Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Claudiu Năsui anunță reduceri de posturi la Ministerul Economiei: „dintre cele 880 de posturi în minister, vor rămâne 590”. Florin Cîțu: „Nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcții””

Claudiu Năsui - fb

Claudiu Năsui a anunțat miercuri o reorganizare a Ministerului Economiei, care presupune că 39% dintre funcţiile de conducere și 30% din cele de execuţie vor dispărea.

„Ministerul Economiei va fi reformat, într-unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituțiilor statului din ultimii zeci de ani. Reducem 39% din funcțiile de conducere și 30% din cele de execuție, printr-un plan pe care l-am pus la punct săptămânile acestea.

Actualul minister al economiei este rezultatul multiplelor despărțiri și comasări de ministere. Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri în negocieri politice. De aceea, ministerul economiei a ajuns să aibă foarte multe structuri și, mai ales, foarte mulți șefi”, a scris Năsui Facebook.

Ministrul a precizat pentru Digi24 că, din circa 880 de posturi în minister, vor rămâne 590. Potrivit lui, vor dispărea acele posturi care nu au utilitate.

Premierul Florin Cîțu a făcut precizări după acest anunț, spunând că „nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcții”.

„Nu am văzut încă acest proiect de lege, dar cred că e vorba de redefinire, directorul general devine director. Deci nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcţii care nu mai sunt direcţii generale și poate sunt mai puține. (...) 

Este mai complicat. Eu vă spun că o reorganizare în condiţiile actuale e foarte complicat să faci concedieri, dar se pot reduce costurile prin comasarea direcțiilor și exact ce am spus eu să se întâmple. Toate ministerele trebuie să facă reorganizări pe aceste principii. Din punctul meu de vedere avem prea multe direcţii generale. Ele au fost create în perioada PSD”, a afirmat Florin Cîţu, citat de Digi24.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Succes! Cand, si la CNAIR, DRDPuri?
    • Like 0
  • Nume check icon
    Dl. Catu este cam deranjat ca aceasta "reforma" in finante va fi inteligent exploatata de dl. Orban, pentru ca in timpul mandatului lui de minstru de finante nu s-a intamplat nimic, prin urmare nu da bine cu lauda lui de sine de mare reformist si mare adept al privatizarii acolo unde nu poate sa faca reforma de fapt.
    Totusi cifrele nu se pupa. Dl. Nasui zice ca din 880 raman 590, iar dl. Catu spune ca este o reorganizare si ca nu pleaca nimeni. Prin urmare ce se intampla?
    P.S. Cred ca iarasi USR Plus nu stie sa isi joace cartile bine. Se anunta ceva cu mare tam cum fac ei - dar fara sa fie pregatit planul B - in cazul in care Catu nu este de acord. Si se pare ca nu este ca nu da bine la imaginea lui de reformist. Sa fie cumva scenarul VV-2, pentru ca oricum dl. Nasui nu a deranjat, dar nici nu a facut mai nimic in perioada care a trecut.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult