Marți seară, premierul Mihai Tudose a lansat un nou atac împotriva băncilor, începând prin a declara, la România TV, că el refuză să-și ia banii pe card și sfârșind prin a le spune că banditul Terente era băiat bun pe lângă ele. „Am refuzat să îmi pun leafa pe card ca să nu trebuiască să îi dau băncii ăleia doi bani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să îi dau, consider că nu merită”, a spus Tudose atunci când a fost întrebat de ce nu are conturi în bancă.
Foto: George Călin/Inquam Photos
Ca să-și justifice afirmația premierul a povestit că ar fi avut la un moment dat o sumă de bani în bancă și aceasta ar fi dipărut din cont, iar el ar fi fost nevoit să plătească un comision de 10%.
„Eu am avut nişte experienţe cu băncile. Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, şi după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari, că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete, a mâncat fondul şi trebuie să mai aduc şi eu nişte bani de acasă. Din momentul ăsta eu am zis „Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun””, a susținut el.
Tudose a reluat apoi criticile legate de băncile care nu raportează profit. „Lucrezi cu banii noștri și nu ai profit, cred că ai o problemă de management sau vei continua să ne consideri proști că nu ne dăm seama ce faci. Eu zic că ajunge. V-am lăsat să vă ajutați singuri. (...) Sunt niște bănci serioase care respectă România și niște bănci care încearcă să fie mai deștepte decât statul”, a mai spus Tudose.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Scriam într-un comentariu la articolul "Am fost la hackathonul celor 100 de IT-iști voluntari, chemați de Cioloș la Guvern..." {https://is.gd/thXN3U}, publicat de doamna Raluca Ion în octombrie 2016 (deci acum aproape un an), că hackathlonul nu va avea succes fiindcă guvernanţilor nu le convine ca totul să fie la lumină. "Un singur exemplu: aplicaţia «Radar». În afara faptului că demonstrează că primarul ridică banul cu lopata şi face investiţii cu linguriţa, mai aduce la lumină ceva ce niciunui partid nu-i convine să se afle: voturile. Ce, cum şi unde cu voturile! Tot ceea ce fac aceşti oameni minunaţi este împotriva sistemului. Iar sistemul va dezvolta anticorpii necesari. Dea Dumnezeu să mă înşel!" Aşa scriam atunci şi, din păcate, nu m-am înşelat. Dovadă nu numai că hackathlonul este-n comă de gradul III (dacă n-o fi mierlit-o deja), dar şi GovHub merge în pas de tango: doi înainte, unul înapoi. Mai mult, acelaşi guvern, prin ministerul de resort, se chinuie din răsputeri să desfiinţeze "Radarul pădurilor", o aplicaţie care şi-a dovedit deja eficienţa.
Citeam, pe sub bănci, în anii '80, "America ogarului cenuşiu" scrisă de regretatul Romulus Ruslan (ediţia revizuită este disponibilă în platforma Liternet). Încă de la călătoria Anei Blandiana şi a lui Romulus Ruslan pe noul continent, în SUA, dacă făceai cumpărături mai multe şi plăteai în numerar, nu cu cecuri, erai luat la ochi, ca posibil infractor. Spre asta ar trebui să tindem şi noi, spre generalizarea plăţilor cu cardul bancar, pentru ca banii să aibă un traseu foarte vizibil. Dar Guvernul Dragnea (ar fi o glumă să scriu Guvernul Tudose) se opune şi face lobby pentru desfiinţarea acestui sistem de plată. Tehnica este deja cunoscută: se pleacă de la un adevăr supărător (comisioanele nesimţite) şi se ajunge la ceea ce doresc ei, fără a mai avea nimic în comun cu punctul de plecare.
Ascultam la radio că Tudose vrea să înceapă demersurile la UNESCO pentru a renunţa la statutul de arie protejată pentru Roşia Montana. Asta înseamnă că au pus ochii pe o altă puşculiţă cu cocoşei de aur. Aş vrea s-o văd acum pe doamna Mungiu-Pipidi cum se implică în demontarea tâlhăririi Roşiei Montana. Nu de alta, dar în februarie era foarte deranjată că 600.000 de oameni au îndrăznit să iasă-n stradă fără să-i ceară voie.
Pacat ca aveti articole bune pe partea de social/antreprenoriat ca altfel v-as baga mailurile direct in spam.
Am cunoscut persoane cu 4 clase mai inteligente...
Daca nu cititi "Terms and conditions"...
refuz sa cred ca în sec 21 ,în UE , exista un primministru care chiar crede ,spune și FACE ăsta!
Dacă nu glumește.....!!!!!!
Mai demult, cand sclavia era in fașă, banul era o comoditate! acum a devenit o necesitate !
In situatia de fata, citesti articolul de mai sus.
Dar legile ce le permit bancilor si multinationalelor sa sifoneze profitul cine le face?Soros,Ciolos?Ca livache se teme c-ar putea fi arestat mititelul in timp ce asmute organele statului (degeaba pe bani frumosi) impotriva alora incomozi...parca se intampla asa ceva si in Turcia acu' vreo 2 anisori.Ne dorim dictatura?Se pare ca unii si-ar dori asa ceva...
Asa ca mai scuteste-ma de morala .