Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cimbordel

CTP 2021.

 ●Rata de vaccinare în Austria, 64%, e mare în raport cu România, dar modestă față de Occident. Un bordel din Viena a venit cu o idee revoluționară: a deschis în interior un centru de vaccinare; clienții care acceptă să fie injectați anticovid acolo, beneficiază de 30 de minute gratuite în care pot să injecteze o damă la alegere din oferta instituției.

Primarul Bucureștilor a fost întrebat de ce nu posedă certificat verde și de ce nu se vaccinează. Dl Nicușor Dan a dat din gard în zid, cu răspunsuri convingătoare până la iresponsabil și stupid. Arăta ca un antivaccinist aiurit, pardon, aurit. Impresie pe cât de greșită, pe atât de nedreaptă. 

Căci, iritat de insistența jurnaliștilor, dl primar părea că așteaptă să fie întrebat altceva, ceva ce i-ar fi permis să-și exprime dragostea de vaccin, și îi era o dornică rușine să sugereze. Întrebarea izbăvitoare ar fi fost următoarea: „Dle primar general, dacă și la București ar fi un bordel cu specific anticovid, ca acela din Viena, nu-i așa că v-ați vaccina urgent, chiar de mai multe ori?”. Parcă văd cum i s-ar fi luminat ochișorii rotativi de popondeț încolțit, deasupra unui zâmbet recunoscător, mai grăitor decât un răspuns.

●Ca să promoveze vaccinarea, guvernul de la Chișinău a produs un filmuleț care face reclamă vaccinului pe bază de colivicină și parastazol: „În Chișinău avem cel mai mare cimitir din Europa. Aici îs destule locuri, așa că nu-ți fă griji”.

Mi se pare o atitudine populistă, dar de care am putea profita și noi, frații cispruteni – pe-aici, cimitirele sunt aproape pline, prin urmare, așa cum trimitem bolnavi grav de covid în Germania, să expediem și niște morți la Chișinău, că tot în pământ românesc ar fi îngropați.

Până atunci, guvernul ce acum se coace ar trebui să procedeze invers, liberal-capitalist. PSD vrea taxarea averilor mari; la rândul lui, PNL ar trebui să susțină, în contrapartidă, taxa pe cap de mort de covid. Dacă ar trebui să scoată o sumă zdravănă, pe lângă ce-i bagă preotului sub patrafir, poate că antivaccinistul nostru național ar plânge mai tare decât după răposat și s-ar hotărî să se boteze, pe el și ai săi, cu acul.

●Până una-alta însă, prioritățile demisului Cîțu, care e tot la Palatul Victoria, sunt altele. Care? Pandemia? Prețurile care cresc sălbatic? Pensiile? Plafonarea tarifelor la energie? PNRR? Astea vă trec prin cap dumneavoastră, stimați cititori, că nu știți politică înaltă. Dl Cîțu e preocupat de un singur lucru, vital pentru țară: cum să fie el preșmier. Adică, președinte PNL și premier. Ca să se întâmple asta, a declanșat toată foșgăiala ucigătoare din această toamnă, ucigătoare pentru cetățeni, nu pentru politicieni. Ca să se întâmple asta, să nu fie pus cumva Ciucă, se milogește la PSD, cu care, acum o lună și ceva, PNL nu făcea coaliție decât peste cadavrul lui. Adică, preșmierul Cîțu face bordel în cimitir.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Domnul Nicușor Dan, minunatul nostru primar, este un personaj care din păcate ne influențează viețile într-un mod atât de negativ și totuși îl suportam acolo, in acea funcție.
  In primul rand când ai decis sa candidezi pentru o funcție publică, știi că munca și viața ta o.pui in folosul oamenilor. Știi că odată ales, in primul rand te gândești la ceilalți și pe urmă la tine. Cum își permite domnul primar sa intre în primărie nevaccinat ?
  Nu se gândește la colegii săi ? Ahhh, nu-i pasa! Pai și atunci cum și când o să ii pese de noi ?
  Domnul Nicușor Dan împreună cu domnul Catu, vor cu sa ne convingă tot mai mult cu disprețul și aroganta lor, că noi nu contam, suntem prea marunti in fata orgoliilor, ambițiilor lor politice...și că mai mult ii încurcăm in drumul lor spre afirmare.
  Dar știți ce este mai grav, că noi spunem multe, dezbatem, ne revoltăm iar ei 8si vad liniștiți de treabă in egoismul și disprețul lor total fata de semeni.
  • Like 0
 • L'am vazut pe nicusorul asta de bucuresti la tveu ...de citeva ori , sincer oare e chiar tot la cap ? nu zic ca nu a promis o gramada da' parca e cam dus ...io'l vad de departe da' asa'l vad : dus !
  • Like 0
 • Perdele de fum domnule CTP? Gata , nu va mai isterizati ca PSD sunt criminali? Nu merita mentionat in articol.?
  • Like 0
 • Desi inteleg pe deplin necesitatea si beneficiile vaccinarii , nu stiu de ce trebuie obligat un om care a trecut prin boala deci care are o anumita imunitate sa se vaccineze imediat doar pentru ca este persoana publica. Cred ca Nicusor ar trebui lasat un pic in pace sa vedem daca stilul lui de lucru da roade.
  Despre Catu cred ca ne batem gura de pomana , individul ar trebui scos in suturi si din guvern si din PNL . Acum vad ca toate lichelele care l-au incurajat pe drumul asta , gen : Flutur , Rares Bogdan , Gorghiu samd , au inceput sa-si dea coate .
  • Like 4
  • @ Radu Bogdan
   "Nu conteaza cât de lung e acul,
   Important e cât de mult gândesc."
   :))
   Un punct de vedere corect. După s-a tuns omul, n-au de ce să se mai ia şi se leagă de vaccin. Lume, lume, soro lume...
   • Like 0
 • Gecaba Gecaba check icon
  O fi Nicusor Dan o dezamagire, dar sigur nu e porc.
  • Like 2
 • ”.....taxa pe cap de mort de covid” ?!?!?! Iar și iar aceeași teză ticăloasă a propagandei vacciniste, cum că nevaccinații sunt de vină pentru morți. Guvernanții, desigur, sunt exonerați de orice răspundere. E o idioțenie și o ticăloșie în același timp. De ce? S-a tot discutat că vaccinul ăsta protejează (dacă și în ce măsură o face) doar pe cel vaccinat. Referitor la cei care s-au infectat și au făcut o formă gravă, respectiv au murit, avem două situații:
  1) Cel mort nu era vaccinat. În acest caz și-a asumat propria soartă. A riscat nevaccinându-se, evident, și a pierdut pe mâna lui. Nu e de vină nimeni altul din populație pentru soarta sa în acest caz. Guvernanții, în schimb, au vina gestionării execrabile a sistemului medical.
  2) Cel mort era vaccinat. În acest caz se dovedește că vaccinul nu l-a ajutat cu nimic, cel puțin pe el personal - deși ar fi trebuit să-l protejeze. Atunci de ce ar fi de vină altul care nu s-a vaccinat, la rândul său?
  S-a observat că vaccinul e doar un factor de temperare a simptomelor bolii (pentru unii, nu pentru toți) dar nu e atât de puternic încât să stopeze noile infectări, chiar în rândul vaccinaților. Deci nu pot fi acuzați nevaccinații că din cauza lor avem în continuare pandemie. E vorba doar de protecția individuală (atât cât e) a celui vaccinat. S-a transformat o problemă strict medicală (adică vaccinarea) într-o luptă POLITICĂ, cu ajutorul propagandei (să trăiți D-le CTP) care face spume la gură. Iar populația a fost împărțită în 2 tabere artificiale, care sunt stimulate să se urască reciproc. Nu e asta o nebunie? Nu, nu e. ”Divide et impera”, guvernanții își freacă mâinile mulțumiți. Ia să fie toată populația unită împotriva lor? Ar mai sta așa liniștiți în nesimțirea lor?
  • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   Fundamental eronat: "S-a tot discutat că vaccinul ăsta protejează (dacă și în ce măsură o face) doar pe cel vaccinat.", este doar joc de probabilitatti. La cei vaccinati scade probabilitatea sa dea mai departe, din doua motive:
   1. incarcatura virala este mai mica
   2. timpul de recuperare este redus

   Deci nu, nu este acelasi lucru.
   • Like 4
  • @ Ovidiu Poncea
   Nu e eronat deloc ce am zis.
   1) Ponderea încărcăturii virale la vaccinați e încă subiect de controverse între specialiști, dar e clar că aceasta există și contribuie la transmitere. Faucci chiar spunea odată că încărcătura virală e EGALĂ la vaccinați și nevaccinați, în condiții identice. Deci probabilitatea transmiterii nu ar scădea în cazul vaccinaților.
   2) Timpul de recuperare e irelevant, fiindcă după descoperirea infectării, subiectul va fi în orice caz izolat sau chiar spitalizat, deci transmiterea încetează. Contează infectările / transmiterea de până atunci, vezi punctul 1.
   Dar prea facem teoria chibritului. Problema e simplă: vaccinarea e o opțiune strict personală. Nu trebuie nimeni învinovățit pentru alegerea sa, indiferent de evoluția pandemiei. A muta vina dinspre guvernanții nepricepuți în gestionarea sistemului medical, a economiei în pandemie etc etc înspre o categorie de populație, e o manevră ticăloasă. În funcție de numărul de vaccinați / nevaccinați, guvernanții sunt datori să gestioneze situația într-un fel sau altul. Da, populația poate face misiunea guvernanților mai grea - prin nevaccinare - dar vina nu poate cădea pe populație. Oamenii fac propriile alegeri în viață (bune-proaste, inspirate-neinspirate etc) și ei sunt responsabili doar pentru viața lor. Dacă pierd, pierd pe mâna lor. Dacă câștigă, câștigă pe mâna lor. Guvernanții, în schimb, sunt responsabili pentru viața tuturor, indiferent de alegerile personale ale oamenilor din populație.
   Sigur că ar fi mai bine pentru toți în pandemie dacă procentul de vaccinați ar fi cât mai mare. Dar, cum spuneam, nimeni nu poate fi învinovățit pentru alegerile strict personale, care trebuie să fie libere și neîngrădite. Fiindcă nu e corect să se facă binele (vaccinarea) cu forța, având în vedere că binele e o noțiune relativă în funcție de persoană.
   • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   Politizezi , politizezi , politizezi. Pandemia este o chestiune medicala si oamenii nu trebuie sa politizeze aceasta tema ptr. ca este vorba de viata si de moarte. ,, Cel mort era vaccinat ... vaccinul nu l-a ajutat cu nimic ,, , dar nu spui ca cei vaccinati si care mor sunt sub 3 % ( adica ca sa intelegi : din 100 de decedati din cauza de Covid 3 sunt vaccinati si 97 sunt nevaccinati). Cum adica ,, In acest caz se dovedeste ca vaccinul nu l-a ajutat cu nimic,, ? Este ca si cum ai spune ca nu trebuie purtata centura de siguranta pentru ca sunt unii care au murit in accidente desi aveau centura pusa.Oare nu reusesti sa vezi o realitate atat de evidenta ? Cred ca esti implicat politic si poate ai si ,, sarcini de partid ,, ca sa vii cu asemenea aberatii . Mai grav ca indivizi ca tine reusesc sa convinga prin asemenea aberatii pe multi naivi ( oameni mai putin educati) sa nu se vaccineze , sa se imbolnavesca , sa faca forme grave si peste 97 % dintre acestia sa moara. Ai vreo urma de regret sau vreo remuscare ? Nici pomeneala. Alaturi de cohortele de manipulatori cinici si fara scrupule faceti politichie pe spatele oamenilor si pe vietile lor. Ba mai vii si cu ipocrizie afirmand ca ,, s-a transformat o problema medicala intr-o lupta politica ,, cand tu asta faci mereu fara nici un scrupul .
   • Like 3
  • @ Dan Cojocaru
   "Deci nu pot fi acuzați nevaccinații că din cauza lor avem în continuare pandemie"
   Chiar ma miram ca inca n-a aparut un antivaxxer motivational pana acum si uite ca hop, s-a itit si personajul!.

   Nu prietene, acuzatiile stau in picioare, nu numai cele de continuare a pandemiei ci mai ales cele de ucidere din .... inconstienta.
   Pentru ca nevaccinatul, pana si-a dat duhul, a ocupat un loc la ATI, loc in care puteau fi tratati alti suferinzi de boli ce necesita interventii ATI.
   Asadar toata demonstratia dumitale egoista si egocentrista bazata pe niste libertati prost intelese de niste creiere limitate in judecata, se duce de rapa.

   Concluzia, nu va vaccinati baetzi, fiti liberi si lasati virusul sa hotarasca pentru voi, se pare ca el are mai multa minte in a-si alege gazdele, respectiv victimele, pe un criteriu evident, IQ minim si minime capacitati de percepere a realitatii.
   • Like 1
  • @ Vitruvian Man
   Zici așa în mod răuvoitor: ”Concluzia, nu va vaccinati baetzi, fiti liberi si lasati virusul sa hotarasca pentru voi.....” Ba pardon! Eu nu am îndemnat la nevaccinare, eu chiar sunt vaccinat cu 2 doze Pfizer (chiar dacă n-o să o mai fac pe a treia, din motive pe care nu le mai reiau acum ca n-am pentru cine). Deci nu sunt antivaccinist. Am militat doar pentru LIBERTATEA de alegere a FIECĂRUIA. Dar, a propos de IQ, la care faci referire, tu nu poți face diferența între cele două concepte, adică: vaccinul e benefic, dar omul trebuie să fie liber să aleagă ce crede el, după mintea lui. Nu poți asta, e greu pentru tine. Deci statul trebuie să-i pună omului la dispoziție toate informațiile, să încerce să-l lămurească - dar calm, civilizat, cu respect - iar omul dacă face astfel o alegere în cunoștință de cauză, mai departe e numai treaba lui. Am spus că și dacă moare, moare pe mâna lui.
   În privința aglomerației de la ATI, care împiedică tratamentul altor pacienți nevinovați, asta e o problemă, dar pentru asta îndreaptă-ți ura către cei cu adevărat vinovați: guvernanții noștri impotenți, care, știind că va veni tsunami-ul nr.4, nu s-au pregătit deloc, ci s-au ținut de alte treburi mult mai ”importante” cum ar fi campania pentru alegerea lui Câțu la PNL. Deci lasă în pace anumite categorii de populație, că suntem toți de aceeași parte a baricadei, nu ar trebui să ne dușmănim, și vezi adevărații vinovați, adică guvernanții. În plus întreabă-te și de IQ-ul guvernanților, dacă tot ai obsesia IQ-ului. Ca și de empatia, buna-credință etc etc a lor.
   • Like 0
  • @ Mihai Romanciuc
   Ești un tip cu o rea-voință stupefiantă. Îmi pui în cârcă atitudini și idei pe care nu le am. Cred că îți place să provoci, să ”bagi bățul prin gard”. Nu vrei un dialog real, fiindcă consideri că tu știi totul perfect, iar alții n-au ce să-ți mai spună în plus, care să-ți moduleze ideile proprii, fixate cu încăpățânare. Când vine cineva cu idei mai nuanțate față de cele oficiale, treci la atac. Dar un atac nu furibund, ci rece, calculat, voit provocator, de pe o poziție arogantă, care ar putea avea rolul de a-l ”scoate din papuci” pe cel vizat și astfel de a-l vulnerabiliza, în încercarea de a te ”juca” cu el amuzat. Pe mine unul mă amuză caracteristica asta a ta de a fi atât de sigur pe sine că ești superior intelectual tuturor interlocutorilor tăi. Păcat că greșești grav. Cel puțin în unele cazuri.
   Deci, revenind la chestiuni concrete (deși poate nu-ți dorești decât să provoci) îți mai repet și ție, ca și altora, la fel de ”grei” de cap (în sens de încăpățânați și rău-voitori) că eu NU sunt antivaccinist, eu cred în beneficiul oferit de vaccin. Cred că dacă, la limită, ne-am vaccina toți, ar fi mult mai ușoară trecerea prin pandemie. DAR una-i una, alta-i alta. Alegerea oamenilor de a se vaccina sau nu, odată ce este o alegere informată, este sfântă. Nu contează că alegerea unora poate părea o idioțenie pentru alții. Fiecare trăiește conform propriilor alegeri, care trebuie să fie libere. Nu se poate face binele cu forța, chiar dacă avem impresia că omul e inconștient și noi știm mai bine. Gândește-te că așa ziceau și comuniștii la cooperativizarea forțată și nu numai. Oamenii erau proști, aveau - cum am zice acum - un IQ mic, iar activiștii de partid aveau adevărul de partea lor. Se știe că agricultura se face mai bine pe suprafețe mari, altfel e o agricultură de subzistență. Deci binele cu forța. Care ar fi atunci soluția? Guvernarea inteligentă, care ar reuși, în timp, să convingă pașnic, calm, cu respect, că e mai bine într-un fel sau altul. Dacă vor fi convinși mai mulți sau mai puțini, ghinion, asta e situația. Dar alegerea proprie e sfântă, indiscutabilă. Cum ar arăta, în altă ordine de idei, o căsătorie cu forța, sau o interzicere a unei căsătorii dorite? Chiar dacă părinții, mai înțelepți, văd anumite lucruri pe care tinerii însurăței nu le văd încă.
   Mă mai acuzi cu aceeași rea-voință că indivizi ca mine (?!?) reușesc să convingă pe alții să nu se vaccineze (?!?) De ce aș face asta când eu spun mereu că sunt vaccinat, doar că militez pentru libertatea de alegere a tuturor? Dacă eu vorbesc despre slăbiciunile vaccinului în a stopa pandemia (deși ajută persoana vaccinată), o fac pentru obiectivitate și implicit pentru a susține drepturile cetățenilor, care sunt neglijate sau chiar încălcate în ultima vreme, sub pretextul ”războiului” cu virusul, ceea ce consider a fi disproporționat și un precedent periculos.
   • Like 1
  • @ Dan Cojocaru
   Lasand la o parte ,, considerentele,, referitoare la subsemnatul fac cateva precizari :1. Libertatea ta de a alege se termina atunci cand drepturile mele sunt grav (sau mai putin grav) incalcate de tine . Faptul ca in numele ,, libertatii de a alege ,, (citez din Dan Cojocaru ,, ,,militez pentru libertatea de alegere a tuturor,, ), alegerea ta imi pune in pericol sanatatea si viata nu este deloc moral , decent , de bun simt si chiar legal ( de exemplu nu poti in numele libertatii de a alege sa furi sau sa ucizi) Acolo unde educatia unor oameni ii pune in imposibilitatea de a face o alegere constienta se impun anumite masuri in concordanta cu nivelul de educatie al acestora . De exemplu nu te oblig sa te vaccinezi dar te oblig sa-ti faci testare ca esti sanatos cand intri in contact cu semenii tai , pe banii tai ,ptr. ca nu sunt obligati contribuabilii sa-ti plateasca tie neghiobia. Deci alegerea in aceste situatii nu este sfanta dupa cum afirmi .De altfel exemplu cu casatoria fortata , (imi pare rau dar voi fi ,,rautacios,, ) mi-a starnit un zambet condescendent , intrucat nu are nici o legatura cu speta de fata. 2.O faci pe nevinovatul , desi cu buna stiinta ai omis sa spui faptul ca daca nu te vaccinezi esti expus imbonavirii cu forme grave cu Covid si procentul celor nevaccinati in randul decedatilor este de peste 97 % ,afirmand cu nonsalanta ca vaccinul nu ajuta cu nimic . Acum vii si spui ca esti provaccinist dar continui sa afirmi ca vaccinarea nu ar avea nici un rol in a stopa pandemia , continuand cu ,, desi ajuta persoana vaccinata,,. Sunt afirmatii care se bat cap in cap si nu urmeaza un fir logic de a gandi.
   • Like 1
  • @ Mihai Romanciuc
   Trăim într-o societate și orice facem îi influențează pe ceilalți. Da, libertatea mea se termină acolo unde este încălcată libertatea altuia. Dar diavolul stă în detalii; contează cât de decent sau cât de extremist punem problema. O extremă ar fi să spunem că fiecare are dreptul la orice fapte (ucidere, furt, etc). Altă extremă ar fi anularea totală a liberului arbitru și promovarea binelui făcut cu forța, după concepții unice, pe motiv că dacă eu nu aleg cum trebuie, altul ”va strâmba din nas” că îi este afectată libertatea, chiar într-o măsură infimă. Societatea trebuie să accepte că există oameni care se tem mai tare de vaccin decât de virus (eu nu mă număr printre ei, cred că îți dai seama). Dar ceilalți nu trebuie să se radicalizeze împotriva acestora. Ura unei părți a populației împotriva alteia e ceva foarte rău, indiferent de speță. În cazul nostru sunt mulți oameni care ne încurcă rău, fiindcă au ei ce au împotriva vaccinului. Asta e situația. Nu spun că e bine, dar spun că și ei sunt ai noștri și nu merită să-i urâm, iar greutățile aferente și dramele constând în pierderi de vieți omenești sau dificultățile în a beneficia de alte servicii medicale le ducem ca pe o cruce în spate toți împreună. Mai ales că, repet, de morți sunt vinovați mai mult guvernanții (care n-au pregătit valul 4) decât nevaccinații. Eu atât spun, nu militez deloc împotriva vaccinului, dimpotrivă, cred în eficiența (totuși limitată) a vaccinului. A propos de eficiența limitată, chiar acum când vorbim, s-a dezvoltat un VAL 5 chiar în țările civilizate, occidentale, cu vaccinare masivă. Tu ești obișnuit să gândești numai în alb și negru. Nu înțelegi că lucrurile sunt mai nuanțate. Dacă am spus ceva împotriva unui lucru nu înseamnă automat că am trecut în extrema cealaltă. Deci dacă observ eficiența slabă a vaccinului în stoparea pandemiei nu înseamnă că sunt antivaccinist și că nu observ evidența și anume eficiența în stoparea unei forme grave (deși nu chiar 100%).
   Deci ca să înlătur orice suspiciune și atac nefondat, REPET următoarele:
   - Vaccinul e benefic, deși nu în proporția care se spera inițial;
   - Populația e bine să se vaccineze, fiindcă oricum e mai bine decât nimic în lupta cu pandemia;
   - Vaccinații sunt în proporție mare (dar nu 100%) feriți de o formă gravă a bolii;
   - Morții, dureros de mulți, sunt în marea majoritate dintre cei nevaccinați;
   - Vaccinarea, deși NECESARĂ, nu e totuși SUFICIENTĂ în lupta cu pandemia. E fals ce spun guvernanții că vaccinarea e SINGURA soluție. Trebuie completată cu TESTARE masivă și TRATAMENT cu antivirale în fazele incipiente, pentru a nu avansa boala și a ajunge oamenii să blocheze ATI-urile și să moară;
   - Vaccinații sunt purtători și transmițători de virus și de aceea nu sunt o barieră eficientă în calea dinamicii pandemiei;
   - Indiferent de greutăți, inconveniente, drame personale nevaccinații nu sunt dușmanii noștri. Libertatea lor de alegere, chiar dacă ne încurcă, trebuie respectată, fiindcă nu toți antivacciniștii sunt niște imbecili. Sunt multe tipologii umane implicate și la vacciniști și la antivacciniști. Unii antivacciniști sunt imbecili, da, dar la fel pot fi și unii vacciniști. Alții au anumite spaime personale. Alții au anumite concepții de viață sau credințe și nu avem dreptul să le desconsiderăm. Alții sunt chiar super-intelectuali, dar sunt neîncrezători în tot ce înseamnă guverne, state, sau văd diverse conspirații etc. Să nu zâmbim încă fiindcă nu întotdeauna ce pare delirant chiar e și fals.De fapt nici noi nu știm mai multe decât ei și oricum doar ceea ce vedem. Iar ce vedem e doar un vârf al icebergului. Degeaba ne dăm deștepți și îi facem pe alții imbecili; poate viitorul le va da lor dreptate. Ca exemplu general că roata se învârtește gândește-te la siguranța opțiunilor politice ale multora de acum câțiva ani versus situația de acum. Atunci cei care erau cu Johannis / PNL / USR erau cică deștepți iar ceilalți proști. Acum aceiași se văicăresc și regretă. Așa că, în general vorbind, să nu ne repezim cu etichetări arogante. Nu vreau să insinuez că antivacciniștii au dreptate. Personal cred că NU au. Spun doar că trebuie tratați cu același respect datorat oricui și cu rezerva că poate adevărul nu e întotdeauna unde credem noi că e. Înțelept e cel care are rezerve, nu cel care are numai certitudini de moment. Și aroganță bașca.
   • Like 0
  • @ Mihai Romanciuc
   Corina check icon
   Urmăresc cifrele comunicatelor oficiale. Vaccinații decedați sunt cca 10 % din totalul deceselor zilnice. De obicei, doar 1-2 fără comorbidități. Esențial ar fi să recunoaștem că trebuie să avem aceeași grijă chiar dacă suntem vaccinați. Asta e situația deocamdată, pur și simplu.
   • Like 2
  • @ Corina
   Corect. Totusi 90 din 100 care mor sunt nevaccinati . Sigur ca trebuie ca si vaccinatii sa se pazeasca . Speta este ca trebuie sa te vaccinezi . ptr. ca MAJORITATEA COVARSITOARE a acelora care fac forme grave si sunt la ATI sunt nevaccinatii si din acestia se ,, alege ,, MAJORITATEA COVARSITOARE care mor si care sunt tot nevaccinatii. Concluzia : Sa nu mai batem apa in piua , sa ne vaccinam cu totii ptr. a nu mai umple spitalele , morgile si in final sa avem un val 5 suportabil fara atatia oameni care au trait si traiesc o mare tragedie ca cea din valul 4.
   • Like 1
  • @ Ovidiu Poncea
   Daniel check icon
   Hai nu zău? Atunci, de ce a intrat Franța în valul 5 al pandemiei, cu o rată de vaccinare completă, de peste 85%?
   De ce se îmbolnăvesc francezii, câte 10.000 de persoane pe zi, la o asemenea rată de vaccinare?
   Știi ce deranjează? Faptul că există și doctori care mint cu neseriozitate în ceea ce privește acea presupusă încărcătură virală "scăzută"....
   Chiar dacă ea ar exista, ESTE NESEMNIFICATIVĂ și adevărul e că de virusul acesta nu vom scăpa niciodată, chiar dacă se vaccinează întreaga planetă.
   Tocmai de aceea, trebuie lăsați oamenii să aleagă dacă vor sau nu să se vaccineze...
   E corpul lor și pericolul a relativ același de a transmite boala atâtvla vaccinați cât și la nevaccinați...
   https://adevarul.ro/international/europa/franta-intrat-valul-5-pandemiei-s-a-confruntat-explozie-cazurilor-covid-19-1_618e23dd5163ec42717459f4/index.html
   • Like 1
  • @ Dan Cojocaru
   Incercati într-un comentariu prea lung sa vă justificați propriile idei și mai rău faceți.
   In fine, mesajul acesta de a susține libertatea de alegere si de opțiune nu este bine argumentat. Folosiți niste argumente care amesteca planurile. ( cum ar fi cel cu căsătoria).
   Nu stau sa fac analiza de text, vreau sa spun doar că nu cred că ajutați pe cineva cu textul și argumentele dumneavoastră, când acum se pune problema sa fie convinși cat mai multi oameni sa se vaccineze. Poate citesc mai mulți indecisi comentariile dumneavoastră și după aceea hotărăsc clar sa nu se vaccineze.
   La asta v-ați gândit ?
   Realizați implicarea? Cum depindem unii de alții ?
   Poate va mai gândiți înainte de a emite teorii individualiste și care pot deveni chiar periculoase.
   • Like 0
 • treaba asta cu bordelul e un click-bait propagat pe multe site-uri. ma asteptam ca un jurnalist sa recunoasca o astfel de capcana dar de...

  https://edition.cnn.com/videos/world/2021/11/10/austria-vienna-funpalast-brothel-vaccination-voucher-tgb-nobilo-intl-hnk-vpx.cnn

  bordelul ofera un voucher de 30 euro pentru intrare in bordel... nu si pentru ce se face acolo
  • Like 1
 • Si eu care credeam ca salvarea Romaniei consta in INVESTITII masive cu capital strain in economie ( bani occidentali ) ca sa scapam de cercul si circuitul vicios al banului recirculat sifonat romanesc....ca ex. primesti disma jumatate o dai pe taxe si impozite deci tot la stat apoi cheltuieli alimentare sau de igiena tot in sistem de taxare catre stat iar pe final cheltuieli suplimentare ( ce mai ramane ) diferite produse tehnologice sub acceasi umbrela de impozitare statala....nu mai spun ca preponderent cu cresterea preturilor cel putin de doua ori trebuiau sa creasca pensiile si salariile asa zisa putere de cumparare sub asa zisa pavaza a prosperitatii.....pana una alta de la POLITICIENI ( factorul politic decizional ) primim in fiecare zi o mare MUIE si o vesnica sarbatoare unde ne este bagat pe gat produsul romanesc tip sarma "FUEGO" ( ghilimele ) !!! Lehamite !!!
  • Like 0
 • Mr.Oh check icon
  Cred ca Nicusor Dan stie de unde sa se informeze. Nu are nevoie de CTP sa-i explice cum e cu vaccinul.
  Vanatoare de vrajitoare....

  Btw:

  Individuals with potential exposure to SARS-CoV-2 do not necessarily develop PCR or antibody positivity, suggesting some may clear sub-clinical infection before seroconversion. T-cells can contribute to the rapid clearance of SARS-CoV-2 and other coronavirus infections1–3.

  https://www.nature.com/articles/s41586-021-04186-8?fbclid=IwAR1f_hZ4Su88d8ee6-os6mjOlBHi_uIulinWZlpqIHxefULo6uNqMAvB3iw
  • Like 0
 • Nicusor Dan o fi calculat matematic ca nu renteaza vaccinarea pt.dansul,care nu numai ca se misca incet pe functie,dar,si face asemenea greseli simple de atitudine civica ,in fruntea unei comunitatii cum este cea a capitalei,ca marime si deversitate.
  • Like 1

Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult