Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Conducerea TVR a fost demisă de Parlament

Plenul reunit al Parlamentului a respins, miercuri, raportul de activitate al conducerii SRTV pe anul 2016, cu 203 voturi „împotrivă” și doar 74 „pentru”. Drept urmare, Consiliul de Administraţie, in frunte cu președintele-director general, Irina Radu, a fost demis.

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Noul director general al SRTV ar urma să fie Doina Greadea, ea urmând să fie audiată de Comisiile de Cultură în cursul zilei de miercuri, în timp ce membrii Consiliului de Administrație vor continua să își exercite funcțiile, ca interimari, până când Parlamentul va numi un nou CA.  Irina Radu fusese numită în funcție de PSD.

Liberalii spun că raportul a fost dezbătut pe repede înainte. „Este pentru prima dată când un astfel de raport a fost dezbătut pe repede înainte. Trebuie să vă spun că cele două comisii au fost reunite pentru a dezbate și pentru a audia candidații pentru Societatea Română de Radiodifuziune, iar în comisie a venit propunerea de suplimentare a raportului TVR, în situația în care acesta trebuie prezentat de CA al TVR. Niciodată nu s-a întâmplat să fie pus pe ordinea de zi instantaneu un raport de o asemenea importanță, să fie dezbătut și votat în decurs de 10 minute. Grupul parlamentar PNL va vota împotrivă respingerii acestui raport. Manieră procedurală pe care PSD înțelege să o aplice nouă nu ne cade deloc bine, pentru că în definitiv sunt niște proceduri pe care PNL înțelege să le respecte", anunța, potrivit Hotnews, deputatul PNL Gigel Știrbu, președintele comisiei de cultură din Cameră Deputaților, înainte de vot. De altfel, liberalii au părăsit sala de ședințe în timpul discutării raportului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Televiziunii, după ultimele modificări de grilă, îi mai trebuie încă mult profesionalism. E ceva mai bine, dar încă insuficient. TVR 1 a trecut pe un fel de TVR 24, deși încă e prea departe de France 24 pt a face comparația plauzibilă. CT 24 din Cehia ori Nova TV din Bulgaria, pt a da doar două exemple, sunt simțitor peste ce ar vrea să fie TVR 1. Talk show-urile și alte emisiuni politice sunt încă slăbuțe, vezi mereu aceleași personaje, mai pe toate le vezi și la televiziunile private (Cristoiu, Dinescu... mă rog, atotștiutorii neamului), analizele sunt slăbuțe... Sigur, dacă pornim de la premisa că mediocritatea este inevitabilă la TVR și devine sigla firmei, atunci este OK așa.
    TVR 2 și 3 încep să capete și ele niscai consistență, deși și acolo se vede încă prea mult incoerență.
    Să vedem, zise orbul...
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult