Sari la continut
alt

Aura Stancheck icon

Aura Stan este jurnalistă. În 2015, a absolvit un doctorat în Filologie și Studii Culturale, fiind bursieră a Academiei Române și a Universității Sorbona din Paris. În 2013, a primit distincția „Studentul Anului”.


Articole publicate check icon

Bogdan Anicescu

Am povestit cu Bogdan despre motivația de a-i ajuta pe ceilalți, vizibilitatea persoanelor cu dizabilități și schimbarea percepțiilor asupra lor în rândul publicului larg și posibilitatea ca mass-media televizate și digitale să permanentizeze dublarea în limbaj mimico-gestual a tuturor mesajelor de interes public.

Citește mai mult

sabina foisor - foto aurastan.ro

Serialul Gambitul damei are un succes uriaș în România, numeroși tineri români și nu numai fiind inspirați de personajul Beth Harmon, tânăra care ajunge campioană mondială la șah și maestru internațional. O tânără care ar fi putut să o întruchipeze oricând personajul din serialul lui Scott Frank este Francesca Foișor, o șahistă de origine română care a început, inspirată și ghidată de părinți, să practice acest sport încă de la 4 ani.

Citește mai mult

medicina - student - Foto Guliver/Getty Images

De altfel, nu o dată UMF Iași a fost subiectul unor scandaluri care au demascat o parte din nereguli în administrație și pregătirea viitorilor medici, iar frica celor onești – căci și în cel mai corupt sistem există outsideri – de spune lucrurilor pe nume a transformat această instituție publică de învățământ superior într-o „cazemată”, dominată de mafia universitară. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult