Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Conducerea TVR a fost demisă de Parlament

Plenul reunit al Parlamentului a respins, miercuri, raportul de activitate al conducerii SRTV pe anul 2016, cu 203 voturi „împotrivă” și doar 74 „pentru”. Drept urmare, Consiliul de Administraţie, in frunte cu președintele-director general, Irina Radu, a fost demis.

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Noul director general al SRTV ar urma să fie Doina Greadea, ea urmând să fie audiată de Comisiile de Cultură în cursul zilei de miercuri, în timp ce membrii Consiliului de Administrație vor continua să își exercite funcțiile, ca interimari, până când Parlamentul va numi un nou CA.  Irina Radu fusese numită în funcție de PSD.

Liberalii spun că raportul a fost dezbătut pe repede înainte. „Este pentru prima dată când un astfel de raport a fost dezbătut pe repede înainte. Trebuie să vă spun că cele două comisii au fost reunite pentru a dezbate și pentru a audia candidații pentru Societatea Română de Radiodifuziune, iar în comisie a venit propunerea de suplimentare a raportului TVR, în situația în care acesta trebuie prezentat de CA al TVR. Niciodată nu s-a întâmplat să fie pus pe ordinea de zi instantaneu un raport de o asemenea importanță, să fie dezbătut și votat în decurs de 10 minute. Grupul parlamentar PNL va vota împotrivă respingerii acestui raport. Manieră procedurală pe care PSD înțelege să o aplice nouă nu ne cade deloc bine, pentru că în definitiv sunt niște proceduri pe care PNL înțelege să le respecte", anunța, potrivit Hotnews, deputatul PNL Gigel Știrbu, președintele comisiei de cultură din Cameră Deputaților, înainte de vot. De altfel, liberalii au părăsit sala de ședințe în timpul discutării raportului.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Televiziunii, după ultimele modificări de grilă, îi mai trebuie încă mult profesionalism. E ceva mai bine, dar încă insuficient. TVR 1 a trecut pe un fel de TVR 24, deși încă e prea departe de France 24 pt a face comparația plauzibilă. CT 24 din Cehia ori Nova TV din Bulgaria, pt a da doar două exemple, sunt simțitor peste ce ar vrea să fie TVR 1. Talk show-urile și alte emisiuni politice sunt încă slăbuțe, vezi mereu aceleași personaje, mai pe toate le vezi și la televiziunile private (Cristoiu, Dinescu... mă rog, atotștiutorii neamului), analizele sunt slăbuțe... Sigur, dacă pornim de la premisa că mediocritatea este inevitabilă la TVR și devine sigla firmei, atunci este OK așa.
    TVR 2 și 3 încep să capete și ele niscai consistență, deși și acolo se vede încă prea mult incoerență.
    Să vedem, zise orbul...
    • Like 0


Îți recomandăm

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult