Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

O nouă gafă a premierului Dăncilă: A spus la Bruxelles că jandarmii au fost agresați de protestanți

Viorica Dăncilă la Bacau

O nouă gafă a premierului Viorica Dăncilă. În timpul discuțiilor cu europarlamentarii din grupul Socialiștilor și Democraților, Dăncilă a spus „protestanți” în loc de „protestatari”. 

„Cei care au agresat jandarmii, nu ştiu dacă în vreo ţară europeană o femeie jandarm poate fi bătută cu atâta bestialitate de către protestanţi”, a afirmat Viorica Dăncilă.

„Tocmai am aflat de la Viorica Dăncilă, în plenul Grupului S&D, că jandarmerița a fost «bătută cu bestialitate de protestanți» . Sper că traducătorii au înțeles că este vorba de protestatari. Să nu intrăm intr-un conflict religios”, a scris europarlamentarul Cătălin Ivan pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • mentopic check icon
  Pai, draga Loredana, nenea Ciolos a facut exact aceeasi greseala inainte cu 2 luni, atunci nu ai observat ? Dubla masura, eh ?
  • Like 0
 • Dan Dan Dan Dan check icon
  Daca Doamna era cu Vacanta Mare in `90, va dati seama ce aveam ? Guvernul Vacanta Mare ! https://www.youtube.com/watch?v=P9-c0RaCAic
  • Like 1
 • Al Lui Al Lui check icon
  Atat, poate d-na Dancila, nu-i de vina doar ea pentru gafele care le face ! Biata de ea, n-a fost pusa in fruntea guvernului pentru ca o banuia cineva de competente ascunse intr-un domeniu sau altul, ci tocmai pentru ceea ce este ea cu adevarat : mana care semneaza aproape orice, fara sa se gandeasca la consecinte si vocea ce comunica fara sa inteleaga ce spune. Este atat de "nevinovata." incat, pana si gafele diplomatice ii sunt trecute cu vederea, deoarece, practic, ea nu conteaza pentru interlocutori.
  • Like 4


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult