Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ce va conține ordonanța „lăcomiei”? Liviu Dragnea: „Explicațiile le vom da după ce o vom adopta”

Liviu Dragnea, la consiliul Național al PSD

Foto: Inquam Photos

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că Guvernul va adopta în ședința de mâine ordonanța prin care  va introduce noi taxe, după ce va mai face „reglaje” la formulările din actul normativ.

Una dintre măsurile pe care aceasta le conține se referă la Pilonul II de pensii. Ce se va întâmpla cu acesta? „Nimic rău”, a susținut Dragnea, care a adăugat: „Explicațiile le vom da după ce vom adopta ordonanța”.

„Pe mine mă interesează mai mult această ordonanță, nu discuția nesfârșită despre amnistie și grațiere. Haideți să nu discutăm despre himerele din capul lui Iohannis. (...) Această ordonanță va da economiei românești posibilitatea să se dezvolte, nu să rămână captivă unor furnizori de energie”, a spus șeful PSD, care a susținut că în urma adoptării ei prețurile nu vor crește, ci vor scădea din a doua jumătate a anului viitor. 

Dragnea a atacat în conferință de presă companiile care au criticat introducerea noilor taxe: „Eu îi avertizez să renunțe să amenințe statul român. Statul român nu este un sat fără câini și nu este un stat la cheremul unor companii”, a spus Dragnea. Întrebat la ce companii se referă, acesta răspuns: „De exemplu OMV-Petrom, care a amenințat voalat că va reduce producția de gaze”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pai asa se face treaba, intai semnam, dupa aia dezbatem daca ce am semnat era bun sau prost. Noi muncim nu gandim!
  • Like 0
 • Asta este misto de tot , deci mai vorbim la telefon , va explicam cum sta treaba dupa ce intra in vigoare.
  Asta zic si eu democratie.
  • Like 1
 • Bogdan check icon
  Trebuie sa fii scelerat rau sa crezi ca daca o sa cresti impozitele pe profitul companiilor produsele lor vor deveni mai ieftine pentru populatie. Sau ca acele companii vor mai face multi purici la tine in tara. Dar de fapt asta e si scopul, totul sub controlul statului, daca faci frumos iti dam daca nu, mai construim un canal.
  • Like 2
  • @ Bogdan
   raimond check icon
   Dezastrul a inceput acum doi ani, dar probabil acum e inceputul sfarsitului.
   • Like 2


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult