Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cel mai scump whisky din lume va putea fi degustat la București

whisky

(Foto: Guliver/Getty Images)

A fost un an plin de târguri dedicate produselor de sezon, dar luna noiembrie ne rezervă ceva cu adevărat special: ediția a 2-a a Whisky Fest în perioada 17 – 19 noiembrie.

Degustătorii de whisky din România au o vorbă: decât un dram de țuică, mai bine un dram de whiskey! Este un joc între cuvintele ”dram” și dram (engl) – care este denumirea paharului special pentru degustarea de whisky.

Este un festival special din mai multe puncte de vedere. Cred că cel mai importanat aspect este locația deosebită, ieșim din parcuri, din piețe, din oboare și intrăm în Sala de marmură a Casei Presei. Cred că vom avea parte de o atmosferă foarte primitoare, foarte intimă, cu Sala de marmură iluminată într-un mod spectaculos, cu o muzică live de cea mai bună calitate, cu un suport culinar adecvat, ca să nu deguști pe stomacul gol, cu standuri dedicate și aranjate foarte frumos, cu oameni pricepuți la fiecare stand, gata să îți ofere toate informațiile necesare. Ce să mai discutăm, o atmosferă comparabilă cu un salon auto, numai că aici poți chiar să deguști produsele, nu doar să faci poze!

Anul acesta, organizatorii s-au întrecut în a ne oferi surprize plăcute, au diversificat foarte multe oferta, vom putea doar privi sau degusta peste 150 de tipuri diferite de whisky. Vom avea parte de whisky-uri exotice, fabricate în India sau Taiwan, vom avea parte de whisky-uri afumate sau sărate, vom avea șansa să degustăm la București cel mai scump whisky din lume, ca să nu mai zic de Moonshine!

Așadar, în mod incontestabil, vedeta festivalului va fi whisky-ul. Lumea whisky-ului este asemănătoare cu momentul când ai trecut la un level superior la un joc de care nu poți să te desparți. Este o lume complexă, plină de povești incredibile, practic fiecare marcă are povestea ei interesantă, fiecare distilerie se află într-o locație deosebită, și, cu toate că există sute de branduri de whisky, nici unul nu seamnă cu celălat. Fiecare dintre ele are culoare lui specială, mirosul minunat, gustul care îți dezvălui zeci de arome speciale și post-gustul care, uneori, este mai spectaculos decât gustul în sine.

Profanii se vor putea familiariza cu terminologia specifică: angels share, peated, NAS – no age statement, single malt, blend, bourbon, cask strength.

Ceea ce mă bucură este faptul organizatorii vor limita accesul la cel mult 1000 de persoane în același timp, în zona de festival. Cei care vor participa trebuie să se bucure de tot confortul, de ce să ne înghesuim?!

Și nu pleci acasă cu mâna goală! Primești cadou un pahar special pentru degustat whisky, un dram Glencairn!

O toamnă bogată!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult