Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cîțu, PNL: Premierul Tudose are un „limbaj de derbedeu politic”. Măsura Guvernului care ar putea duce la creșterea prețului RCA sau al asigurărilor pentru locuințe

Senatorul PNL Florin Cîțu a vorbit în timpul emisiunii „În fața” de la Digi24 despre cum vor mai veni investitorii în România după ce au aflat că premierul Tudose nu are card bancar și că pentru el banditul Terente era „băiat bun” în comparație cu băncile. 

„E un limbaj de derbedeu politic. Ce face un investitor? Cum aduc bani aici? Îi aduc cu punga, îl rog pe Tudose să mi-i treacă granița în portbagaj? Cum vine Ford să aducă următoarea investiție în România, cum vine Mercedes în România, cum se uită acești oameni la România?”, a întrebat Cîțu. 

Cîțu a spus miercuri că Guvernul vrea să introducă o taxă pe activele bancare ale băncilor şi asiguratorilor şi ale celorlalte instituţii din domeniul bancar, din cauza fapului că nu are suficienți bani la buget. Iar atacurile lui Tudose la adresa sistemului bancar nu fac decât să pregătească terenul pentru o astfel de măsură. 

„Poate azi a făcut mai multă vâlvă pentru că am zis cât e procentul, 0,5%. Nu cred ca e secret că urma o măsură de impozitare a sistemului financiar-bancar după mesajele publice din partea premierului și Guvernului. Sunt români care, văzând taxa pe active, o să spună: Foarte bine, să plătească băncile”, a declarat Cîțu, care este membru în Comisia de Buget Finanțe. El a atras însă atenția că o astfel de taxă va fi resimțită de consumatori, în creșterea prețurilor serviciilor bancare, în scăderea dobânzilor la depozite, în creșterea prețului RCA sau al asigurărilor pentru locuințe.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Din pacate au si iesit cu declaratii vreo 3 directori de banci, spunand ca acests taxe vor intra in sarcina clientilor! Si uite asa imi mai scoate tudose cativa lei din buzunar in fiecare luna...
  • Like 0
  • @ Mihai Ducu
   Nu am stiut ca deja au declarat asa ceva, insa era de asteptat. Lumea se bucura cand vede taxe suplimentare puse pe seama benzinarilor (vezi supracciza), pe seama bancilor (taxa despre care se vorbeste), in general pe seama firmelor - fara a constientiza ceva elementar: toate aceste taxe scumpesc viata de zi cu zi a tuturor, pentru ca, in final, tot populatia le plateste. Doar nu isi inchipuie cineva ca firmele ori bancile vor accepta sa mearga in pierdere, ori sa vina cu bani de acasa.
   Pe de alta parte - nu-mi place sa vad cvasi-impasibilitatea partidelor de opozitie. In afara de ceva iesiri la rampa a dumnului acesta, ceva declaratii ale lui Orban & Turcan - pe ici, pe colo, ori ceva miscari firave pe la USR, alinierea in front este cuvantul de ordine. Si nu vorbim de presa "neprietenoasa" celor din opozitie, unde evident ca nu vor putea apare atat de usor...
   • Like 0


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult