Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Christosul PSD, Mărgelata și luarea peste mână a României

Cristian Tudor Popescu

●Nu știu dacă-l mai ascultă cineva pe Dragnea, în afară de subsemnatul. Păcat, pentru că se pierd ziceri-giuvaier, ca aceasta: „Ordonanța 13 a fost ideea lui Grindeanu și Ciolacu. Eu n-am putut să mă opun. Le-am spus că eu voi fi cel răstignit. Am aflat, ulterior, că Ordonanța era foarte folositoare pentru mulți”. Pentru mulți, dar pentru el, nu, căci Dragnea era Christosul PSD.

Ceva mai tare ar fi doar să se scoale Ceaușescu din mormânt și să ne spună că declararea timișorenilor ca huligani și plătiți de agenturili străine a fost ideea lui Dăscălescu și Bobu, el n-avea cum să-i contrazică.  

●De când moartea zburdă prin România, s-a ajuns la 80.000 de cetățeni vaccinați pe zi, în ciuda eforturilor unor vraci cu diplomă de medic și înalte mutre bisericești de a-i opri. Se vede, deci, cât de greșită a fost strategia de comunicare în campania de vaccinare. Dacă în loc de: „Vaccinați-vă! Fiți responsabili! Dați dovadă de simț civic! Aveți grijă de ceilalți!”, lozinca ar fi fost: „Vaccinați-vă, bă, că altfel crăpați!”, poate că acum n-aveam 600 de cadavre de nevaccinați pe zi. Sau poate că aveam, căci prostia românească calcă cu moartea pre moarte.

●Dan Barna atacă în forță recordul de tembelism guvenamental internațional, deținut de Mihai Tudose. Fostul premier Leafalaplic l-a trimis la Muzeul Satului pe prim-ministrul Japoniei, aflat în vizită oficială în România, că el avea treabă la partid. Candidat la posturile de vicepremier și ministru de Externe în guvernul-stafie Cioloș, Barna ne învață că: „Statele Unite și-au luat mâna formal de pe Estul Europei”. Asta, ca formulă de întâmpinare pentru șeful Pentagonului, Lloyd Austin, abia sosit la București în cadrul seriei de vizite în, ia uite, Estul Europei. Probabil că de aia generalul Austin n-a strâns mâna întinsă de ministrul Ciucă, preferând să-l apuce de antebraț. 

●Din iunie anul trecut au murit 61.000 de pensionari. Este cea mai mare mortalitate la vârsta a treia din ultimii 8 ani. Sociologii spun că din cauza pandemiei. Poate mai degrabă datorită pandemiei, deoarece astfel se conturează posibilitatea rezolvării unei probleme grele pentru toate guvernele: deficitul cronic al fondului de pensii.

●Superman, mai exact, fi-su, nu Cîțu, devine, în noua apariție din franciză, bisexual. Captain America, homosexual. Young Robin, din Batman, și el. Aflăm că nici Bond, James Bond nu se va lăsa mai prejos, o să apară curând într-o rochie senzațională. Bine, dar noi ce facem, îl ținem pe Mărgelatu așa cum l-a lăsat Florin Piersic, sau băgăm pe ecrane o Mărgelata? Un serial despre amorul torid dintre Tudor Vladimirescu și Iancu Jianu n-ar fi frumos?

●V-am spus toate astea, stimați cititori, încercând să vă fac să zâmbiți, sau, măcar, să rânjiți. În vreme ce, în jurul nostru, e ce e.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Bine scris de jurnlistul Cristian Tudor Popescu. Dar inginerul Cristian Tudor Popescu ce zice? O solutie tehnica de iesire din impas... ceva ... ?
  • Like 0
 • Corina check icon
  Pentru mine „premierul Leafalaplic” a fost aducătorul de zâmbet. În debutul unui interviu, Mihnea Măruță vorbește de „Cel care dă nume personajelor şi situaţiilor. Numitorul presei române.” pressone.ro/cristian-tudor-popescu-la-25-de-ani-pretuiam-inteligenta-acum-primul-meu-criteriu-este-bunatatea
  • Like 0
 • Si ce va fandositi asa ?

  Romanii, de la origini se trag din Traian si Decebal.

  In Evul Mediu, cand ziceai romani ziceai iobagi.

  In ziua de azi, indiferent de sex, ca sa intri pe orice usa de magazin romanesc esti intampinat cu indemnul "trage" si "impinge"
  • Like 3
 • Pe scurt, datorită medicilor (pardon doctorilor), vinovații sunt alții din cauză că ei sunt doar salvatori. Efectul nocebo în România.
  • Like 0
 • Deci un foarte mic amanunt : Daca ne uitam in aceste zile la televizor vom vedea AFACEREA ACOPERIRII DEZASTRULUI reclame la flori parfumuri oameni fericiti zglobii visand cumparand iubindu-se frenetic in asternuturi....Pe de alta parte daca este sa gandim in real ne-am dat seama de mult de NIVELUL DE CORUPTIE cronicizata la care a ajuns termenul aici pe persoane fizice si anume SPECIALUL/II de Romania. Este indubitabil ca acesti politicieni in frunte cu Presedintele au pupat la greu aceste dosuri de SPECIALI promovand-ui in pozitii cheie facandu-i indispensabili si inamoviabili PE FOND disculpabilizandu-se cu ajutorul acestora de CRIMA/LE produse de INCOMPETENTELE gestionarii PANDEMIEI. Va mai amintiti cum Joe Biden si-a patat mainile de sange cu 100 de americani morti ? Ei fix asa se intampla in acest scenariu morbid romanesc numai ca protagonistii sunt la grup respectiv politicienii romani plus Presedintele iar numarul mortilor mult mai mare. Numai ca ai nostrii sunt si amnezici ( hipnotizati securistic ) iar cine trebuia sa-i traga la raspundere din pacate impart acelasi destin CIOLANOS. Deci ce sa vezi nimic nou Romania prin factorul mediatic aservit da cu parfum de strugurel insangerat peste TOT RAHATUL PANDEMIC.....
  • Like 0
 • Starea de criză a României
  Audierea ministrului interimar al sănătății, Ioana Mihăilă, a scos la iveală călcâiul vulnerabil al achilianului USR și faptul că politicianul are ceva din limitele mitologice ale ciclopilor - nu se poate focaliza decât pe o problemă fundamentală care îl acaparează total și îl paralizează în rest.
  Criza sanitară, pandemică, a României, a fost înlocuită fatalmente scandalos, de congresul PNL și rocada la vârf în acest partid, în care s-a implicat și președintele Johanis, iar apoi de criza politică generată de PNRRN și programul Anghel Saligny. Între timp, cifrele statistice pandemice, neînțelese inițial de politicienii ignoranți și interesați, au devenit catastrofale!
  Un ministru ca Ioana Mihăilă care încurcă cifrele, nu le poate înțelege nici valoarea, nici semnificația, dară-mi-te gravitatea!
  Pentru ea exista o altă zonă fierbinte - interesul politic de partid, nu dezastrul sanitar și medical național.
  La fel, Florin Câțu, Președintele Johanis și toată clasa politică românească care are cu totul alte priorități decât această nație, poporul român și însăși România! Dovadă, mascarada politică în care se complac politicienii noștri la vârf, adică baba care se piaptănă, în timp ce țara arde!
  Am crezut că cel mai grav lucru care i se întâmplă României este pandemia virală, parapandemia informațională a conspirațiilor și fake-urilor, dar constat că o plagă mult mai gravă o pândește de mult!
  Absența unei clase politice dedicate, incoruptibile, care pune interesul țării și al acestui popor, viitorul lor, înaintea oricărui alt interes! Nimeni nu renunță la ciolan în aceste zile, în locul unor politicieni cu viziune, avem doar niște hoitari care au ajuns să se mănânce între ei, când stârvul este deja epuizat!
  Păcat!
  • Like 0
 • Da, despre serialele mentionate, ciudat, dar treaba lor vom veda daca cistiga sau pierd audienta, si se uita cine vrea... Apropo Superman de Vilcea al nostru, Citu, cum este: hetero, homo, bi, eunuc, insurat, familie? Ca nu auzim nimic despre asta, daca tot se poarta in public...
  Dar, da, acest Barna este un pericol, in orice grupare ar fi, si ar trebui indepartat din conducerea a orice, in favoarea decentei, daca nu a profesionalismului... Si a fost asa de cind a aparut pe firmament! Ma mir ca l-au votat aproape 50% din USRisti, semn ca nici acolo nu este totul in regula... Din pacate, Romania este in continuare pe mina oricui, numai a cui trebuie nu.
  • Like 3
  • @ Dan Plesoianu
   Corina check icon
   Din păcate, Barna a rămas la putere în USR. Organismul lor de conducere, Biroul Național, e dominat după alegerile recente de aliații lui personali, din câte s-a scris.
   • Like 0
 • Facem haz de necaz, domnule Popescu! Doar atât ne-a mai rămas!
  • Like 2


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult