Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Comisia Europeană discută mâine situația statului de drept în România

Comisia Europeana - getty

Comisia Europeană va discuta miercuri despre situația statului de drept în România.

O purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, Mina Andreeva, a scris pe Twitter: „Comisia Europeană trebuie să acționeze pentru a salva statul de drept. Colegiul Comisarilor va discuta mâine starea statului de drept în România”.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și premierul Viorica Dăncilă și au avut săptămâna trecută o discuție telefonică pe tema ordonanței de modificare a Codului penal și a Codului de  procedură penală.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Intr-un fel e bine, pentru ca sunt mult mai eficienti si mai puternici acesti analisti europeni decat cei de acasa, care vorba aia sunt de-ai nostri. Intr-un fel PSD-ul si-a gasit nasul.

    Hartuirea lui Condruta Kovesi dovedeste ca PSD-ul e disperat, numai gandeste rational si creativ, adica politic, si deja este un razboi de gherila.
    • Like 1
  • Articolul 7...
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult