Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ce n-a făcut nici PCR – Justiție cu circuit închis

Cine a crezut că secția pentru Investigarea Magistraților, pe scurt SECȚIA, condusă de facto de către matraca lui T. Toader, Adina Independența Florea, se va ocupa numai cu distrugerea magistraților puși pe lista neagră de PSD, începând cu fostul procuror DNA Kovesi, a dovedit o întristătoare îngustime de minte. Prin cheremul lui T. Toader, SECȚIA va fi unica secție de pe această planetă care nu face parte dintr-un întreg, este scoasă de sub autoritatea Parchetului General, ca o mână care se mișcă separată de corp, sub controlul exclusiv al lui T. Toader.

Astfel, activitatea SECȚIEI va fi mult mai amplă. Până când DNA o să fie complet paralizată sau desființată, dosarele politicienilor sau clienților partidului Dragnea vor fi înșfăcate de pe masa procurorilor DNA și aruncate în sertarele SECȚIEI.

De trei ori a cerut SECȚIA ca DNA să-i predea dosarul lui însuși Dragnea, TEL DRUM. În primele două tentative, nu s-a formulat nicio justificare, mizându-se pur și simplu pe intimidarea procurorilor anticorupție.

Care, însă, au rezistat. 

A treia oară, SECȚIA a mințit pur și simplu: că ar fi, pe undeva în dosar, agățat și un magistrat, prin urmare, să i se dea ditamai dosarul de fraudare de fonduri europene, care-i stă în cârcă lui Dragnea. DNA a replicat sec: nu există nici picior de magistrat în dosar.

Avem, deci, stimați concetățeni care vă duceți la culcare, o a doua Justiție în România. Partidul Comunist își înființase magazine cu circuit închis, numai pentru nomenclatura de partid. Partidul Dragnea e mult mai tare, și-a făcut Justiție cu circuit închis, numai pentru nomenclatura de partid și dușmanii ei.

Jandarmii sunt pregătiți cu muniție de război ca să facă ordine dacă vor ieși oamenii în stradă. Ne prăvălim în bezna de dinainte de `89... 

Putem să înțelegem acum, cei care am trăit acea zi, de ce, în dimineața de 22 Decembrie, s-a amânat deschiderea unui foc de mitraliere asupra zecilor de mii de manifestanți din fața Comitetului Central. Pentru că Ceaușescu a zbierat, cu limbă de moarte: Tovarăși, rămâneți pe locurile voastre!

Și tovarășii au rămas...

Acum, a venit timpul ca tovarășii să apese, în fine, pe trăgaci.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • - "dosarele politicienilor sau clienților partidului Dragnea vor fi înșfăcate de pe masa procurorilor DNA și aruncate în sertarele SECȚIEI." - da' de unde stii ca n-or sa fie distruse sau dezbracate de dovezi ??
  • Like 0
 • Până la 48 de ani am învățat că ,,unii oameni sunt buni din răutate iar alții răi din bunătate " , am acumulat experiențe de viață începând cu mucii șterși cu mâneca până la batista de hârtie, de la primul vot în 90 până la cel din 2016 , de la ,,planul cincinal" până la piscinele cu cormorani , de la armata din timpul loviturii de stat până la gazoasa jandarmerie a anilor prezenți și afli adevăruri trunchiate , deformate , COMANDATE într-o presă ,,liberă " așa zisă dar cu nimic mai prejos decât Scânteia comunistă. Lătrăi gen Ciutacu,Gâdea , Badea sau ,,trâmbițe " precum Cozmin Guse sau Tudorel Toader, prima analfabetă aruncată într-o funcție ce distruge o istorie , un popor , un viitor ,,Ale tale sunt patrie dintotdeauna" vorba lui Nichita Stănescu ! Se vorbește despre manipulare prin presă dar se uită că doar o minte slabă și needucată poate fi prostită . Cine poate spune cu mâna pe inimă că susține un penal ce gândește legi pentru sine este altul decât cel ce acceptă să taie din buget bunăstarea viitorului țării (copiii) dar include , pe spatele prostului ce muncește, suplimentarea pentru pensie specială?!? Știu, vor veni postacii PSD la ,,ora de contrazicere" ....degeaba dragi pesedişti, eu am ales cunoașterea iar voi slugărnicia, eu am ales viitorul iar voi ciolanul gol , eu am ales viitorul copilului meu iar voi doar curvărăseala pentru o bucățică din ce mai se scurge din mustața bardului de Teleorman . Pentru că așa e la români, ziua de mâine e negură iar ziua de azi e ceață dar nimic nu mai contează dacă în stomac iți plutesc cartofii prăjiți intr-un Muscat Otonel precum corăbiile lui Vespucci în drum spre America lui Columb...
  • Like 3
 • Ca de obicei câțiva "specialiști și bine informați", fiecare din sursele pe care le agreează, care le furnizează informațiile conform viziunilor lor, s-au lansat in " dizertații ", care de care mai elucubrante, uitând esențialul și anume că momentul a fost ratat in 2016, când alegerile care ar mai fi putut fi numite lib
  ere. Toți vă puneți speranța în următoarele alegeri. Bună întrebarea unuia " care alegeri, oare vor mai fi?". Eu mă îndoiesc că vor mai fi alegeri libere. Dacă nu vor ieși așa cum le va conveni lor oare vor fi validate, sau se va vota până va ieși ce le convine lor? Este o practică nouă folosită, des in ultimul timp in "parlament", de actuala coaliție. Și pentru că tot vă uitați în rep. Moldova, nu uitați că și acolo, în umbra moscovei, se practică nerecunoașterea și nerespectarea votului, în funcție de interesele celor ce le supraveghează. Dacă ieșirea, violentă, în stradă, nu este o soluție, atunci care? Alegeri libere nu, ieșiri violente nu!? Cu vorbă bună nu!?
  • Like 3
 • Incepe sa fie trist in ROMANIA ,sunt generatia care am rabdat comunismul si am trecut o revolutie care s-a dovedit lovitura de stat .Esalonul II care a luat puterea ,sunt tot ei ,nu mai avem nici o sansa ,deja este aproape la fel doar ca acum putem fugi in lumea larga ,dar pacat de tara asta si bogata si frumoasa sa o lasam pe mana unor nenorociti!! Poate ne mai ajuta Dumnezeu ca altfel nu vad cine!
  • Like 2
 • Pe Ceaușescu am apucat și eu să-l văd, după ce am stat toată ziua cocoțată pe un gard. O altă amintire a acelor ani, e cum ședeam în țărână pe o tarla întinsă, productivă; irigatoarele aruncau apă care strălucea în soare, eu îmi stergeam mucii și măncam dintr-o varză.
  • Like 3
  • @ Ligia Marina Enachioiu
   - cred ca mi-ar fi placut sa fiu cu tine ....... sau invers .......
   • Like 0
  • @ Stan Colton
   - asta era din "amintiri din copilarie" .............. de nic. ceau. ...................................................................................................................................
   • Like 0
 • "Jandarmii sunt pregătiți cu muniție de război ca să facă ordine dacă vor ieși oamenii în stradă. "---> Este vorba de anul 2019 sau de 1989? Nu de alta, insa Duminica este programat un protest in Piata Victoriei.
  Daca atunci a zbierat Ceausescu, acum cine o sa mai zbiara daca se "supara" jandarmii? Ca pe Don Livio nu mi-l imaginez zbierand de mila oamenilor.
  • Like 0
  • @ Vaccinat doar cu doua doze
   Opinion check icon
   Nu cred ca se ajunge pana acolo totusi, sper ca mai sunt oameni cu discernamant.
   Dar ce se mai aude cu ancheta privind violentele din 10 august?
   Dar dosarul revolutiei din '89, a fost inchis?
   • Like 1
  • @ Opinion
   Vom afla adevarul despre 10 august peste inca 50 de ani. De parca nu l-am cunoaste....
   • Like 0
 • Redau o parte din stenograma discursului privind starea natiei sustinut de Goebbels in 18 februarie 1943:"Suntem gata sa ne aparam vietile cu toate mijloacele aflate la indemana indiferent daca restul lumii va intelege necesitatea acestei lupte sau nu...A sosit ora in care trebuie sa ne scoatem manusile de matase si sa inclestam pumnul.Trebuie sa folosim toate mijloacele care ne stau la indemana pentru a ne atinge scopul...Acordand toata puterea Fuhrer-ului dusmanii nostri vor primi o lovitura devastatoare...Aceste masuri nu vor duce la o prelungire a razboiului ci la accelerarea lui...Un razboi radical va fi un razboi mai scurt".Nu vi se pare ca Dragnea a citit acest discurs si Goebbels este un lider motivational pentru el si acolitii lui!In toate discursurile sustinute anterior in fata delegatilor veniti din toata tara Dragnea intreba de fiecare data:"Vreti sa fiu liderul vostru!?...Vreti un partid puternic si amarui(aici glumesc)...Vreti sa conducem tara!?etc"acelasi gen de intrebari retorice se regasesc si in discursul lui Goebbels(Goebbels Total War Speech pe you tube).
  • Like 4
  • @ Muntean Aurelian
   Opinion check icon
   Lucrurile nu prea se schimba in mod esential de la o generatie la alta, doar tehnologiile.
   • Like 1
 • E o batalie surda si oarba a politicului cu diverse structuri ale serviciilor pentru a controla justitia pe fondul unei legislatii se pare mult mai permisiva si vulnerabila decat ne-am fi asteptat. Acum putem sa vedem cu totii pe pielea si pe nervii nostri ce mult inseamna ca justitia sa fie independenta. Insa ceea ce se intampla cu acest organism nou infiintat de intimidare a magistratilor si care incearca sa preia dosarul tel drum de la DNA depaseste orice imaginatie. Oamenii nu vor mai iesi in strada pentru ca si-au dat seama ca asta nu mai are nici un efect asupra celor de la putere in schimb aceasta tacere mocnita ascunde o mare nervozitate amestecata cu o scarba profunda si care sper ca se va vedea la vot si ca oamenii au inteles ca au o arma redutabila pe care o pot folosi periodic: stampila. Ma intreb oare ce-i mai lipseste domnului Dragnea pana la puterea absoluta? Poate o politie politica cu care sa-si elimine fizic adversarii de orice fel.
  • Like 0
  • @ reveriilucide
   Opinion check icon
   Da, asa este, am luat justitia ca pe un bun dat, oricum ceva indepartat de noi, teoretic, nonesential in viata de zi cu zi. Da, o justitie functionala nu prea iti da bani in plus, dar nici nu le permite altora sa tii fure pe cei pe care ii ai.
   • Like 1
  • @ reveriilucide
   Singura arma contra celor de la putere este de fapt iesitul oamenilor in strada . Si este foarte trist ca oamenii nu-si dau seama de chestia asta . Toti intorc spatele scirbiti si asteapta niste alegeri care nu vor mai veni. Nu stiu cum de nimeni nu se uita ce se intimpla in Republica Moldova . Acolo sunt alegeri , nu ?
   Acestor indivizi nu le pasa de nimeni : UE , USA , NATO si alte chestii. Modelul lor perfect este Rusia , unde toti fura de sting , cotizeaza la sefu' si traiesc la Monaco , Londra si alte destinatii caldute. In rest pentru rusii obisnuiti, multa propaganda si cam atit...
   Ei nu se iau tare de UE sau americani exact pentru singurul motiv de care le este FRICA : sa iasa oamenii in strada ... Iesirea oamenilor in strada poate declansa alegeri anticipate ,care le-ar fi FATALE.
   Nu acelasi lucru se va intimpla cind vor controla toate pirghiile puterii . Alegerile si iesitul oamenilor in strada nu vor insemna nimic.
   "Somnul natiunii , naste monstri "
   • Like 2
 • Aceasta este prima acțiune înainte sa vina întunericul peste noi.
  Nici nu vreau sa ma gândesc cum va fi în întuneric. Vom fi atacați fără drept la replica.
  .
  • Like 1
 • Pe vremea când Băsescu făcea harcea parcea și își subordona instituțiile statului, mă gândeam că abuzurile lui au și o parte bună, ne arată ce anume trebuie schimbat în Constituție și în legislație, astfel încât asemenea lucruri să nu se mai întâmple. Acum, când avem un președinte normal, coaliția toxică PSD-ALDE i-a diminuat atribuțiile până la a-l aduce în postura de ficus, iar nemerniciile pe care le comit cele două găști ne arată ce ar trebui să se schimbe în Constituție și în legislație, astfel încât astfel de derapaje să nu mai poată avea loc. Până la urmă însă, cred că singura soluție este să schimbăm poporul cu un altul care să nu își mai aleagă conducători din tagma hoților și a deraiaților.
  • Like 9
  • @ Florian Nicolaescu
   GabiC check icon
   De acord- cu un singur amendament: presedintele asta nu e normal...poate- cel mult in coma profunda... sau letargie...
   Nu sunt suficiente "trezirile" lui de cate 2 minute pe an, ca sa-l consider altfel decat in moarte cerebrala...
   Cat despre cuvantarile lui in germana...la diferite "agape" internationale- nici macar atunci nu e nimic de remarcat ( in afara faptului ca - desi uzantele sunt sa vorbesti- ca presedinte de tara- in limba tarii tale, el alege sa vorbeasca limba tarii in care - probabil- spera sa emigreze cand totul se va sfarsi)
   • Like 0


Îți recomandăm

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult

Codecool

Codecool, școala de programare cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est, dă startul proiectului pilot #CoolHack, primul hackathon local organizat offline în campusul din București, pe 17 și 18 decembrie 2021. Opt echipe formate din doi până la patru membri, actuali cursanți și absolvenți, își vor testa cunoștințele și vor concura pentru premiul de 1.000 de euro, convingând jurații de abilitățile tehnice și non-tehnice în baza cărora vor fi evaluați.

Citește mai mult