Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Cât adevăr e în știrea „Localnicii au plecat acasă cu obiecte din caroseria mașinii lui Răzvan Ciobanu”. Versiunea Poliției

Accident Răzvan Ciobanu

După accidentul în care și-a pierdut viața designerul Răzvan Ciobanu, „mai mulţi localnici prezenţi la locul tragediei i-au băut apa şi sucurile din maşină şi au plecat acasă cu obiecte din caroseria maşinii, care rămăseseră intacte: faruri, halogene şi alte obiecte de caroserie”, a relatat Observator TV, într-o știre care a fost preluată de mai multe publicații și care a născut o furtună de interpretări cu același miez: în a doua zi de Paște, localnicii din Săcele (n.r. - comuna cu 2.000 de locuitori din județul Constanța unde a avut loc accidentul) au furat obiectele personale ce i-au aparținut unui om care a murit. 

Într-un material video postat pe site-ul Observator se pot vedea trei bărbați: unul dintre aceștia miroase o sticlă ce pare de apă, gustă din ea și îi pune capacul la loc, un altul ține în mână niște faruri, iar un altul două obiecte dificil de recunoscut. Acesta răspunde la întrebările reporterului în cuvinte greu inteligibile dintre care poți distinge: „Becu’”,„Nu se aprinde”, „Îl polizez ...” Nu este clar însă ce se întâmplă apoi cu respectivele lucruri.

Întrebată dacă este adevărat că localnicii ajunși la locul accidentului și-au însușit obiecte din mașina lui Răzvan Ciobanu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Mihaela-Andreea Munteanu, a răspuns: „Nu este adevărat”. 

Aceasta a spus că persoanele care au luat obiectele aflate pe câmp le-au predat la postul de Poliție din localitate. „La fața locului au fost polițiștii, care au ridicat toate bunurile găsite, bani, pentru că s-au găsit și bani, documente, poșete. Au ridicat tot ce era important. După care, când a fost ridicată, s-au rupt anumite lucruri, părți din caroserie și au căzut anumite obiecte nerelevante pentru anchetă, pe care le-au luat localnicii și le-au dus la postul de poliție”, a mai declarat ea pentru Republica. 

Testele preliminare au arătat că Răzvan Ciobanu ar fi consumat droguri

Potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, testele preliminare făcute în cazul designerului Răzvan Ciobanu arată că acesta ar fi consumat droguri. „Testele inițiale se pare că indică prezența substanțelor interzise în sânge, dar e corect să așteptăm rezultatul testelor finale, pentru că de multe ori mai dau și erori aceste teste preliminarii. Dar mai e un lucru fundamental: cauza morții a fost în urma unui accident rutier, se exclude orice altă ipoteză, suicid sau omor calificat”, a afirmat el potrivit Digi24.

Și Coarnă a spus că de la locul accidentului nu au dispărut obiecte ce i-au aparținut lui Răzvan Ciobanu: 

„N-a dispărut absolut nimic. Tot ce a fost clar concludent a fost ridicat de către colegii mei din cadrul IPJ Constanța”. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Inteleg ca ne-am obisnuit ca Latrinele mint cum respira, dar credeam ca ne-am obisnuit si sa citim declaratiile politiei... citez "au căzut anumite obiecte nerelevante pentru anchetă, pe care le-au luat localnicii și le-au dus la postul de poliție" - chiar va imaginati ca ar face niste sateni asa ceva voluntar? Cel mult le-au predat la politie DUPA ce au vazut ca sunt filmati/dupa ce au aparut la stiri, de frica. Asta daca nu cumva politia se face ca n-a disparut nimic ca sa nu se complice cu o ancheta inutila.
    • Like 1
  • Observator, A1, A3 si alte clone ale acestui trust, sunt ultimele scursuri ale presei de pretutindeni. Cred ca nici in Africa nu exista ceva atat de prost. Nu mai au nicio constiinta proprie. Mananca orice li se comanda si dupa aia se lauda ca-i bun.
    • Like 1
  • Știrea nu e surprinzătoare, avem o presă de tot râsul (plânsul) iar metoda copy-paste e la ordinea zilei astfel că scrie unul o tâmpenie și ceilalți o preiau pur și simplu. Dacă răsfoiți presa online o să observați că toți au aceleași știri, texte identice cu tot cu eventualele greșeli gramaticale.
    • Like 3
  • A fost un om frumos cu un suflet bun!Dumnezeu l a iubit si l a luat in zi sfantă.Zbor lin printre ingeri,Razvan!
    • Like 1
  • Dumnezeu sa il odihneasca ! O tragedie pentru industria modei din Romania.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult