Sari la continut
alt

Aura Stancheck icon

Aura Stan este jurnalistă. În 2015, a absolvit un doctorat în Filologie și Studii Culturale, fiind bursieră a Academiei Române și a Universității Sorbona din Paris. În 2013, a primit distincția „Studentul Anului”.


Articole publicate check icon

Filmul Close

L-a privit îndelung. Erau în tren. Le povestea părinților întâmplări de la școală, adopta cu o nonșalanță roluri diverse, făcea grimase, schimba tonalitatea vocilor precum in jucător de cub Rubik. Blondulin, cu ochii mari, azurii, pătrunzători, aschilambic și vesel. La câte o stație, glasul lui de puștan de 13 ani era acoperit de huruitul șinelor de tren.

Citește mai mult

Simona Halep - atac de panică

Sportiva a explicat că a suferit un atac de panică, definit în literatura medicală de specialitate ca fiind o stare emoțională negativă de intensitate mare, dar de scurtă durată care, de cele mai multe ori, nu are aparent o cauză specifică. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Squid Game

În Squid Game, miniseria sud-coreeană care a înregistrat cel mai mare succes din toate timpurile pentru Netflix, 456 de persoane îndatorate, „pe culmile disperării”, sunt ademenite într-un joc de supraviețuire unde lozul cel mare, pe care fiecare jucător are șansa să-l obțină, este de 38 de milioane de dolari. Foto: Getty Images

Citește mai mult

Spiridus

Geanina Spiriduș, o învățătoare din Bacău care spune că munca la catedră a ales-o pe ea, și nu invers, a retrăit emoțiile revederii din prima zi de școală, alături de elevii ei din clasa I.Geanina Spiriduș, o învățătoare din Bacău care spune că munca la catedră a ales-o pe ea, și nu invers, a retrăit emoțiile revederii din prima zi de școală, alături de elevii ei din clasa I.

Citește mai mult

Bogdan Anicescu

Am povestit cu Bogdan despre motivația de a-i ajuta pe ceilalți, vizibilitatea persoanelor cu dizabilități și schimbarea percepțiilor asupra lor în rândul publicului larg și posibilitatea ca mass-media televizate și digitale să permanentizeze dublarea în limbaj mimico-gestual a tuturor mesajelor de interes public.

Citește mai mult

sabina foisor - foto aurastan.ro

Serialul Gambitul damei are un succes uriaș în România, numeroși tineri români și nu numai fiind inspirați de personajul Beth Harmon, tânăra care ajunge campioană mondială la șah și maestru internațional. O tânără care ar fi putut să o întruchipeze oricând personajul din serialul lui Scott Frank este Francesca Foișor, o șahistă de origine română care a început, inspirată și ghidată de părinți, să practice acest sport încă de la 4 ani.

Citește mai mult