Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

O nouă gafă a premierului Dăncilă: A spus la Bruxelles că jandarmii au fost agresați de protestanți

Viorica Dăncilă la Bacau

O nouă gafă a premierului Viorica Dăncilă. În timpul discuțiilor cu europarlamentarii din grupul Socialiștilor și Democraților, Dăncilă a spus „protestanți” în loc de „protestatari”. 

„Cei care au agresat jandarmii, nu ştiu dacă în vreo ţară europeană o femeie jandarm poate fi bătută cu atâta bestialitate de către protestanţi”, a afirmat Viorica Dăncilă.

„Tocmai am aflat de la Viorica Dăncilă, în plenul Grupului S&D, că jandarmerița a fost «bătută cu bestialitate de protestanți» . Sper că traducătorii au înțeles că este vorba de protestatari. Să nu intrăm intr-un conflict religios”, a scris europarlamentarul Cătălin Ivan pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • mentopic check icon
  Pai, draga Loredana, nenea Ciolos a facut exact aceeasi greseala inainte cu 2 luni, atunci nu ai observat ? Dubla masura, eh ?
  • Like 0
 • Dan Dan Dan Dan check icon
  Daca Doamna era cu Vacanta Mare in `90, va dati seama ce aveam ? Guvernul Vacanta Mare ! https://www.youtube.com/watch?v=P9-c0RaCAic
  • Like 1
 • Al Lui Al Lui check icon
  Atat, poate d-na Dancila, nu-i de vina doar ea pentru gafele care le face ! Biata de ea, n-a fost pusa in fruntea guvernului pentru ca o banuia cineva de competente ascunse intr-un domeniu sau altul, ci tocmai pentru ceea ce este ea cu adevarat : mana care semneaza aproape orice, fara sa se gandeasca la consecinte si vocea ce comunica fara sa inteleaga ce spune. Este atat de "nevinovata." incat, pana si gafele diplomatice ii sunt trecute cu vederea, deoarece, practic, ea nu conteaza pentru interlocutori.
  • Like 4


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult