Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cine este omul din spatele Google în România. Elisabeta Moraru, managerul care le pune copiilor săi interdicții când vine vorba despre tehnologie

Ce fel de oameni caută Google România? „Ce e important la procesul de recrutare e că este făcut de către echipă, nu este un recrutor care decide, ci o serie de oameni care vor interacționa într-un fel sau altul cu cel pe care îl angajează. Explorăm ceea ce noi numim googliness, principiile și valorile pe care le va aduce în echipa”, a declarat Elisabeta Moraru, Country Manager Google pentru România, în emisiunea În fața ta de la Digi 24. Aceasta spune că atunci când recrutează, Google caută oameni pasionați, curioși, care știu să urmărească un proces. „Trebuie să îți dorești tot timpul să înveți, Când vine cineva la 19 ani și spune că vrea să fie manager, pentru mine e un indicator că nu se potriveștecu valorile companiei pentru că Google se bazează pe colaborare”, spune ea.Elisabeta Moraru lucrează de șapte ani la Google și a preluat de doi ani și jumătate poziția de country manager. Anterior a lucrat la companii precum Microsoft și Xerox. „Mie nu mi-e teamă să spun nu știu. Eu știu că pot să învăț”, a declarat Elisabeta Moraru.

Cum se împacă viața profesională cu cea de familie? „Compania, ca politică, este extrem de atentă la ceea ce însemnă partea de bunăstare familială. Eu cred că în orice situație, tu ești cel care decide”, a afirmat ea.

Elisabeta Moraru are doi copii și în ceea ce privește accesarea site-urilor de internet este destul de strictă. „Mi-am dorit foarte mult să lansez YouTube Kids în România, pentru că în felul ăsta am putut să îi dau și celui mic acces pe telefon sau pe tabletă, la conținutul la care își dorea așa de mult să se uite,

Eu sunt destul de strictă în ceea ce privește timpul pe care îl alocă copiii activităților (n.r. pe internet) pentru căîmi doresc foarte mult să se joace împreună, să aibă timp pentru tot felul de activități recreative și sportive. E bine să se joace și cu tehnologia, dar toate să existe într-un mix sănătos”, credea ea.

Emisiunea În fața ta este difuzată sâmbăta și duminca, de la ora 14:05.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dorin check icon
  Cănd mai are timp să relaționează cu proprii copii?Nu cred că e îndreptățită să de-a sfaturi altora .
  • Like 0
  • @ Dorin
   Sau, cumva, sa scrie in limba romana, asa cum faceti dumneavoastra!? La asta v-ati gandit?
   • Like 0
  • @ Dan Coman
   Dorin check icon
   Comentează subiectul și nu-i mai mușca pe alții de fund.
   • Like 0
 • Personal cred ca ești un părinte incompetent sau nu ai timp de copii tai, ți-i creste bunica sau bona, dacă le restricționezi accesul la tehnologie. In plus e clar ca nu ai timp pentru ei, altfel ai fi avut timp sa le explici și să ii înveți cum e cu ieșitul afara, iar atunci nu mai ajungeai sa le restricționezi ceva.
  Recunoașteți ca defapt asta e viața într-o corporație: bunăstare materială de invidiat, dar timp puțin pt familie.
  • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult