Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cine se va bate pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan, Gabriela Firea, Sebastian Burduja și Cristian Popescu Piedone și-au anunțat intenția de a intra în cursă

Bucureștiul văzut de sus

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

PSD și PNL intenționează să meargă cu candidați separați la Primăria București, a anunțat Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD. Dacă social-democrații o susțin pe Gabriela Firea, liberalii ar putea merge pe mâna ministrului Energiei, Sebastian Burduja. Acesta spune că speră să fie alegerea PNL pentru primărie, susținând că este singurul candidat care are un profil de dreapta.

Nicușor Dan a declarat în direct la Digi24 că mișcarea îl avantajează deoarece sondajele arată că Firea și Piedone și-ar împărți voturile, iar el ar ieși câștigător detașat, relatează Hotnews. Într-un sondaj comandat și prezentat de Nicușor Dan, Cristian Popescu Piedone este favorit în cursa pentru Primăria Capitalei. Potrivit acestuia, Piedone ar câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, cu 40,4%, în timp ce Nicuşor Dan ar primi 39,3%, susţinut de Alianţa Dreapta Unită.

„Nu am dat presei toate detaliile. Nu iau foarte în serios candidatura domnului Cristian Popescu Piedone. Sondajul arate că el își împarte voturile cu Firea și voi ieși câștigător. Nu am cerut și un sondaj în condițiile în care va candida doar Gabriela Firea și Piedone nu fiindcă nu cred că este un scenariu viabil”, a spus Nicușor Dan.

Piedone susține însă că este hotărât să ajungă la Primăria Generală.

„Merg până la capăt, candidez. Nu Gabriela Firea este principalul meu contracandidat. Eu nu am un contracandidat. Eu sunt reprezentantul oamenilor care timp de 30 de ani au primit doar proiecte și promisiuni așa cum este și cazul lui Nicușor Dan”, a spus primarul de la sectorul 5, citat de Hotnews.

„Eu l-aș fi susținut pe domnul Burduja peste 4 ani. I-aș fi lăsat Primăria Generală, dar trebuie să mai învețe între timp administrație. Studiile sale sunt minunate, dar nu îl ajută aici. Ar fi trebuit sa stea un mandat la Primăria sectorului 1 că să dobândească experiență”, a mai spus Piedone.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dacă bucureștenii vor vota pentru acest măscărici, pentru acestă arivistă - calamitate pentru București, pentru guralivul „liberal„ își merită soarta. Dintre toți cei mai ticăloși sunt liberalii.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult