Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cât adevăr e în știrea „Localnicii au plecat acasă cu obiecte din caroseria mașinii lui Răzvan Ciobanu”. Versiunea Poliției

Accident Răzvan Ciobanu

După accidentul în care și-a pierdut viața designerul Răzvan Ciobanu, „mai mulţi localnici prezenţi la locul tragediei i-au băut apa şi sucurile din maşină şi au plecat acasă cu obiecte din caroseria maşinii, care rămăseseră intacte: faruri, halogene şi alte obiecte de caroserie”, a relatat Observator TV, într-o știre care a fost preluată de mai multe publicații și care a născut o furtună de interpretări cu același miez: în a doua zi de Paște, localnicii din Săcele (n.r. - comuna cu 2.000 de locuitori din județul Constanța unde a avut loc accidentul) au furat obiectele personale ce i-au aparținut unui om care a murit. 

Într-un material video postat pe site-ul Observator se pot vedea trei bărbați: unul dintre aceștia miroase o sticlă ce pare de apă, gustă din ea și îi pune capacul la loc, un altul ține în mână niște faruri, iar un altul două obiecte dificil de recunoscut. Acesta răspunde la întrebările reporterului în cuvinte greu inteligibile dintre care poți distinge: „Becu’”,„Nu se aprinde”, „Îl polizez ...” Nu este clar însă ce se întâmplă apoi cu respectivele lucruri.

Întrebată dacă este adevărat că localnicii ajunși la locul accidentului și-au însușit obiecte din mașina lui Răzvan Ciobanu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Mihaela-Andreea Munteanu, a răspuns: „Nu este adevărat”. 

Aceasta a spus că persoanele care au luat obiectele aflate pe câmp le-au predat la postul de Poliție din localitate. „La fața locului au fost polițiștii, care au ridicat toate bunurile găsite, bani, pentru că s-au găsit și bani, documente, poșete. Au ridicat tot ce era important. După care, când a fost ridicată, s-au rupt anumite lucruri, părți din caroserie și au căzut anumite obiecte nerelevante pentru anchetă, pe care le-au luat localnicii și le-au dus la postul de poliție”, a mai declarat ea pentru Republica. 

Testele preliminare au arătat că Răzvan Ciobanu ar fi consumat droguri

Potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, testele preliminare făcute în cazul designerului Răzvan Ciobanu arată că acesta ar fi consumat droguri. „Testele inițiale se pare că indică prezența substanțelor interzise în sânge, dar e corect să așteptăm rezultatul testelor finale, pentru că de multe ori mai dau și erori aceste teste preliminarii. Dar mai e un lucru fundamental: cauza morții a fost în urma unui accident rutier, se exclude orice altă ipoteză, suicid sau omor calificat”, a afirmat el potrivit Digi24.

Și Coarnă a spus că de la locul accidentului nu au dispărut obiecte ce i-au aparținut lui Răzvan Ciobanu: 

„N-a dispărut absolut nimic. Tot ce a fost clar concludent a fost ridicat de către colegii mei din cadrul IPJ Constanța”. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Inteleg ca ne-am obisnuit ca Latrinele mint cum respira, dar credeam ca ne-am obisnuit si sa citim declaratiile politiei... citez "au căzut anumite obiecte nerelevante pentru anchetă, pe care le-au luat localnicii și le-au dus la postul de poliție" - chiar va imaginati ca ar face niste sateni asa ceva voluntar? Cel mult le-au predat la politie DUPA ce au vazut ca sunt filmati/dupa ce au aparut la stiri, de frica. Asta daca nu cumva politia se face ca n-a disparut nimic ca sa nu se complice cu o ancheta inutila.
  • Like 1
 • Observator, A1, A3 si alte clone ale acestui trust, sunt ultimele scursuri ale presei de pretutindeni. Cred ca nici in Africa nu exista ceva atat de prost. Nu mai au nicio constiinta proprie. Mananca orice li se comanda si dupa aia se lauda ca-i bun.
  • Like 1
 • Știrea nu e surprinzătoare, avem o presă de tot râsul (plânsul) iar metoda copy-paste e la ordinea zilei astfel că scrie unul o tâmpenie și ceilalți o preiau pur și simplu. Dacă răsfoiți presa online o să observați că toți au aceleași știri, texte identice cu tot cu eventualele greșeli gramaticale.
  • Like 3
 • A fost un om frumos cu un suflet bun!Dumnezeu l a iubit si l a luat in zi sfantă.Zbor lin printre ingeri,Razvan!
  • Like 1
 • Dumnezeu sa il odihneasca ! O tragedie pentru industria modei din Romania.
  • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult