Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cele mai bune destinații pentru 2022, recomandate de Tripadvisor: unde să mergi dacă îți place schiul, dacă iubești soarele sau dacă ești pasionat de descoperiri culinare sau urbane

Tripadvisor, una dintre cele mai importante platforme de călătorii din lume, a anunțat cele mai bune destinații pentru 2022. Clasamentul a fost realizat în funcție de recenziile lăsate de milioane de turiști din întreaga lume pentru hoteluri, restaurante, alte spații de cazare, dar și experiențe. Perioada luată în calcul pentru recenzii a fost 1 noiembrie 2020 – 31 octombrie 2021.

Dubai a detronat Londra, Paris și Roma

Pe lista de destinații populare marca Tripadvisor, iese în evidență Dubai. Orașul, ales anual și de zeci de mii de români, a detronat oficial simboluri precum Londra, Paris și Roma. Iar dacă mergem peste ocean, Las Vegas este destinația recomandată din SUA pentru 2022. Pe locul doi este New York.

Notă personală: ca unul care a reușit să descopere doar o mică parte din Las Vegas, deși am stat ceva zile pe acolo, sunt total de acord cu nominalizarea făcută de Tripadvisor. Las Vegas este o experiență care te va marca toată viața.

Călătorii au fost rugați să nominalizeze cea mai recomandată insulă, iar câștigătoare a ieșit Mallorca, Spania. Această insulă superbă devine mai mult decât un punct fierbinte de vacanță de primăvară. Cu golfuri pitorești, plaje pentru copii și arhitectură maură grandioasă, insula este aleasă atât de tineri, cât și de familiști. Insula vecină, Ibiza ocupă locul 6.

Și acum cireașa de pe tort – Hawaii

În S.U.A., Insula Hawaii este destinația care a câștigat. Frumusețea naturală și caracteristicile ecologice ale insulei sunt o atracție pentru iubitorii de natură și pasionații de aer liber.

Notă personală: ca unul care a reușit să reușit să ajungă în Hawaii vă spun că experiențele trăite acolo îți schimbă complet imaginea despre o vacanță pe o insulă. 


Și nu este singurul loc non-continental care se clasează în acest top. Talkeetna, Alaska își face debutul Travelers’ Choice ca destinație de tendință nr. 8 în SUA, semn că turiștii și-au extins orizontul.

Destinații în funcție de preparatele culinare, escapade în aer liber, orașe, stațiuni de schi, plaje

Mâncare: Roma ocupă primul loc în topul celor mai bune destinații pentru iubitorii de mâncare, stârnind apetitul călătorilor din întreaga lume cu preparatele sale autentice și gelato-ul de nelipsit. Între timp, New York este orașul american care găzduiește aproximativ 9.000 de restaurante și ocupă locul întăi din SUA ca destinație pentru gurmanzi.

Aer liber: Parcul Național Arenal din Costa Rica este cea mai bună destinație din lume în 2022 pentru pasionații de escapade în aer liber. Parcul Național Vulcanul Arenal oferă o serie de trasee care șerpuiesc prin pădurea tropicală bogată în faună sălbatică și vechi fluxuri de lavă. În SUA, Parcul și Rezervația Națională Denali din Alaska este numărul unu. Faimos pentru că este casa Muntelui McKinley, enormul parc are un singur drum, ceea ce îl transformă drept aventura perfectă.

Schi: Zermatt, Elveția, este considerată de turiștii din întreaga bune drept cea mai recomandată stațiune pentru schi. Matterhorn Glacier Paradise este zona de schi preferată de călători și este descrisă drept „paradisul alpin”. În S.U.A., Jackson, Wyoming este destinația nr. 1 pentru schiori în 2022.

Iubitorii de orașe: Dubai este destinația numărul unu. Cunoscut pentru shopping, arhitectură ultramodernă și o viață de noapte efervescentă, Dubai este destinația supremă pentru iubitorii de orașe. Și nicio surpriză în S.U.A., jungla de beton preferată a tuturor, orașul New York, domnește ca destinația numărul 1.

Căutători de soare: Paradisul arată diferit pentru fiecare, dar cei mai mulți turiști au ales Cancun, Mexic, drept cea mai bună destinație pentru căutătorii de soare din lume pentru 2022.

Articol publicat inițial pe Funky Travel

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dubai a detronat Londra, Paris și Roma !!!! .......ma faci sa rad.!!!! cred ca ar trebui comparat ce e comparabil......nu un shopping center cu 2 sau 3 mii de ani de istorie si traditie......
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult