Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cele mai recente fotografii cu Regele Mihai și Regina Ana, publicate de Casa Regală

Casa Regală a României a postat pe site-ul său cele mai recente imagini cu Regele Mihai şi Regina Ana. 

Fotografiile au fost făcute în luna ianuarie, la reşedinţa privată din Elveţia și au fost postate alături de un anunț, în care se vorbea despre vizita pe care Principesa Margareta și Principele Radu urmau să i-o facă Regelui.

Regele Mihai a anunțat miercuri că se retrage din viaţa publică, după ce a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazat şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, Casa regală urmând să fie reprezentată în toate acţiunile publice de către fiica sa Margareta.

Regele Mihai are 94 de ani. Ultima sa apariție publică a avut loc în noiembrie 2014, la Palatul Elisabeta.

„În ultimele saptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical... Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta... Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să ofere sfatul său custodelui Coroanei”, este mesajul transmis de Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

„Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înţelepciunea de a mă reprezenta”, este mesajul pe care Regele Mihai l-a transmis după a cincea sesiune a Consiliului Regal, desfăşurat în 1-2 martie, în Elveţia.

Cel care a transmis miercuri mesajul a fost Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale Regele.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    poate ca romanul a ajuns la "mintea de pe urma" si-si accepta si insuseste istoria reala a formarii ca popor, natiune, stat ... Doamne ajuta ! ... dar ... daca se ajunge la "mintea de pe urma" :) inseamna ca este tocmai la ... "urma" ... deci nu va mai ramane nici o ... urma :) ... e, sa nu fim negativisti, exista dictionare :)
    • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult