Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cele mai recente fotografii cu Regele Mihai și Regina Ana, publicate de Casa Regală

Casa Regală a României a postat pe site-ul său cele mai recente imagini cu Regele Mihai şi Regina Ana. 

Fotografiile au fost făcute în luna ianuarie, la reşedinţa privată din Elveţia și au fost postate alături de un anunț, în care se vorbea despre vizita pe care Principesa Margareta și Principele Radu urmau să i-o facă Regelui.

Regele Mihai a anunțat miercuri că se retrage din viaţa publică, după ce a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazat şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, Casa regală urmând să fie reprezentată în toate acţiunile publice de către fiica sa Margareta.

Regele Mihai are 94 de ani. Ultima sa apariție publică a avut loc în noiembrie 2014, la Palatul Elisabeta.

„În ultimele saptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical... Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta... Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să ofere sfatul său custodelui Coroanei”, este mesajul transmis de Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

„Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înţelepciunea de a mă reprezenta”, este mesajul pe care Regele Mihai l-a transmis după a cincea sesiune a Consiliului Regal, desfăşurat în 1-2 martie, în Elveţia.

Cel care a transmis miercuri mesajul a fost Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale Regele.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    poate ca romanul a ajuns la "mintea de pe urma" si-si accepta si insuseste istoria reala a formarii ca popor, natiune, stat ... Doamne ajuta ! ... dar ... daca se ajunge la "mintea de pe urma" :) inseamna ca este tocmai la ... "urma" ... deci nu va mai ramane nici o ... urma :) ... e, sa nu fim negativisti, exista dictionare :)
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult