Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Cioloș, despre crearea unui nou partid: Nu neg că am avut discuții cu colegi care m-au abordat apropo de viitorul partidului și de viitorul nostru în politică

Dacian Cioloș - getty

Foto Getty Images

Dacian Cioloș a declarat marți că informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora ar lua în calcul înființarea unui nou partid „sunt zvonuri”. Fostul președinte al USR a spus la Digi24 că, atât timp cât actuala conducere a formațiunii politice nu se implică în rezolvarea problemelor din partid, „continuă tensiuni, pleacă oameni din partid”, „apar tot felul de discuții, de zvonuri.” 

Cioloș nu a negat că a discutat cu colegi din USR care l-au „abordat apropo de viitorul partidului și de viitorul nostru în politică și „dacă sunt colegi din USR care consideră că trebuie organizat un nou partid, care vor să discute de problemele din USR pe care eu le-am pus pe masă încă de când mi-am prezentat demisia (în februarie a.c. - n.n.) din poziția de președinte, da, sunt subiecte care rămân în continuare de actualitate în partid.” 

„La lucrurile astea, cum face un partid opoziție, cum rezolvă problemele interne în partid, cred că trebuie să răspundă conducerea partidului. N-am văzut inițiative din acest punct de vedere. Unii colegi din partid au impresia că punând batista pe țambal, «gata a plecat Cioloș, nu mai vorbește de lucrurile astea, băgăm sub preș problemele care în continuare există». Pentru că în continuare colegi din partid își prezintă demisia”, a spus Cioloș la Digi24.

„Acum cred că problemele astea trebuie rezolvate, pentru că suflul unui partid în exterior ține de plămânul interior. Și plămânul interior din păcate respiră foarte puțin acum, pentru că pleacă din partid exact acei oameni activi din filiale, care nu se regăsesc. Nu doar că pleacă, dar nici nu prea vin. Am văzut cifre, că vin 1000, 2000, 3000. Eu vorbesc de oameni care să aducă un plus partidului, care să dea un suflu nou partidului, a căror prezență să o simțim, să nu vorbească doar aceiași oameni despre aceleași lucru. N-am văzut să se întâmple lucrurile acestea, mai aștept”, a adăugat Dacian Cioloș.

Surse citate de G4Media.ro susțin că Dacian Cioloș se pregătește să lanseze un nou partid, iar fostul lider al USR ar încerca să convingă foști parlamentari PLUS să-l urmeze.

La începutul lunii februarie, Biroul Național USR a respins proiectul de reformare a partidului propus de Dacian Cioloș, iar acesta și-a dat demisia din funcția de președinte USR, în prezent fiind simplu membru în formațiunea politică.

Un congres de alegere a unei noi conduceri ar urma să aibă loc în toamnă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Paul check icon
    Ciolos… soluția lu’ Johannis la criza politica declanșată de episodul Colectiv… premier al unui guvern sustinut in parlament de pesede… după a cărui guvernare a preluat Dragnea puterea… cu o poziție ambigua vis a vis de vaccinare…

    Ciolos e prost, sau rau intenționat. După ce ca USR-ul nu are șanse la mai mult de 20% din voturi, asta vrea sa fragmenteze și mai tare acest electorat. Deși, pe de alta e posibil ca Ciociolos sa ia mai mult voturi de la penele decât de la USR, ca doar e prietenar mare cu Johannis.

    Oricum ciociolos îmi devine din ce in ce mai antipatic.
    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult