Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Cine ajută pedofilul

Suspect de agresiune sexuală

Deși televiziunile și internetul rulează continuu imaginile camerelor de supraveghere în care apare destul de clar pedofilul din Drumul Taberei, au trecut 3 zile de la agresarea sexuală în lift a celor doi copii și individul nu a fost prins. În cazul fericit în care, totuși, polițiștii îl vor captura, cred că sunt de pus câteva întrebări, stimați Republicani.

1. Ce pedeapsă considerați că ar trebui să primească pedofilul? Dar pedofilii, în general?

2. Ce ar trebui să li se întâmple parlamentarilor care vor ca imaginile video să nu mai poată fi folosite ca probe în anchetă?

3. Ce merită ministreasa de interne Carmen Dan, care l-a amenințat pe șeful Serviciului Omoruri din Poliție, Radu Gavriș, că-și compromite cariera, când acesta avertiza, aproape cu lacrimi în ochi, „Va trebui, pe baza noilor legi, să punem pedofilul față în față cu victima!”?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult