Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ce a mai devastat azi premierul Dăncilă la Bruxelles: S-a angajat să combată „negaționalismul și Holocaustul" și să „descurajeze NATO în ansamblul său"

Viorica Dancila - Jens Stoltenberg - captura video

(Foto captura video)

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri la Bruxelles că Guvernul va organiza un eveniment pentru „sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului".

„De asemenea, în luna martie 2019 vom organiza un eveniment care își propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului”, a declarat Viorica Dăncilă, în contextul ceremoniei oficiale dedicate Zilei Internaționale pentru Comemorarea Victimelor Holocaustului.

„Negaționalism” este un cuvânt care nu există în limba română, iar folosirea expresiei „combaterea Holocaustului” este una incorectă. Termenul Holocaust se referă la uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial.

Înregistrarea video, de la minutul 10:32:

Pe de altă parte, tot miercuri, în timpul declarațiilor de presă comune susținute la Bruxelles de către premierul Viorica Dăncilă și Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, premierul român, care și-a citit discursul de pe hârtii, a făcut o afirmație bizară. 

„Consolidarea posturii de apărare și descurajare a Alianței în ansamblul său rămâne o prioritate care necesită eforturi susținute din partea tuturor aliaților”, a spus Dăncilă.

Mai jos, înregistrarea video (începând cu minutul 7:54) 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Comentarii sunt multe, solutii zéro. Cel puțin, pina la urmatoarele alegeri parlamentare !? Ce banuiesc si presimt, ça, posibil vom avea ghinionul de à avea alegeri fraudate, asa ça,posibil sa vedem psd incontinuare. Mai exista alta variant à, in cazul in care Trump va pica vom avea alegeri "libere"
    • Like 0
  • Dar cine a scris acel discurs nu e mai prost ca premierul?
    • Like 0
    • @ Soficu C-tin Ciprian
      Iata deci inca o dovada (doua?) ca sunt multi (si desi). Pai sa gandim oleaca: daca (1) textul e cum l-a citit preafericita, cine-i de vina ca da liber la scris la fitecine? Dacaa (2) textul de pe hartie a fost doar stalcit prin operatiunea de buchisire a prefericitei, cine-i prostul satului?
      • Like 0
    • @ Soficu C-tin Ciprian
      Nu. Ea e proastă pentru că nu știe nici să citească. Este o realitate demonstrată de nenumărate ori.
      • Like 0
  • Filbert check icon
    'a idoliza' exista??? "Soțul meu l-a iubit de cum l-am adus acasă, l-a idolizat", "Mi-a spus copiii ți-i iubești, nepoții ți-i idolizezi".
    • Like 1
  • Dăncila dacă nu-i și fudulă, nu-i dăncilă destulă...
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult