Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Claudiu Năsui anunță reduceri de posturi la Ministerul Economiei: „dintre cele 880 de posturi în minister, vor rămâne 590”. Florin Cîțu: „Nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcții””

Claudiu Năsui - fb

Claudiu Năsui a anunțat miercuri o reorganizare a Ministerului Economiei, care presupune că 39% dintre funcţiile de conducere și 30% din cele de execuţie vor dispărea.

„Ministerul Economiei va fi reformat, într-unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituțiilor statului din ultimii zeci de ani. Reducem 39% din funcțiile de conducere și 30% din cele de execuție, printr-un plan pe care l-am pus la punct săptămânile acestea.

Actualul minister al economiei este rezultatul multiplelor despărțiri și comasări de ministere. Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri în negocieri politice. De aceea, ministerul economiei a ajuns să aibă foarte multe structuri și, mai ales, foarte mulți șefi”, a scris Năsui Facebook.

Ministrul a precizat pentru Digi24 că, din circa 880 de posturi în minister, vor rămâne 590. Potrivit lui, vor dispărea acele posturi care nu au utilitate.

Premierul Florin Cîțu a făcut precizări după acest anunț, spunând că „nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcții”.

„Nu am văzut încă acest proiect de lege, dar cred că e vorba de redefinire, directorul general devine director. Deci nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcţii care nu mai sunt direcţii generale și poate sunt mai puține. (...) 

Este mai complicat. Eu vă spun că o reorganizare în condiţiile actuale e foarte complicat să faci concedieri, dar se pot reduce costurile prin comasarea direcțiilor și exact ce am spus eu să se întâmple. Toate ministerele trebuie să facă reorganizări pe aceste principii. Din punctul meu de vedere avem prea multe direcţii generale. Ele au fost create în perioada PSD”, a afirmat Florin Cîţu, citat de Digi24.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Succes! Cand, si la CNAIR, DRDPuri?
  • Like 0
 • Nume check icon
  Dl. Catu este cam deranjat ca aceasta "reforma" in finante va fi inteligent exploatata de dl. Orban, pentru ca in timpul mandatului lui de minstru de finante nu s-a intamplat nimic, prin urmare nu da bine cu lauda lui de sine de mare reformist si mare adept al privatizarii acolo unde nu poate sa faca reforma de fapt.
  Totusi cifrele nu se pupa. Dl. Nasui zice ca din 880 raman 590, iar dl. Catu spune ca este o reorganizare si ca nu pleaca nimeni. Prin urmare ce se intampla?
  P.S. Cred ca iarasi USR Plus nu stie sa isi joace cartile bine. Se anunta ceva cu mare tam cum fac ei - dar fara sa fie pregatit planul B - in cazul in care Catu nu este de acord. Si se pare ca nu este ca nu da bine la imaginea lui de reformist. Sa fie cumva scenarul VV-2, pentru ca oricum dl. Nasui nu a deranjat, dar nici nu a facut mai nimic in perioada care a trecut.
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult