Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

TVR nu are memorie bună

Ponta la Viata satului

Îmi aduc aminte de o istorie din campania pentru prezidențiale din 2014. Eram pe atunci membru al Consiliului de Administrație al TVR. Cu o săptămână înainte de primul tur al prezidențialelor, domnul Victor Ponta, candidat oficial al alianței PSD-UNPR-PC, este invitat la emisiunea „Viața satului”. 

Așadar, în plină campanie electorală. Subliniez că domnul Ponta refuzase să participe la vreo dezbatere electorală la TVR, dar atașat de „Viața satului”, nu a putut ceda ispitei de a aduna o mică recoltă de voturi. Evident, era, din punctul meu de vedere, o încălcare a dispozițiilor CNA cu privire la emisiunile electorale. Unii oameni din conducerea TVR mizau deja pe „viitorul președinte”. Au trecut alegerile și nimeni nu a fost sancționat. Ba mai mult, CNA a decis la câteva luni distanță că nu era nici o încălcare a legii.

Astăzi, TVR a refuzat să difuzeze o emisiune cu premierul Dacian Cioloș tocmai pentru a nu încălca dispozițiile CNA. Diferența fundamentală față de episodul din 2014 este că premierul nu reprezintă nici un partid și nu candidează. Și mai mult, chiar CNA ne-a spus că ar fi în regulă o asemenea participare la „Viața satului”. Și atunci de ce n-ar fi în regulă emisiunea cu premierul Cioloș?

Se pare că la TVR cineva iar face pronosticuri electorale.

Acest text este asumat de autor în calitate exclusiv privată şi nu reprezintă punctul de vedere al nici uneia dintre instituţiile şi/sau organizaţiile la care acesta este angajat sau la care este afiliat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Belcin check icon
  Domnilorn ,libertatea la vot nu inseamna ca am scapat de...coruptie..DEMOCRATIA nu inseamna si..onestitate in actiunile sociale....FSN,PDSR,PSD,PD,PNL,PUNR,PNTCD...etc..etc...sunt asa zise partide care nu au insemnat absolut nimic in dezvoltarea societatii civile...aceste...ASOCIATII POLITICE asa zise partide nu au respectat niciodata doctrina politica inclusa in statutul partidului....populismul..este castigatorul....toti ..DAU..din ce??? din buzunarul ....VOTACILOR...pardon..votantilor....ce partid are in program infiintarea de noi locuri de munca??? toate partidele ..DAU, de unde ?? scuze nu cred ca aceasta ..constatare va fi publicata...
  • Like 0
 • check icon
  Tvr nu musca mana stapanului...
  • Like 0
 • domnule Andrei Muraru:
  - dupa "revolutie" am fost anti FSN in toate formele sale: FDSN, PDSR, PSD si PD. din pacate si Conventia Democratica m-a dezamagit dupa castigarea alegerilor din 1996, prin urmare nu am mai mers de 20 de ani la vot, toti fiind o apa si-un pamant. din pacate, in fiecare an politicienii au devenit din ce in ce mai lacomi si mai nepasatori fata de cei care i-au votat
  - in textul de mai sus mintiti prin omisiune ... Dacian Ciolos este reprezentantul PNL, partid pe afisele caruia a aparut in toata tara (oare de unde or fi avut atatea fonduri pentru acele imensitati de afise aparute peste noapte in Bucuresti?) si care i-a preluat "platforma 100". concluzia este ca Ciolos este ceea ce a reprezentat Basescu pt PDL .... o locomotiva electorala ... deci nu ne mai aburiti cu "premierul nu reprezintă nici un partid și nu candidează", ca nu tine
  - faptul ca s-a gresit in 2014 la acea emisiune nu inseamna ca trebuie sa persistam in aceeasi greseala .... din punctul meu de vedere, daca un politician sau un "tehnocrat' este implicat politic inainte de alegeri, el nu mai are ce cauta la tv decat in emisiuni electorale. apropos ... nu vi se pare o ca Ciolos a fost ipocrit dupa ce a cerut ministrilor care au vrut sa intre in politica sa demisioneze iar el nu a facut acelasi lucru dupa implicarea mai mult decat in campania PNL ???
  - nu sunt convins si nu ma poate convinge nimeni ca PSD ar mai putea avea vreo influenta la nivelul TVR-ului la un an de la iesirea de la guvernare pentru a putea impune nedifuzarea acelui interviu
  Voi sari si peste aceste alegeri asa cum o fac de 20 de ani, pentru ca nu exista momentan personaje in politica romaneasca care sa ma convinga a ma deplasa la urna de vot pt a vota cu cineva (sau a anula votul), nici macar "marele" USB/USR, partid in care si-au facut loc oameni aroganti (Ghinea), penali (iepuroaica Clotilde Armand .... poate-si aminteste de incidentul de la GDF SUez de cand era directoare) , dar si oameni care sunt anti orice (Nicusor Dan).
  • Like 0
  • @ Daniel Stancu
   si ziceti ca nu ati votat timp de 20 de ami?
   pareti mai in tema decat noi toti?
   (oricum, unul din sloganele de mai de mult era :"nu votezi, nu vorbesti"!)
   • Like 1
  • @ Daniel Stancu
   Imi vine greu sa cred ca un om asa de informat, care dezinformeaza, nu voteaza!
   Dupa textele folosite, faci parte din categoria trolli.
   • Like 1
  • @ Posteuca Catalin
   A-ti stat acasa stiind ca asa castiga PSD-ul ,prin absenteismul mare...
   • Like 0
  • @ Posteuca Catalin
   Scuzele mele! Raspunsul era pt. Daniel Stancu.
   • Like 0
 • se pare ca nu realizati diferentele si totusi stiti exact ce votati :
  1. 2014 cu 2016 !
  2. Viorel - Julien !
  3. plagiat - neplagiat !
  ....
  x. micul - nimicul !
  • Like 0
 • Concluzie corectă!
  • Like 1
 • check icon
  Autorul are perfectă dreptate: unii sunt mai egali decât alții, iar TVR se comportă ca atare.
  • Like 1


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult