Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Claudiu Năsui anunță reduceri de posturi la Ministerul Economiei: „dintre cele 880 de posturi în minister, vor rămâne 590”. Florin Cîțu: „Nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcții””

Claudiu Năsui - fb

Claudiu Năsui a anunțat miercuri o reorganizare a Ministerului Economiei, care presupune că 39% dintre funcţiile de conducere și 30% din cele de execuţie vor dispărea.

„Ministerul Economiei va fi reformat, într-unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituțiilor statului din ultimii zeci de ani. Reducem 39% din funcțiile de conducere și 30% din cele de execuție, printr-un plan pe care l-am pus la punct săptămânile acestea.

Actualul minister al economiei este rezultatul multiplelor despărțiri și comasări de ministere. Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri în negocieri politice. De aceea, ministerul economiei a ajuns să aibă foarte multe structuri și, mai ales, foarte mulți șefi”, a scris Năsui Facebook.

Ministrul a precizat pentru Digi24 că, din circa 880 de posturi în minister, vor rămâne 590. Potrivit lui, vor dispărea acele posturi care nu au utilitate.

Premierul Florin Cîțu a făcut precizări după acest anunț, spunând că „nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcții”.

„Nu am văzut încă acest proiect de lege, dar cred că e vorba de redefinire, directorul general devine director. Deci nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcţii care nu mai sunt direcţii generale și poate sunt mai puține. (...) 

Este mai complicat. Eu vă spun că o reorganizare în condiţiile actuale e foarte complicat să faci concedieri, dar se pot reduce costurile prin comasarea direcțiilor și exact ce am spus eu să se întâmple. Toate ministerele trebuie să facă reorganizări pe aceste principii. Din punctul meu de vedere avem prea multe direcţii generale. Ele au fost create în perioada PSD”, a afirmat Florin Cîţu, citat de Digi24.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Succes! Cand, si la CNAIR, DRDPuri?
    • Like 0
  • Nume check icon
    Dl. Catu este cam deranjat ca aceasta "reforma" in finante va fi inteligent exploatata de dl. Orban, pentru ca in timpul mandatului lui de minstru de finante nu s-a intamplat nimic, prin urmare nu da bine cu lauda lui de sine de mare reformist si mare adept al privatizarii acolo unde nu poate sa faca reforma de fapt.
    Totusi cifrele nu se pupa. Dl. Nasui zice ca din 880 raman 590, iar dl. Catu spune ca este o reorganizare si ca nu pleaca nimeni. Prin urmare ce se intampla?
    P.S. Cred ca iarasi USR Plus nu stie sa isi joace cartile bine. Se anunta ceva cu mare tam cum fac ei - dar fara sa fie pregatit planul B - in cazul in care Catu nu este de acord. Si se pare ca nu este ca nu da bine la imaginea lui de reformist. Sa fie cumva scenarul VV-2, pentru ca oricum dl. Nasui nu a deranjat, dar nici nu a facut mai nimic in perioada care a trecut.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult