Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Clotilde Armand anunță o victorie majoră în războiul cu Romprest. Compania spune însă că acceptă mai puțini bani pentru ridicarea gunoiului în sectorul 1, dar va reduce din servicii

Romprest

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Primăria sectorului 1 a ajuns la un armistițiu cu Romprest în ceea ce privește costul contractului de ridicare a gunoiului. Însă reprezentanții companiei spun că, odată cu reducerea prețului, vor fi reduse și serviciile oferite, scrie Spotmedia.

„Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea prețului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10-12 milioane de lei pe lună, față de 20 de milioane de lei, cât a cerut inițial. A fost nevoie de: 10 luni de zile de luptă, șantaje și gunoi pe străzi, linșaje mediatice non-stop la televiziunile unor personaje sinistre, de un Consiliu ostil și ignorant la nevoile cetățenilor care au fost furați ani de zile, de 10 luni să înțeleagă asta.

Banii recuperați și salvați vor fi investiți masiv în infrastructură, școli și spitale. În comunitate”, a scris pe Facebook Clotilde Armand, primarul sectorului 1. 

Potrivit minutei întâlnirii, obținute de SpotMedia.ro, înțelegerea prevede că Romprest va presta serviciile de curățenie stradală pentru Sectorul 1 la 12,5 milioane de lei pe lună, adică aproape jumătate decât ceruse inițial. Însă directorul adjunct al Romprest, Bogdan Adimi, a declarat pentru sursa citată că reducerea de preț vine din reducerea de prestatii.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "Victoria majora" nu este a primariei sectorului I si a primarului ei ci a intiativei de recunoastere a INEFICIENTEI CRASE in care se complace de peste un deceniu prestatorul....In alta contributie a mea aici, am aratat de ce se pune astfel problema, fiind locuitor al sectorului I... Culmea, acest prestator are si o certificare ISO 9001 (ceea ce ar fi presupus evaluarea periodica a satisfactiei clientilor sai), dar organismul de certificare care i-a acordat-o (si la care orice client poate trimite reclamatii, in principiu) este CONFIDENTIAL!....Ca sa nu le poate nimeni trimite RECLAMATII, SESIZARI, PETITII, etc.. Dar simuland interesul si preocuparea pentru satisfactia cetatenilor... De fapt este vorba evident de dezinteresul acestuia pentru EFICIENTA (= EFECT/ EFORT)... Daca tot plateste "turcul" efortul fara sa evalueze efectul....
    • Like 0
  • Daca onor primarii PNL, PSD, USR etc ai sectorului I conditionau din 2008 plata prestatorului de servicii de salubrizare de SATISFACTIA cetatenilor sectorului I nu se ajungea la tot acest costisitor si cronofag circ DE APROAPE UN AN din care toti participantii au pierdut TIMP, NERVI SI BANI!! Ar fi aflat astfel, de peste un deceniu, RISIPA INIMAGINABILA facuta de Romprest care isi permitea sa trimita pe o aceeasi strada in aceeasi saptamana, de vreo 5-7 ori autogunoierele "specializate" dar consumand de fiecare data inutil motorina si salariile angajatilor. Pana atunic, o singura autogunoiera trecand o singura data pe sapatamana rezolva toate sursele de reziduuri mai jos mentionate .. De peste un deceniu autospeciala colecteaza doar reziduurile persoanelor fizice, o alta doar pe cele ale persoanelor juridice (ambele divizate in 2 zile - "fractia uscata" si "fractia umeda", fara informarea prealabila a populatiei), o alta doar golea cosurile de gunoi si o alta colecta depunerile ilegale ale cetatenilor pe la stalpi si pe sub cosuri !!! In fine, celebrii maturatori cu tomberoane si maturi din crengi (ca in evul mediu!) isi faceau aparitia doar saptamanal, lucrand in dorul lelii si mai mult odihnindu-se la umbra pe unde apucau!!! Primarii sectorului habar nu au avut si nu au probabil de aceasta organizare STIINTIFICO-FANTASTICA a "proceselor de salubrizare" (pe ansamblu ineficiente dar platite de primarii fara sa cracneasca) ale marelui prestator indispensabil si de neinlocuit in sectorul I ...
    • Like 1
  • Eu pun pariu ca reducerea de prestatii n-o sa se vada de loc in nivelul de curatenie al sectoruiu 1 si ca de fapt era o gogoasa mafiota cum sunt majoritatea contractelor pe bani publici semnate de onorabilli PSD-isti si liberali .
    Acum m-as astepta la toate televiziunile care au sters podeaua cu CA, sa aiba niste rectificari de bun simt relativ la cele intamplate. Dar ca de obicei in Romanica, nu o sa fie cazul.
    Aviz si PNL-istilor de la sectorul 1, in frunte cu un individ de la care aveam multe asteptari dat fiind calitatea scolilor prin care a trecut . S-a spus ca nu stie ce face , uite ca s-a dovedit ca a stiut. Acum as vrea sa vedem daca i-a furat voturile lui Tudorache sau nu. Chiar imi doresc sa vad chestia asta dusa pana la capat , caci ori avem de a face cu o infractoare care a furat voturi sa ajunga primar ori avem de a face cu niste mizerabili (PSD , RTV , A3) care ne polueaza vietile de zeci de ani cu stiri false si miniciuni pentru care ar trebui sa fie trasi la raspundere. mai devereme sau mai tarziu. Parca zicea PSD ca o sa depuna plangere penala pe tema asta . Au depus ? Sau era declaratie politica a lui Ciolacu ?
    • Like 3


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult