Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ciolacu Show: Mămăliga, pupatul ipocrit al bătrânilor, minciunile și zborul privat spre scăderea în sondaje

Marcel Ciolacu - campaniie

Foto: Inquam Photos / George Călin

Minte așa cum respiră. Pupă și îmbrățișează bătrâni. Mimează grija de cei necăjiți. Face mămăligă și iese cu ceaunul afară dintr-o stână, ținându-l cu o cârpă, exact așa cum făceau țăranii pe timpuri. Mesajul nonverbal este: Vă înțeleg grijile, nevoile și sunt de-al vostru.

Când nu răstoarnă mămăliga din ceaun, ca să prostească românii, se plimbă cu avionul privat pe urmele lui Iohannis.

E întrebat dacă a fost la Nisa cu avion privat. Spune „nu” cu foarte mare convingere. O fi fost alt ciolac, că sunt mulți în țară, zice mimând inocența.

Când i se aduc dovezi că a fost, recunoaște că el, Ciolacu cu pricina, a fost, nu altul, dar spune că a fost pe banii lui. E ofensat, tupeist și clonțos, când răspunde. Nici vorbă măcar de vreun pic de rușine. 

E în cădere în sondaje. A căzut din avionul de la Nisa și nu i s-a deschis parașuta. Ca să se oprească și să urce iar, se prinde cu ghearele de Trump și de SUA. Inventează o altă minciună cât Casa Poporului. Cică a vorbit el la telefon cu Trump în limba ciolăcheză și ne-a transmis președintele american prin el salutări de bine întregului popor. Ne mai spune că împărtășește viziunea pragmatică a președintelui SUA. Își dorește ca SUA să fie cel mai mare investitor în România după UE și că a vorbit despre asta. Mesajul este: Vedeți cine sunt eu?! Vedeți cât de important sunt?!

...

Sintetizez portretul cameleonului, care se dorește în fruntea țării:

Uite Nisa, nu e Nisa.

E Ciolacu, nu-i Ciolacu.

Nu l-a sunat nimeni, dar mimează că vorbește.

Nu-i engleză, e ciolacheză. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult