Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ce bine e să stai la coadă!

CTP alegeri

Nu-mi amintesc când am stat ultima dată la coadă ca să votez, în secția mea de lângă Griviței. A durat 10 minute până când am intrat în secție!

O tânără cu copilul prins pe piept într-un săculeț a vrut să voteze având domiciliul în Berceni. I s-a explicat că trebuie să meargă la secția dânsei din Berceni și că, dacă ar fi fost din alt județ, putea vota în Grivița sau în orice altă secție din București.

O doamnă în vârstă, în baston, a fost invitată să treacă în față.

Un reprezentant ALDE m-a întrebat dacă vreau și buletine pentru referendum. I-am explicat, nu chiar blând, că nu are dreptul să interfereze cu alegătorii aflați în secție în calitate de reprezentant de partid.

Vă amintesc că șeful ALDE, Tăriceanu, a boicotat agresiv referendumul. Sper să fi priceput tânărul aldist neliniștit…

Clar e mai multă lume decât de obicei!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Eu am vota in satul meu din judetul Suceava. Eram in cabina de vot inainte de ora 8 dimineata. Cand am dat perdeaua ca sa ies, primarul comunei, membru PSD, se afta in mijlocul sectiei de vot, de vorba cu membrii comisiei, la dat "buna ziua" celor care vin la vot. Unii oameni nu au mers sa voteze deoarece nu au dorit sa fie vazuti de catre primar ca cer si buletinele de vot pentru referendumul pe justitie.
  • Like 0
 • Eu am stat o oră într-o secție din Popești-Leordeni (Ilfov).
  Aproape de final mi s-a spus că pot să pot să sar coada fiind pe lista normală.
  Când am ieșit, la ora 1, coada era de două ori mai mare decât când ajunsesem.

  Urăsc expresia asta, dar atunci am simțit o frântură de mândrie că sunt Român.
  • Like 0
 • Fiica mea are 19 ani si voteaza pentru prima data. Este studenta, in perioada de examene, dar a vrut sa voteze....
  Este de 9 ore la coada la sectia de votare din Birmingham si nu stie daca va reusi. A calatorit peste 40 km, a ajuns la ora 10, a rabdat in picioare, in ploaie, ca sa simta pe propria piele cum este sa fii batjocorit.
  Nu stiu ce amintiri va pastra despre aceasta zi, dar stiu ca astazi s-a maturizat si o admir, la fel ca pe toti cei asemenea ei, care au vrut sa decida un viitor mai bun pentru ei si pentru noi, aici, acasa.
  Este revoltator ceea ce se intampla acum in diaspora!
  • Like 2
 • Tocmai ne-a anunțat un polițist englez ca nu avem șanse să votăm, fiind la circa 100-150 de metri de întrare. În spatele meu mai sunt câteva zeci de români. Am stat 2 ore la rând (Doncaster) și am trecut prin mai multe stări: supărare, umilință, deznădejde. Plec mai liniștit acum, ca am citit știrea d-voastră despre cvorumul referendumului. Pot să anticipez eșecul psd -ului.
  • Like 0
 • rgexe check icon
  Salutare!! Eu am reusit sa votez pe la ora 8:30 la sectia de votare din Bochum-Germania. Insa am auzit de la cineva care este acum la coada (imensa) ca s-au terminat buletinele de vot. Lumea a inceput sa faca scandal si a venit politia. Nu stiu inca ce o sa urmeze, daca vor primi buletine noi sau daca se opreste procesul de vot in mod abuziv.
  • Like 0
 • Timpul de așteptare în Basel, Elveția este de 4 ore. Dacă e votare, cu plăcere!
  • Like 2
 • Și eu sper să vină lumea masiv la vot, referendumul să fie validat, iar PSD-ALDE să intre în picaj, în vrie necontrolată, așa cum merită!

  Apropo de vot, o fază nostimă de ieri: eram la bazin cu puștiul, înotam. La un moment dat, mă întreabă cel mic, la un capăt de bazin: „ce-i aia m . u . i . e . ?”
  Foarte surprins, îl întreb de unde a auzit cuvântul ăsta.
  „Păi uite, e scris acolo pe fundul bazinului, m . u . i . e . PSD”, și merge să-mi arate unde. Într-adevăr, cineva dotat cu nervi și plămâni sănătoși, scrijelise în depunerile de pe fundul bazinului respectiva lozincă.
  I-am explicat celui mic că „m . u . i . e . PSD” înseamnă că cine a scris, dorește ca partidului PSD să i se-ntâmple o chestie foarte nașpa! Și i-am mai explicat că și eu doresc ca PSD să pățească chestia asta nașpa, pentru că, în loc să-i lase pe hoți la închisoare, i-a eliberat! Ei, de atunci îmi tot spune că și el vrea să voteze, „ca să se-ntâmple m . u . i . e . PSD...”

  Deci, m . u . i . e . PSD!
  • Like 3
 • La ora 12, domnul care statea in fata mea la coada la vot in Cluj (o coada la care am stat peste 20 de minute) avea mainile crapate de munca. Era cu sotia si copilul de 2-3 ani. Spunea bucuros: "e prima data cand ma bucur ca e coada la ceva". E o bucurie molipsitoare.
  • Like 3
 • Impartasesc satisfactia autorului!
  Sa dea D-zeu sa fie coada la fiecare sectie de votare, pana la ora inchiderii!
  • Like 5
 • Alex check icon
  Coada de 2-3.000 oameni la Dusseldorf.
  Stau de 3 ore si mai am o ora.
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult