Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Ce face Dumnezeul ambasadorului Mihalache

În mințile multora dintre britanicii care au votat Brexit trebuie să fi fost, dacă a fost ceva, gândul că, așa, Marea Britanie scapă de toate relele care bântuie continentul. Poate, în acest fel înspăimântător, vor înțelege că nu pot să nu rămână uniți cu Europa, cel puțin în moarte și suferință.

De aceeași factură este produsul creierilor ambasadorului României la Londra, cu privire la victimele noului asasinat în masă de pe Podul Londrei, sintetizat în propoziția: „Doamne ajută să nu fie români!”.

Adică, fă, Doamne, minunea asta bună și frumoasă, morții să fie ai altora, că poate ești și tu oleacă român. 

Dumnezeu, în caz că există, poate fi rugat, pur și simplu, să nu îngăduie omorârea abominabilă și ticăloasă a oamenilor, punct.

Ceva îmi spune însă că Dumnezeul ambasadorului Mihalache nu va întreprinde nimic în acest sens. Sfidându-l pe Cel de Sus și Poliția britanică, asasinii au lovit în același loc și în același mod ca în martie: Podul Londrei, mașină proiectată asupra mulțimii, urmată de atacarea trecătorilor cu cuțitul.

Foto: Guliver Getty Images

Adică, credeați, londonezilor, că s-au luat măsuri, că unde și cum s-a întâmplat nu se va mai întâmpla? Ei, uite că nu-i așa. Învățați, deci, să vă fie frică, tuturor, în fiecare zi a vieții voastre, că oriunde v-ați afla, în metrou, într-o clădire, la piață, pe stradă, se poate să nu mai ajungeți acasă, voi și cei dragi.

Să muriți și să trăiți cu spaima în suflet.

Acestea nu mai sunt atentate, sunt asasinate. Cuvântul atentat are o încărcătură politică. Presupune, cum îi spune și numele, încercarea de a obține ceva de la autorități prin luare de ostatici și crime. Scopul acestor hominizi ucigași ai zilei de azi este doar să provoace cât mai multă durere oamenilor. În contrapartidă, repetă ei, cu durerea și suferința din Irak și Siria.

De aceea, repet și eu, singura soluție eficientă împotriva lor este înțelegerea dintre SUA, UE, Marea Britanie, Rusia pentru a lichida prin acțiune comună formațiunile ISIS din Orientul Mijlociu. Altfel, omorurile vor continua peste tot, în ciuda măsurilor de securitate, oricât de sofisticate. 

Îți recomandăm

Asta sper, dar e posibil ca unii să creadă că monștrii sunt porniți acum pe englezi, și că pe ei or să-i lase în pace...

Și mai sper să înceteze această batjocorire a memoriei celor uciși, prin comunicarea de către mass-media a numelor ucigașilor. Dincolo de întreținerea ciumei psihice a atacurilor criminale, prin gloria informațională a făptuitorilor, e ca și cum călăii ar fi puși în aceeași groapă cu victimele.

Moscheile tuturor comunităților musulmane au refuzat să primească pentru înmormântare hoitul ucigașului de copii de la Manchester Arena... 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Acest ambasador este si va fi prin caracterul lui un minus mare pt.Johanis,care l a numit in aceasta inalta calitate, pe Mihalache avand cunostinte de limba germana,dar el o trateaza ca la balci .
  • Like 0
 • in timpul celui de al doilea razboi mondial, cand valurile de bombardiere aliate zburau deasupra Bucurestiului, cetatenii capitalei se rugau : "Du-i Doamne la Ploiesti !" Cam asa gandeste si domnul Ambasador, copil de azi ai bucurestenilor de ieri... Inca un semn al "altruismului" romanesc (sper sa nu ma condamne D. Dragnea pentru defaimare), rezultat al educatiei minimale (sau al lipsei de educatie), fenomen tot mai raspandit printre conationalii nostri. Dar a propus cineva vreo solutie ?
  • Like 0
 • Acuma, io cred ca e imposibil sa existe atentate teroriste in UK pt ca:
  Au cea mai vasta retea de CCTV si camere de supraveghere.
  Iti citesc si cele mai intime mesaje pe internet.
  La aeroport te cauta si in gaura fundului.
  Nato o dat jos pe Sadam, cu armele lui de distrugere in masa ,si Al-Queda.
  Propaganda anti-islamica nu radicalizeaza islamistii moderati, ca doar oamenii sunt cat se poate de calmi atunci cand sunt blamati pentru tot ce e rau pe lume.
  Sau, altfel zis, toate masurile Orweliene de securitate, lagarele de tortura gen Guantanamo si razboaiele nu sunt doar masuri autoritare de control a populatiei, ci chiar ne apara de Teroristi,
  si marmota...

  • Like 0
 • 1....Mihalache încă nu s-a trezit din somn....
  2. pregătim din timp pentru viitor...răsaduri...vezi cum se grăbește ponta și ai lui ci MOSCHEEA....
  • Like 0
 • Trexer check icon
  CTP fă un exercițiu de imaginație: dacă cineva din familia ta era la Manchester sau Londra, sau dacă îți aveai odrasla la facultăți străine, ți se pare atât de rizibilă concepția să-ți dorești să nu pățească ai noștri ceva?
  • Like 0
  • @ Trexer
   Adica lasa sa moara vecinului, ca asa e mai bine sau cum? Englezii sunt mai multi la numar si asa le trebuie?
   • Like 1
 • Din pacate nu imi vine in minte decat declaratia turcului. Cred ca o ofensiva comuna este tardiva acum: sunt infiltrati si prin alte state. Oare chiar trebuie sa ne schimbam atitudinea ? https://www.agerpres.ro/externe/2017/03/22/erdogan-europenii-nu-vor-putea-merge-in-siguranta-pe-strada-daca-nu-si-schimba-atitudinea-13-03-12
  • Like 0
 • Regretabil!Asa se intampla cand ai diplomati facuti la FF.
  Amatorismul in Romania este politica de stat;cand vrei sa scapi de o persoana ,dintr-o functie, il faci ambasador.Cu o asemenea gandire nu ai cum sa ai performante iar romanii din strainate au de pierdut.Gandirea aceasta se trage din comunism.Va mai aduceti aminte ce facea Ceausescu cand voia sa scape de cineva?Il trimetea la UGSR(Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania).In neocomunism ei devin ambasadori.
  • Like 2
  • @ Vasile Ciucur
   Trexer check icon
   Nimeni nu i-a forțat pe ”românii” din străinătate, să plece, ca să ”sufere”.
   • Like 0
  • @ Trexer
   Anon check icon
   Calitatea exceptionala a vietii din Romania i-a fortat pe acei romani sa plece. Si da, tot romani sunt.
   • Like 0
 • problema terorismului este islamul si nu isis. ideologia, doctrina si principiile acestei religii aduc teroarea si ii tin pe ei subjugati unei mentalitati de ev mediu.
  • Like 1
 • P.S. Referitor la Mihalache ma socheaza un lucru: sa gandesti o asemenea oribilitate este , poate , o anomalie cromozomiala , care ar trebui sa ramana intima, dar sa o si faci publica ...este de-a dreptul...cum naiba se formeaza sinapsele in creierul lui ???
  • Like 0
  • @ Danescu Cristina
   INTREBARE: CARE CREIER???!
   • Like 0
 • Eu , cu varsta, am ajuns sa fiu mai ingaduitoare cu -sa zicem- lipsa de intelegere politica , sociala si economica a votantului de baza al fiecarei tari: omul care munceste. Simt in acest articol o unda (chiar puternica) de "na, ca n-ati scapat , chiar daca ati votat iesirea "... Omul are instinctul animalic al supravietuirii in el. Nu poate fi condamnat pentru asta. Cameron , insa , a avut instinctul animalic al omului politic , care , cu orice pret vrea sa castige. A manipulat, a aruncat manusa si a "castigat". Apoi a spalat putina . Manipularea este acum , cred eu, marea arma a umanitatii pusa in slujba raului. Internetul, mass-media , toate manipuleaza fara nici cea mai mica mustrare de constiinta. "Constiinta" este un cuvant care si-a pierdut de tot sensul... Omenirea s-a schimbat total...distruge si creeaza cu aceeasi forta impresionanta ! La fel de uimitor si in alb si in negru. Ce se va intampla pana la urma? Asta este de-a dreptul interesant. Si, din pacate, nu tine de omul de rand, nici de omul de stiinta, ci de fortele manipulatoare care, intr-o forma sau alta detin Puterea.
  Mihalache? :)) ramane in continuare la nivelul lui! Si nu e singurul.
  • Like 3
  • @ Danescu Cristina
   "Omenirea s-a schimbat total" - nu!
   Daca istoria Imperiului Roman sau a cruciadelor nu te conving, cel putin Principele lui Machiavelli (cca. secolul 16) ar trebui sa confirme ca nu e nimic nou sub soare.

   Cel mult, poti spune ca lumea s-a schimbat in mai bine. Sunt mai putini oameni care mor ca urmare a violentei decat oricand in trecutul apreciabil.
   • Like 2
  • @ Altcineva
   N-am spus ca omenirea s-a schimbat in bine sau rau, ci ca s-a schimbat major. Forta de distrugere : prin manipulare, prin razboaie armate, prin razboaie mediatice, prin razboaie purtate prin indivizi solitari , asa cum sunt noii kamikaze islamisti, prin internet cat si cele prin defrisari, poluare intensa , prin instrumente financiare etc. , deci o multitudine de directii in distrugere care, insumate dau o valoare impresionanta , cel putin la fel de mare ca cea a creatiei din timpurile noastre. Eu , una, asa percep omenirea acum: ca un supervulcan continuu care erupe in alb si negru , mereu cu forta egal de mare.
   Nu am o statistica pe care sa ma bazez, daca sa te cred sau nu, ca oamenii care mor in urma violentei sunt mai putini acum. Cert este ca acum o fac mult mai in cunostinta de cauza si mult mai evoluat(i).
   • Like 0
  • @ Danescu Cristina
   Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant. Iti las aici un link cu mai multe statistici - verifica-le si convinge-te singura.
   http://www.slate.com/articles/news_and_politics/foreigners/2014/12/the_world_is_not_falling_apart_the_trend_lines_reveal_an_increasingly_peaceful.html
   • Like 0
  • @ Altcineva
   Eroare 404..
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult