Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cel mai scump whisky din lume va putea fi degustat la București

whisky

(Foto: Guliver/Getty Images)

A fost un an plin de târguri dedicate produselor de sezon, dar luna noiembrie ne rezervă ceva cu adevărat special: ediția a 2-a a Whisky Fest în perioada 17 – 19 noiembrie.

Degustătorii de whisky din România au o vorbă: decât un dram de țuică, mai bine un dram de whiskey! Este un joc între cuvintele ”dram” și dram (engl) – care este denumirea paharului special pentru degustarea de whisky.

Este un festival special din mai multe puncte de vedere. Cred că cel mai importanat aspect este locația deosebită, ieșim din parcuri, din piețe, din oboare și intrăm în Sala de marmură a Casei Presei. Cred că vom avea parte de o atmosferă foarte primitoare, foarte intimă, cu Sala de marmură iluminată într-un mod spectaculos, cu o muzică live de cea mai bună calitate, cu un suport culinar adecvat, ca să nu deguști pe stomacul gol, cu standuri dedicate și aranjate foarte frumos, cu oameni pricepuți la fiecare stand, gata să îți ofere toate informațiile necesare. Ce să mai discutăm, o atmosferă comparabilă cu un salon auto, numai că aici poți chiar să deguști produsele, nu doar să faci poze!

Anul acesta, organizatorii s-au întrecut în a ne oferi surprize plăcute, au diversificat foarte multe oferta, vom putea doar privi sau degusta peste 150 de tipuri diferite de whisky. Vom avea parte de whisky-uri exotice, fabricate în India sau Taiwan, vom avea parte de whisky-uri afumate sau sărate, vom avea șansa să degustăm la București cel mai scump whisky din lume, ca să nu mai zic de Moonshine!

Așadar, în mod incontestabil, vedeta festivalului va fi whisky-ul. Lumea whisky-ului este asemănătoare cu momentul când ai trecut la un level superior la un joc de care nu poți să te desparți. Este o lume complexă, plină de povești incredibile, practic fiecare marcă are povestea ei interesantă, fiecare distilerie se află într-o locație deosebită, și, cu toate că există sute de branduri de whisky, nici unul nu seamnă cu celălat. Fiecare dintre ele are culoare lui specială, mirosul minunat, gustul care îți dezvălui zeci de arome speciale și post-gustul care, uneori, este mai spectaculos decât gustul în sine.

Profanii se vor putea familiariza cu terminologia specifică: angels share, peated, NAS – no age statement, single malt, blend, bourbon, cask strength.

Ceea ce mă bucură este faptul organizatorii vor limita accesul la cel mult 1000 de persoane în același timp, în zona de festival. Cei care vor participa trebuie să se bucure de tot confortul, de ce să ne înghesuim?!

Și nu pleci acasă cu mâna goală! Primești cadou un pahar special pentru degustat whisky, un dram Glencairn!

O toamnă bogată!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult