Sari la continut
alt

Eduard Dinucheck icon

Profesor universitar la ASE Bucureşti, doctor în economie, consultant în analiză şi strategie economico-financiară. Autor a numeroase cărti şi articole de specialitate. Publică din 2010 în Ziarul Financiar pe teme economice, politice şi sociale, convins fiind că jurnalismul de calitate contribuie la evoluţia societăţii. 


Articole publicate check icon

supermarket - Getty

Articolul domnului Socol publicat recent în paginile Ziarului Financiar şi intitulat “Lecţii de macroeconomie – false argumente legate de sustenabilitatea creşterii economice” se doreşte o argumentare riguroasă a modelului economic actual de evoluţie, din păcate nu pot spune dezvoltare, a României. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

supermarket

Dacă ar exista controale antidopping la nivelul ţărilor, România ar fi fost descalificată de mult. Creşterea economică de aproape 6% obţinută în primul semestru al anului în curs ne-a asigurat locul 1 în Europa detaşat. Asta e „vitrina”. În spate însă pârghiile total nesănătoase pe baza cărora s-a obţinut dinamica spectaculoasă a PIB-ului îşi arată, cum altfel?, colţii.

Citește mai mult

Banking

Ce mă miră este că sistemul bancar autohton este autist. Trăiește în continuare în propria lume, generează în continuare neperformanțe pe care le mută pe umerii clienților, nu își îndeplineste rolul fundamental de a finanța economia reală, preferă varianta leneșă de a finanța aproape exclusiv nevoile guvernamentale. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult