Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cine ar trebui să defileze de 1 Decembrie pe sub Arcul de Triumf. Răspunsul Oanei Pellea „În fața ta”

Oana Pellea - Foto Vlad Basca

(Foto credit : Vlad Basca)

Tinerii olimpici și medaliați, oamenii care duc România mai departe ar trebui să defileze, de 1 Decembrie, pe sub Arcul de Triumf, este scenariul propus de actrița Oana Pellea, invitatul emisiunii „În fața ta” de la Digi24.

”Într-un mod ideal și teatral și visător, probabil că ar trebui să treacă pe acolo în semn de onoare... medaliații români, copiii care au câștigat olimpiade, oameni care duc România mai departe”, a răspuns Oana Pellea la întrebarea cine ar trebui să defileze de 1 Decembrie, în locul Armatei Române. 

Moderator: La ce vă uitați în societate când vă gândiți la viitorul Românei?

Oana Pellea: Dvs ați văzut reportajul acela cu oamenii care au venit pentru sfințirea catedralei? Oamenii aceia de la țară, în vârstă, cu mâinile rupte de muncă, care au venit și care au fost mințiți, după cum bine știm, ei nu au venit să stea după un gard.

Prima reactie este să-i învinovățești pe ei că au venit, că s-au suit într-un autobuz pus la dispoziție de biserică. Eu cred că reacția sănătoasă e să te uiți și să înțelegi ce s-a întâmplat cu oamenii aceia. Sunt oameni care au copii, care au muncit toată viața, sunt oameni care sunt în sărăcie, sunt oameni care unii chiar au vrut să se închine Domnului. E foarte ușor să spui: De ce s-au suit? De ce au venit? De ce? E o masă de manevră. Desigur, devin o masă de manevră, dar nu ei trebuie judecați, ci cei care i-au suit în autocar sau cei care i-au tratat așa cum au fost tratați. 

Moderator: V-ați uitat la acel reportaj, acolo vedem o Românie din primul rând (care a stat în catedrală) și România de dincolo de gard. Ce unește cele două Românii?

Oana Pelea: Nu știu. E gardul mare și puternic și e ridicat temeinic.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica de la ora 13:30.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Tot omul duce Romania mai departe, unii la cumitir, altii spre buzunar, altii peste hotare.
    • Like 1


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult