Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Comunitatea Republica și-a votat comentatorii. Top comentarii venite de la dumneavoastră

Republica vă prezintă în fiecare săptămână un top al celor mai apreciate comentarii făcute de cititorii noștri la articolele publicate în Republica. În top intră comentariile care au obținut cele mai multe like-uri din partea celor care le-au citit.

Top comentarii ale cititorilor la articolele Republica din ultima săptămână:

1. Cristi Ciorcilă – comentariu cu 14 aprecieri la articolul „De ce iubesc Biserica”, de Constantin Necula.

„Un articol alambicat şi ipocrit. Chiar de asta iubiţi biserica? Că turma încă vine cu sufletele îngenunchiate şi frânte de boli şi sărăcie în faţa voastră? Tocmai ăştia sunt oamenii care îşi pierd sufletul, care vin ca nişte milogi în faţa voastră a preoţilor, căutând aşa-zisa mântuire, care cred ei că numai biserica le-o poate oferi. ”

Citește aici continuarea comentariului. 

2. Otheh – comentariu cu 13 aprecieri la articolul „De ce iubesc Biserica”, de Constantin Necula.

„Până la urmă tot nu am înțeles - iubiți biserica, imobilul, sau biserica, instituția? Dacă vorbim de instituția bisericii, atunci mi-e teamă că aceasta abundă în sloganuri ideologizante. Câți preoți umblă prin casele de copii? Câti preoți umblă prin spitale? Câți preoți se îngrijesc de oamenii străzii?”

Citește aici continuarea comentariului. 

3. Aramă Dan, comentariu cu 12 aprecieri la articolul „Dragă nefumătorule, recunosc, păcătuiesc, dar este dreptul meu constituțional!”, de Sorina Ionașc.

„Fumatul în spațiul public a fost interzis nu deoarece îți miros hainele după ce stai langă un fumător, ci pentru ca faci cancer pulmonar dacă ești fumător pasiv. Legea cu spațiul special amenajat pentru fumători a fost în vigoare până acum, cu rezultatele pe care le vedem, nici un local unde spațiile respective sunt clar delimitate. Asta cu dreptul constituțional de a fuma este o prostie sinistră...”

Citește aici continuarea comentariului.


4. Traian Daniel Mihai - comentariu cu 12 aprecieri la articolul „Dragă nefumătorule, recunosc, păcătuiesc, dar este dreptul meu constituțional!”, de Sorina Ionașc.

„Numai un fumător poate confunda adicția de care suferă cu o libertate pe care și-o exercita. Nivelul de dependență al nicotinei este mult peste cel al ecstasy-ului sau al amfetaminelor și imediat sub cel al cocainei”.

Citește aici continuarea comentariului. 

5. Octavian Ungureanu - comentariu cu 11 aprecieri la articolul „Fie, dați-le arest la domiciliu! Dar nu la domiciliul lor, ci la al meu”, de Florin Negruțiu

„Este o abordare cam răutăcioasă, pe frigul ăsta nu poate să folosească nici piscina”.

Citește aici celelalte comentarii la articol.

6. valserg – comentariu cu 11 aprecieri la articolul „Dragă nefumătorule, recunosc, păcătuiesc, dar este dreptul meu constituțional!”, de Sorina Ionașc.

„Autoarea articolului spune: "Asupra sănătății mele ar trebui să am, totuși, dreptul să decid eu. Asupra utilizării spațiului închiriat sau deținut ar trebui să decidă proprietarul sau chiriașul...............Este decizia mea, fumător fiind, să decid cât de mult mă supun acestui risc imens”

Citește aici continuarea comentariului.

7. Emilia Ivancu – comentariu cu 10 aprecieri la articolul „Cioban prost” de Florin Negruțiu

„Când s-a prăbușit avionul în munți în februarie anul trecut, acești ciobani au pornit prin creierii munților și, fără GPS altul decât mintea și picioarele lor și o viață trăită în munți, l-au găsit, pe când toate instituțiile statului bâjbâiau cu toate aparatele posibile”

Citește aici continuarea comentariului. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult