Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cine este omul din spatele Google în România. Elisabeta Moraru, managerul care le pune copiilor săi interdicții când vine vorba despre tehnologie

Ce fel de oameni caută Google România? „Ce e important la procesul de recrutare e că este făcut de către echipă, nu este un recrutor care decide, ci o serie de oameni care vor interacționa într-un fel sau altul cu cel pe care îl angajează. Explorăm ceea ce noi numim googliness, principiile și valorile pe care le va aduce în echipa”, a declarat Elisabeta Moraru, Country Manager Google pentru România, în emisiunea În fața ta de la Digi 24. Aceasta spune că atunci când recrutează, Google caută oameni pasionați, curioși, care știu să urmărească un proces. „Trebuie să îți dorești tot timpul să înveți, Când vine cineva la 19 ani și spune că vrea să fie manager, pentru mine e un indicator că nu se potriveștecu valorile companiei pentru că Google se bazează pe colaborare”, spune ea.Elisabeta Moraru lucrează de șapte ani la Google și a preluat de doi ani și jumătate poziția de country manager. Anterior a lucrat la companii precum Microsoft și Xerox. „Mie nu mi-e teamă să spun nu știu. Eu știu că pot să învăț”, a declarat Elisabeta Moraru.

Cum se împacă viața profesională cu cea de familie? „Compania, ca politică, este extrem de atentă la ceea ce însemnă partea de bunăstare familială. Eu cred că în orice situație, tu ești cel care decide”, a afirmat ea.

Elisabeta Moraru are doi copii și în ceea ce privește accesarea site-urilor de internet este destul de strictă. „Mi-am dorit foarte mult să lansez YouTube Kids în România, pentru că în felul ăsta am putut să îi dau și celui mic acces pe telefon sau pe tabletă, la conținutul la care își dorea așa de mult să se uite,

Eu sunt destul de strictă în ceea ce privește timpul pe care îl alocă copiii activităților (n.r. pe internet) pentru căîmi doresc foarte mult să se joace împreună, să aibă timp pentru tot felul de activități recreative și sportive. E bine să se joace și cu tehnologia, dar toate să existe într-un mix sănătos”, credea ea.

Emisiunea În fața ta este difuzată sâmbăta și duminca, de la ora 14:05.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Cănd mai are timp să relaționează cu proprii copii?Nu cred că e îndreptățită să de-a sfaturi altora .
    • Like 0
  • Personal cred ca ești un părinte incompetent sau nu ai timp de copii tai, ți-i creste bunica sau bona, dacă le restricționezi accesul la tehnologie. In plus e clar ca nu ai timp pentru ei, altfel ai fi avut timp sa le explici și să ii înveți cum e cu ieșitul afara, iar atunci nu mai ajungeai sa le restricționezi ceva.
    Recunoașteți ca defapt asta e viața într-o corporație: bunăstare materială de invidiat, dar timp puțin pt familie.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult