Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cine ar trebui să defileze de 1 Decembrie pe sub Arcul de Triumf. Răspunsul Oanei Pellea „În fața ta”

Oana Pellea - Foto Vlad Basca

(Foto credit : Vlad Basca)

Tinerii olimpici și medaliați, oamenii care duc România mai departe ar trebui să defileze, de 1 Decembrie, pe sub Arcul de Triumf, este scenariul propus de actrița Oana Pellea, invitatul emisiunii „În fața ta” de la Digi24.

”Într-un mod ideal și teatral și visător, probabil că ar trebui să treacă pe acolo în semn de onoare... medaliații români, copiii care au câștigat olimpiade, oameni care duc România mai departe”, a răspuns Oana Pellea la întrebarea cine ar trebui să defileze de 1 Decembrie, în locul Armatei Române. 

Moderator: La ce vă uitați în societate când vă gândiți la viitorul Românei?

Oana Pellea: Dvs ați văzut reportajul acela cu oamenii care au venit pentru sfințirea catedralei? Oamenii aceia de la țară, în vârstă, cu mâinile rupte de muncă, care au venit și care au fost mințiți, după cum bine știm, ei nu au venit să stea după un gard.

Prima reactie este să-i învinovățești pe ei că au venit, că s-au suit într-un autobuz pus la dispoziție de biserică. Eu cred că reacția sănătoasă e să te uiți și să înțelegi ce s-a întâmplat cu oamenii aceia. Sunt oameni care au copii, care au muncit toată viața, sunt oameni care sunt în sărăcie, sunt oameni care unii chiar au vrut să se închine Domnului. E foarte ușor să spui: De ce s-au suit? De ce au venit? De ce? E o masă de manevră. Desigur, devin o masă de manevră, dar nu ei trebuie judecați, ci cei care i-au suit în autocar sau cei care i-au tratat așa cum au fost tratați. 

Moderator: V-ați uitat la acel reportaj, acolo vedem o Românie din primul rând (care a stat în catedrală) și România de dincolo de gard. Ce unește cele două Românii?

Oana Pelea: Nu știu. E gardul mare și puternic și e ridicat temeinic.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica de la ora 13:30.

Aflați și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Tot omul duce Romania mai departe, unii la cumitir, altii spre buzunar, altii peste hotare.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult