erai culcata sau intinsa?
  • Like 4
 • Doamna arata ca si ficusul meu din casa.Nu l-am udat de doi ani asa ca e uscat si pe dinafara si pe dinauntru.L-as trimite si pe el la Bruxelles dar n-are sustinerea PSD,mi-au raspuns ca au deja un ficus pe lista.
  • Like 4
 • Am urmarit doar pana in momentul in care Gadea și distinsa doamna Avram au ajuns de la ridicol la grețos.
  • Like 3


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult