Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Turiștii români au cucerit destinațiile exotice. Insulele Canare și Baleare, cele mai căutate locuri de plajă europene

exotic - Funky

Pe fondul schimbărilor și restricțiilor de călătorie impuse țărilor europene, finalul anului 2020 s-a remarcat printr-un interes crescut al turiștilor români pentru țări exotice îndepărtate sau din zona Orientului Mijlociu și a Golfului Arabiei. Conform ultimelor date înregistrate de Vola.ro, căutările de bilete de avion în destinații exotice precum Maldive, Egipt, Dubai, Zanzibar, Abu Dhabi, Cancun și Punta Cana au crescut și cu până la 400% pentru anumite destinații.

Zanzibar- una dintre cele mai căutate destinații

Lipsa restricțiilor în destinațiile exotice, numărul scăzut de cazuri COVID și măsurile anunțate de aeroporturi, de companiile aeriene și de resorturi au contribuit la creșterea interesului românilor pentru vacanțe exotice. Conform datelor Vola.ro, în lunile decembrie și ianuarie s-au înregistrat creșteri cu până la 400% pentru destinații exotice precum Punta Cana, Zanzibar, Cancun, Maldive, dar și pentru destinații din zona Golfului Arabiei, precum Dubai și Abu Dhabi.

Insulele Canare și Baleare, cele mai căutate destinații europene de plajă

Pentru românii care preferă plajele paradisiace situate mai aproape de casă, insulele Spaniei au fost o opțiune viabilă în perioada iernii. Astfel, Tenerife și Palma de Mallorca se află printre primele alegeri ale românilor care caută în perioada aceasta o vacanță cu soare în Europa. Prețurile încep de la 115 euro / persoană.

„În rezervările efectuate de turiștii români se observă deja câteva trenduri pentru începutul anului 2021. Spre exemplu, putem spune deja că predomină rezervările last minute, cu 3-7 zile înainte de călătorie. Pentru destinațiile îndepărtate a crescut perioada călătoriei la minimum 10 zile sau chiar două săptămâni, spre deosebire de anii anteriori când românii preferau sa aibă mai multe vacanțe și mai scurte ca durată”, a completat Claudia Tocila, director de marketing Vola.ro.

Prețuri cu 50% mai mari pentru biletele de avion în Dubai, la începutul anului 2021

Statele din Orientul Mijlociu și din zona Golfului Arabiei au fost în ultimii ani o destinație căutată de românii care își doreau soare și plajă în lunile de iarnă. Pe fondul înjumătățirii zborurilor spre Dubai și a creșterii numărului de cereri de bilete de avion, prețurile biletelor de avion spre Dubai au crescut cu 50% în luna ianuarie, 2021. Astfel, dacă în urma cu un an românii plăteau 287 euro pentru un bilet de avion în Dubai și aveau la dispoziție 3 companii aeriene pentru această călătorie, anul acesta prețul mediu al lunii ianuarie a depășit 430 euro pentru un bilet de avion în condițiile în care doar o companie aeriană a mai operat zboruri spre principala destinație de călătorie din zona Golfului. Conform informațiilor Vola.ro, se așteaptă o scădere a tarifelor de avion spre Dubai, odată cu reintroducerea zborurilor operate de o companie low cost începând cu luna februarie.„Dubai-ul este fără îndoială cea mai căutată destinație din zona Golfului de către români. În ciuda prețurilor mai mari decât anul trecut, în luna decembrie au călătorit la Dubai peste 2000 de români pe săptămână. Începând cu luna februarie, principalul operator low cost va reintroduce zborurile spre Dubai și ne așteptăm la o scădere a prețului până aproape de nivelul anului trecut. Totodată, începând cu luna ianuarie un mare operator low cost va relua zborurile spre Abu Dhabi și ne așteptăm la o creștere a cererii și pentru această destinație.”, a declarat Claudia Tocilă, director de marketing Vola.ro.

Articol preluat de pe Funky Travel

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Pe vremuri erau articole mai interesante, dar nu mai sunt deloc!
    Dupa titlu iti dai seama ca ati inceput si voi sa va tabloidizati...Turistii romani au cucerit..Hai sa fim seriosi. 400% pe ce baza? Si chiar au devenit aceste destinatii turism de masa? Hai sa nu mai exageram...
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult
sound-bars icon