Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cele mai recente fotografii cu Regele Mihai și Regina Ana, publicate de Casa Regală

Casa Regală a României a postat pe site-ul său cele mai recente imagini cu Regele Mihai şi Regina Ana. 

Fotografiile au fost făcute în luna ianuarie, la reşedinţa privată din Elveţia și au fost postate alături de un anunț, în care se vorbea despre vizita pe care Principesa Margareta și Principele Radu urmau să i-o facă Regelui.

Regele Mihai a anunțat miercuri că se retrage din viaţa publică, după ce a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazat şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, Casa regală urmând să fie reprezentată în toate acţiunile publice de către fiica sa Margareta.

Regele Mihai are 94 de ani. Ultima sa apariție publică a avut loc în noiembrie 2014, la Palatul Elisabeta.

„În ultimele saptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical... Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta... Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să ofere sfatul său custodelui Coroanei”, este mesajul transmis de Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

„Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înţelepciunea de a mă reprezenta”, este mesajul pe care Regele Mihai l-a transmis după a cincea sesiune a Consiliului Regal, desfăşurat în 1-2 martie, în Elveţia.

Cel care a transmis miercuri mesajul a fost Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale Regele.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • poate ca romanul a ajuns la "mintea de pe urma" si-si accepta si insuseste istoria reala a formarii ca popor, natiune, stat ... Doamne ajuta ! ... dar ... daca se ajunge la "mintea de pe urma" :) inseamna ca este tocmai la ... "urma" ... deci nu va mai ramane nici o ... urma :) ... e, sa nu fim negativisti, exista dictionare :)
    • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult