Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Cioloș, către un comentator de pe Facebook care îl trimitea înapoi la Bruxelles: „Nicio grijă, nu merg nicăieri. Mai am treabă aici”

Cioloș pe Facebook

„Mergeți înapoi la Bruxelles!”, i-a scris un comentator premierului Dacian Cioloș pe Facebook. 

„Nicio grijă, nu merg nicăieri. Mai am treabă aici”, i-a răspuns acesta.

Schimbul de replici a avut loc după ce premierul a postat pe rețeaua de socializare stadiul în care se află măsurile de debirocratizare și a anunțat că în viitor urmează să fie adoptate măsuri ce vor simplifica lucrurile în zona de fiscalitate și în mediul de afaceri.

„La numai două luni de la adoptarea primului pachet pentru simplificare, începem să vedem primele rezultate: mai puține documente pe care oamenii trebuie să le aducă la instituții, mai puține drumuri la ghișee, mai puține cheltuieli. Am discutat ieri cu miniștrii în cadrul unei ședințe de Guvern suplimentare despre progresele făcute, pentru că există progrese in mai multe domenii: eliminarea cerinţei de depunere a copiilor legalizate după documente, acceptarea copiei după buletin în format electronic, solicitarea cazierului de către instituții direct unităților de poliție.

De asemenea, am stabilit care vor fi pașii următori, iar în acest sens vom veni în curând cu propuneri consistente și pentru zona de fiscalitate și mediu de afaceri”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Mergeți la Oficiul de burse al Ministerului Educației, să vedeți acolo ce snop de legalizate li se cer studenților... Incredibil. De ce? Hm... chiar vreți să vă spun. Bine, vă spun: fiindcă este extraordinar de multă prostie în țara asta, există plăcerea de a-l umili pe cetățean, cu orice preț și ori de cîte ori se ivește ocazia.
  • Like 0
 • Caracteristic. Vad in comentariile de pe FB, inclusiv in ceea ce priveste replica data de Ciolos, respectivului... conturile sunt false, ori numele, ori imaginea... si-mi vine sa constat ceva simplu... dragilor PSDisti, UDMRisti, PNL-isti, ALDE-isti, si altele... fiti macar curajosi si nu va ascundeti dupa perdea... !
  • Like 1
  • @ Regis Roman
   Valentin check icon
   Românul dă cu bidineaua în oricine. Să nu ne iluzionăm că apoliticii iubesc politicul.
   • Like 0
 • Valentin check icon
  Exerciţiul: Numiţi un prim-minstru bun din 1991 până în 2016. Exerciţiul nr. 2: Pe baza căror realizări îl consideraţi bun? Succes!
  • Like 0


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult