Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Comisia Europeană: În România corupția persistă la toate nivelurile și este un obstacol pentru afaceri

Ordonanța 13, de modificare a codurilor penale, a pus în pericol lupta anticorupție din România, arată un document de lucru al Comisiei Europene, care menționează că în România corupția persistă la toate nivelurile și este un obstacol pentru afaceri, potrivit Digi24.

„Lupta anticorupție este pusă în pericol de către OUG 13. Asemenea inițiative amenință progresele înregistrate în ultimii zece ani. Corupția persistă la toate nivelurile și este un obstacol pentru afaceri”, menționează un document de lucru al Comisiei Europene, care precede un raport semestrial pentru România.


(Foto Guliver/Getty Images)

Citește aici raportul Comisiei Europene

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • De unde?

    Mă întreb dacă cei care au primit măriri de salarii sau pensii sunt fericiți să trăiasca într-un sistem corupt.
    Să fie conduși de un partid corupt și de un lider condamnat penal.
    De un partid care a început să impună restricții în exprimare (vezi participarea copiilor la miting și documentele pe care trebuie să le semneze părinții în unele școli iar la punctul i) își asumă că nu ies cu copiii la miting) .
    De un partid care se duce spre Rusia.
    Vreți, fraților, să vă întoarceți în vremurile în care frica era cel mai puternic sentiment în societate?
    Vă este bine să stați în casă și să vă uitați cum sunteți mințiți și manipulați?
    Vă place cum penalii atacă Justiția?
    Vă place cum cei care trebuie să intre în pușcărie îsi dau legi ca să scape de pușcărie?
    Vă place cum Parlamentul, instituția care dă legi în stat, este condus de 2 oameni cu probleme penale (unul condamnat penal, Dragnea, pentru furt la vot, iar unul pentru marturie mincinoasă intr-un dosar în care statul a pierdut sute de milioane de EUR)?
    Chiar nu înțelegeți ce se întâmplă? Chiar trăiți într-un balon adiabat?
    PS: De unde credeți că are Romania atâtea miliarde de EUR pentru aceste măriri? Industrie nu avem, turism nu avem, agricultură nu avem. De unde dă Guvernul/ PSD-ul atâtea miliarde? Îmi poate răspunde un singur beneficiar al acestor creșteri de miliarde de EUR la întrebarea: "DE UNDE?"
    • Like 0
    • @ Petru Borsan
      check icon
      Există imbecili dispuși să se bucure de măriri artificiale pe care le vor simți (poate) o lună sau două, pentru ca apoi să plătească mai mult un an?
      Îmi răspund singur:
      - Da, există, motiv pentru care un anumit partid nu va dispărea în următorii 20 de ani!
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult