Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cătălin Rădulescu, „deputatul cu mitralieră”, a rămas fără mașina de 140.000 de euro. „S-a întâmplat exact când am venit eu cu aceste modificări ale legilor justiției”

catalin rădulescu

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Deputatul „mitralieră” Cătălin Rădulescu a povestit joi jurnaliștilor că a rămas fără mașina de 140.000 de euro, autoturismul fiindu-i furat după ce l-a parcat în fața sediului SRI.

„E o mașină sofisticată, făcută pe comandă, nu e de serie. Ieri, ofițerii de poliție mi-au spus că astfel de mașini sunt foarte greu de furat. Mașina asta nu putea porni decât cu telecomanda, telecomanda e la mine, dacă sparg geamul, în cinci secunde se blochează automat toate ușile, intenția unor hoți care fură mașinile de obicei din București nu ține. A fost premeditat”, a spus Cătălin Rădulescu, potrivit Digi24.

„Mașina nu se poate fura, era o singură variantă ca să fie furată, numai dacă erai monitorizat non stop și veneai cu un soft special, cu un calculator special, trebuia sa fii monitorizat o lună, două și să fie pregătit, să știe când ajungi, când pleci. Ca să poți desface mașina trebuie să ai o mașină echipată cu niște softuri, ca să-ți cloneze cheia”, spune deputatul PSD.

„S-a întâmplat exact când am venit eu cu aceste modificări ale legilor justiției”

Rădulescu bănuiește că incidentul este o răzbunare pentru pachetul de modificări la legile justiției pe care le-a propus, în calitate de conducător al unui grup de lucru în parlament. 

„Anul trecut am crezut că un nebun s-a dus la mașina mea și a tras opt gloanțe, acum nu mai cred, pentru că s-a întâmplat exact când am venit eu cu aceste modificări ale legilor justiției, 2 luni eu am făcut un grup de lucru cu oamenii pe care i-am propus. Am făcut niște modificări pe articolele pe care credem noi că trebuie făcute ca oamenii să nu mai sufere de nedreptăți”, a spus Rădulescu, care a adăugat că hoții erau „cât pe ce să îmi fure și semnăturile pe Legile Justiției, numai că am avut așa o inspirație mergând spre scara blocului și am zis să le iau, să mă mai uit un pic pe ele”.

„Îi rog pe hoții profesioniști care mi-au luat mașina să îmi aducă mașina, că legile sunt la mine”, a mai afirmat Rădulescu.

Într-un interviu pentru Adevărul, Rădulescu a declarat în luna martie că și-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: „Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat." Ulterior el a rămas fără mitralieră și fără permisul portarmă, după ce polițiștii au mers la acesta acasă și au constatat că nu erau îndeplinite condițiile în care trebuie păstrată arma de panoplie. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • GabiC check icon
  alt interlop
  • Like 0
 • "Soft special", "monitorizare non-stop" timp de o luna... Asta se crede in SF-uri. Softul ala special poate fii scris de aproape oricine si probabil se gaseste pe github la liber, iar cheia poate fi clonata prin aceleasi metode prin care se cloneaza carduri contactless, technologia fiind aceeasi.

  Masinile alea sunt sofisticate pentru necunoscatori, dar tehnologia e destul de simpla.

  • Like 1
 • Paul check icon
  Intrebarea interesanta este de unde are acest slujbas al societatii atatia bani? Probabil ca din salariul de parlamentar unde in slujba societatii are diverse ganduri, ca de pilda sa mitralieze lumea in strada.
  • Like 1
  • @ Paul
   Gion check icon
   Fix de unde are si Dragnea, Ghita, Tariceanu etc etc
   • Like 1
 • Vasile check icon
  Mare mincinos. M-am uitat pe declarația lui de avere și nu are nici o mașină. Poate apare pe declarația inexistentă din 2017.
  • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult