Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Comisia Europeană: În România corupția persistă la toate nivelurile și este un obstacol pentru afaceri

Ordonanța 13, de modificare a codurilor penale, a pus în pericol lupta anticorupție din România, arată un document de lucru al Comisiei Europene, care menționează că în România corupția persistă la toate nivelurile și este un obstacol pentru afaceri, potrivit Digi24.

„Lupta anticorupție este pusă în pericol de către OUG 13. Asemenea inițiative amenință progresele înregistrate în ultimii zece ani. Corupția persistă la toate nivelurile și este un obstacol pentru afaceri”, menționează un document de lucru al Comisiei Europene, care precede un raport semestrial pentru România.


(Foto Guliver/Getty Images)

Citește aici raportul Comisiei Europene

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • De unde?

  Mă întreb dacă cei care au primit măriri de salarii sau pensii sunt fericiți să trăiasca într-un sistem corupt.
  Să fie conduși de un partid corupt și de un lider condamnat penal.
  De un partid care a început să impună restricții în exprimare (vezi participarea copiilor la miting și documentele pe care trebuie să le semneze părinții în unele școli iar la punctul i) își asumă că nu ies cu copiii la miting) .
  De un partid care se duce spre Rusia.
  Vreți, fraților, să vă întoarceți în vremurile în care frica era cel mai puternic sentiment în societate?
  Vă este bine să stați în casă și să vă uitați cum sunteți mințiți și manipulați?
  Vă place cum penalii atacă Justiția?
  Vă place cum cei care trebuie să intre în pușcărie îsi dau legi ca să scape de pușcărie?
  Vă place cum Parlamentul, instituția care dă legi în stat, este condus de 2 oameni cu probleme penale (unul condamnat penal, Dragnea, pentru furt la vot, iar unul pentru marturie mincinoasă intr-un dosar în care statul a pierdut sute de milioane de EUR)?
  Chiar nu înțelegeți ce se întâmplă? Chiar trăiți într-un balon adiabat?
  PS: De unde credeți că are Romania atâtea miliarde de EUR pentru aceste măriri? Industrie nu avem, turism nu avem, agricultură nu avem. De unde dă Guvernul/ PSD-ul atâtea miliarde? Îmi poate răspunde un singur beneficiar al acestor creșteri de miliarde de EUR la întrebarea: "DE UNDE?"
  • Like 0
  • @ Petru Borsan
   check icon
   Există imbecili dispuși să se bucure de măriri artificiale pe care le vor simți (poate) o lună sau două, pentru ca apoi să plătească mai mult un an?
   Îmi răspund singur:
   - Da, există, motiv pentru care un anumit partid nu va dispărea în următorii 20 de ani!
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult