Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cine este omul din spatele Google în România. Elisabeta Moraru, managerul care le pune copiilor săi interdicții când vine vorba despre tehnologie

Ce fel de oameni caută Google România? „Ce e important la procesul de recrutare e că este făcut de către echipă, nu este un recrutor care decide, ci o serie de oameni care vor interacționa într-un fel sau altul cu cel pe care îl angajează. Explorăm ceea ce noi numim googliness, principiile și valorile pe care le va aduce în echipa”, a declarat Elisabeta Moraru, Country Manager Google pentru România, în emisiunea În fața ta de la Digi 24. Aceasta spune că atunci când recrutează, Google caută oameni pasionați, curioși, care știu să urmărească un proces. „Trebuie să îți dorești tot timpul să înveți, Când vine cineva la 19 ani și spune că vrea să fie manager, pentru mine e un indicator că nu se potriveștecu valorile companiei pentru că Google se bazează pe colaborare”, spune ea.Elisabeta Moraru lucrează de șapte ani la Google și a preluat de doi ani și jumătate poziția de country manager. Anterior a lucrat la companii precum Microsoft și Xerox. „Mie nu mi-e teamă să spun nu știu. Eu știu că pot să învăț”, a declarat Elisabeta Moraru.

Cum se împacă viața profesională cu cea de familie? „Compania, ca politică, este extrem de atentă la ceea ce însemnă partea de bunăstare familială. Eu cred că în orice situație, tu ești cel care decide”, a afirmat ea.

Elisabeta Moraru are doi copii și în ceea ce privește accesarea site-urilor de internet este destul de strictă. „Mi-am dorit foarte mult să lansez YouTube Kids în România, pentru că în felul ăsta am putut să îi dau și celui mic acces pe telefon sau pe tabletă, la conținutul la care își dorea așa de mult să se uite,

Eu sunt destul de strictă în ceea ce privește timpul pe care îl alocă copiii activităților (n.r. pe internet) pentru căîmi doresc foarte mult să se joace împreună, să aibă timp pentru tot felul de activități recreative și sportive. E bine să se joace și cu tehnologia, dar toate să existe într-un mix sănătos”, credea ea.

Emisiunea În fața ta este difuzată sâmbăta și duminca, de la ora 14:05.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Cănd mai are timp să relaționează cu proprii copii?Nu cred că e îndreptățită să de-a sfaturi altora .
    • Like 0
  • Personal cred ca ești un părinte incompetent sau nu ai timp de copii tai, ți-i creste bunica sau bona, dacă le restricționezi accesul la tehnologie. In plus e clar ca nu ai timp pentru ei, altfel ai fi avut timp sa le explici și să ii înveți cum e cu ieșitul afara, iar atunci nu mai ajungeai sa le restricționezi ceva.
    Recunoașteți ca defapt asta e viața într-o corporație: bunăstare materială de invidiat, dar timp puțin pt familie.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult