Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

­Ce nu mai vreau să fac în 2020

rezolutii getty

Foto Guliver/Getty Images

La început de an, ne facem uneori planuri mari. Vrem să simțim enorm, să cunoaştem monstruos, să înhățam cu aviditate experiențe, oameni şi oportunități noi. Ne creionăm rezoluții, ne imaginăm revoluții personale, avem elanul, siguranța şi aroganța unui nou început. „Voi slăbi”, „voi învăța germană", „voi petrece mai mult timp cu familia", „voi ieşi mai des în week-end" – câte proiecte pe cap de individ ducem cu adevărat mai departe?! Cum facem loc unor aspirații noi fără să tăiem din bugetul de consum lăuntric al unor metehne vechi?!

Înainte de a trece la celebrul „de mâine", poate ar fi util să începem cu debarasarea de povara infamului „de ieri". Să descoperim ce NU mai vrem să perpetuăm din comportamentul, clişeele şi prejudecățile noastre pentru a croi timp şi loc pentru trăiri şi descoperiri noi.

Ce NU mai vreau să fac în 2020:

Să mă gândesc dacă mai bine plecam din țară.

Să citesc „predicile" de parenting de la tot felul de părinți „implicați" şi “avizați" de pe grupurile de WhatsApp.

Să-mi cer scuze pentru că nu am sunat oamenii înapoi. Să fii posesorul unui telefon mobil nu înseamnă că trebuie să fii disponibil şi cu chef de vorbă oriunde, oricând.

Să sărbătoresc lucrurile importante „data viitoare".

Să amân întâlnirile cu oameni dragi pentru că „am văzut totul pe Facebook".

Să critic fără să ofer soluții.

Să adorm cu ochii şi mintea în telefon.

Să tolerez tupeul pentru că prefer să nu-i confrunt pe tupeişti.

Să-mi fie ruşine să cer: drepturi, ajutor, un sfat.

Să particip la discuții total neinteresante.

Să dau explicații pentru toate stările mele.

Să proiectez asupra oamenilor aşteptări pe care ei nu le pot îndeplini.

Vă doresc ca tot ce nu vom fi în acest an să fie spre binele şi împăcarea noastră! La mulți ani!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Cineva spunea odata ca pentru a progresa este mult mai important sa opresti obiceiurile rele decat sa iti dezvolti obiceiuri mai bune, dar in acelasi timp sa le pastrezi in continuare pe cele rele.
    La Multi Ani tuturor simpatizantilor republica.ro si acest an sa fie asa cum vi-l doriti!
    • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult