Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cele mai recente fotografii cu Regele Mihai și Regina Ana, publicate de Casa Regală

Casa Regală a României a postat pe site-ul său cele mai recente imagini cu Regele Mihai şi Regina Ana. 

Fotografiile au fost făcute în luna ianuarie, la reşedinţa privată din Elveţia și au fost postate alături de un anunț, în care se vorbea despre vizita pe care Principesa Margareta și Principele Radu urmau să i-o facă Regelui.

Regele Mihai a anunțat miercuri că se retrage din viaţa publică, după ce a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazat şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, Casa regală urmând să fie reprezentată în toate acţiunile publice de către fiica sa Margareta.

Regele Mihai are 94 de ani. Ultima sa apariție publică a avut loc în noiembrie 2014, la Palatul Elisabeta.

„În ultimele saptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical... Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta... Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să ofere sfatul său custodelui Coroanei”, este mesajul transmis de Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

„Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înţelepciunea de a mă reprezenta”, este mesajul pe care Regele Mihai l-a transmis după a cincea sesiune a Consiliului Regal, desfăşurat în 1-2 martie, în Elveţia.

Cel care a transmis miercuri mesajul a fost Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale Regele.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    poate ca romanul a ajuns la "mintea de pe urma" si-si accepta si insuseste istoria reala a formarii ca popor, natiune, stat ... Doamne ajuta ! ... dar ... daca se ajunge la "mintea de pe urma" :) inseamna ca este tocmai la ... "urma" ... deci nu va mai ramane nici o ... urma :) ... e, sa nu fim negativisti, exista dictionare :)
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult