Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cine ajută pedofilul

Suspect de agresiune sexuală

Deși televiziunile și internetul rulează continuu imaginile camerelor de supraveghere în care apare destul de clar pedofilul din Drumul Taberei, au trecut 3 zile de la agresarea sexuală în lift a celor doi copii și individul nu a fost prins. În cazul fericit în care, totuși, polițiștii îl vor captura, cred că sunt de pus câteva întrebări, stimați Republicani.

1. Ce pedeapsă considerați că ar trebui să primească pedofilul? Dar pedofilii, în general?

2. Ce ar trebui să li se întâmple parlamentarilor care vor ca imaginile video să nu mai poată fi folosite ca probe în anchetă?

3. Ce merită ministreasa de interne Carmen Dan, care l-a amenințat pe șeful Serviciului Omoruri din Poliție, Radu Gavriș, că-și compromite cariera, când acesta avertiza, aproape cu lacrimi în ochi, „Va trebui, pe baza noilor legi, să punem pedofilul față în față cu victima!”?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult