Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Conducerea TVR a fost demisă de Parlament

Plenul reunit al Parlamentului a respins, miercuri, raportul de activitate al conducerii SRTV pe anul 2016, cu 203 voturi „împotrivă” și doar 74 „pentru”. Drept urmare, Consiliul de Administraţie, in frunte cu președintele-director general, Irina Radu, a fost demis.

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Noul director general al SRTV ar urma să fie Doina Greadea, ea urmând să fie audiată de Comisiile de Cultură în cursul zilei de miercuri, în timp ce membrii Consiliului de Administrație vor continua să își exercite funcțiile, ca interimari, până când Parlamentul va numi un nou CA.  Irina Radu fusese numită în funcție de PSD.

Liberalii spun că raportul a fost dezbătut pe repede înainte. „Este pentru prima dată când un astfel de raport a fost dezbătut pe repede înainte. Trebuie să vă spun că cele două comisii au fost reunite pentru a dezbate și pentru a audia candidații pentru Societatea Română de Radiodifuziune, iar în comisie a venit propunerea de suplimentare a raportului TVR, în situația în care acesta trebuie prezentat de CA al TVR. Niciodată nu s-a întâmplat să fie pus pe ordinea de zi instantaneu un raport de o asemenea importanță, să fie dezbătut și votat în decurs de 10 minute. Grupul parlamentar PNL va vota împotrivă respingerii acestui raport. Manieră procedurală pe care PSD înțelege să o aplice nouă nu ne cade deloc bine, pentru că în definitiv sunt niște proceduri pe care PNL înțelege să le respecte", anunța, potrivit Hotnews, deputatul PNL Gigel Știrbu, președintele comisiei de cultură din Cameră Deputaților, înainte de vot. De altfel, liberalii au părăsit sala de ședințe în timpul discutării raportului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Televiziunii, după ultimele modificări de grilă, îi mai trebuie încă mult profesionalism. E ceva mai bine, dar încă insuficient. TVR 1 a trecut pe un fel de TVR 24, deși încă e prea departe de France 24 pt a face comparația plauzibilă. CT 24 din Cehia ori Nova TV din Bulgaria, pt a da doar două exemple, sunt simțitor peste ce ar vrea să fie TVR 1. Talk show-urile și alte emisiuni politice sunt încă slăbuțe, vezi mereu aceleași personaje, mai pe toate le vezi și la televiziunile private (Cristoiu, Dinescu... mă rog, atotștiutorii neamului), analizele sunt slăbuțe... Sigur, dacă pornim de la premisa că mediocritatea este inevitabilă la TVR și devine sigla firmei, atunci este OK așa.
    TVR 2 și 3 încep să capete și ele niscai consistență, deși și acolo se vede încă prea mult incoerență.
    Să vedem, zise orbul...
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult