Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

O nouă gafă a premierului Dăncilă: A spus la Bruxelles că jandarmii au fost agresați de protestanți

Viorica Dăncilă la Bacau

O nouă gafă a premierului Viorica Dăncilă. În timpul discuțiilor cu europarlamentarii din grupul Socialiștilor și Democraților, Dăncilă a spus „protestanți” în loc de „protestatari”. 

„Cei care au agresat jandarmii, nu ştiu dacă în vreo ţară europeană o femeie jandarm poate fi bătută cu atâta bestialitate de către protestanţi”, a afirmat Viorica Dăncilă.

„Tocmai am aflat de la Viorica Dăncilă, în plenul Grupului S&D, că jandarmerița a fost «bătută cu bestialitate de protestanți» . Sper că traducătorii au înțeles că este vorba de protestatari. Să nu intrăm intr-un conflict religios”, a scris europarlamentarul Cătălin Ivan pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • mentopic check icon
  Pai, draga Loredana, nenea Ciolos a facut exact aceeasi greseala inainte cu 2 luni, atunci nu ai observat ? Dubla masura, eh ?
  • Like 0
 • Dan Dan Dan Dan check icon
  Daca Doamna era cu Vacanta Mare in `90, va dati seama ce aveam ? Guvernul Vacanta Mare ! https://www.youtube.com/watch?v=P9-c0RaCAic
  • Like 1
 • Al Lui Al Lui check icon
  Atat, poate d-na Dancila, nu-i de vina doar ea pentru gafele care le face ! Biata de ea, n-a fost pusa in fruntea guvernului pentru ca o banuia cineva de competente ascunse intr-un domeniu sau altul, ci tocmai pentru ceea ce este ea cu adevarat : mana care semneaza aproape orice, fara sa se gandeasca la consecinte si vocea ce comunica fara sa inteleaga ce spune. Este atat de "nevinovata." incat, pana si gafele diplomatice ii sunt trecute cu vederea, deoarece, practic, ea nu conteaza pentru interlocutori.
  • Like 4


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult