Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Confuz, Trump amestecă liderii iliberali și vorbește despre Viktor Orban ca despre „marele conducător al Turciei”

Donald Trump, discurs New Hampshire

Foto - Joseph Prezioso/ AFP/ Profimedia

Fostul președinte american Donald Trump a părut să facă o confuzie între liderul Ungariei și cel al Turciei, în timpul unui discurs de campanie ținut luni în New Hampshire, scrie politico.eu,

„Există un bărbat, Viktor Orbán, a auzit cineva vreodată de el?”, a spus Trump, referindu-se la premierul maghiar.

„Este, probabil, unul dintre cei mai puternici lideri din lume. Este liderul Turciei”, a continuat el. Președintele Turciei este Recep Tayyip Erdogan.

Trump a adăugat că Orbán are un „front” cu Rusia. Nici Turcia, nici Ungaria nu au graniță cu Rusia.

Fostul președinte american l-a susținut pe premierul maghiar în cursa  pentru un nou mandat. La rândul său, Orban a fost primul  lider european care a susținut campania prezidențială a lui Trump din 2016 și care l-a îndemnat pe acesta să „continue să lupte” după ce a fost pus sub acuzare, scrie politico.eu. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Si justitia americana "functioneaza" ca cea din romania? Oare si ei au sporuri nenumarate si necuvenite? Oare si ei se pensioneaza de tineri cu pensii speciale, mai mari decat salariul? Pensii consfintite de constitutie? Cine imita pe cine? Nu cumva, intr-o tara normala oligofrenul scelerat trump ar fi putrezit, cel putin, in puscarie? In anumite state ale sua ar fi plafit cu vuata. Cea mai buna solutie. Iar americanii se pregatesc de alegerea acestui calcator pe tot ce inseamna lege! S-a uitat ca maimutoiul degenerat a atacat parlamentul sua? A furat acte de importanta? Ce s-ar fi intamplat cu un individ anonim daca ar fi facutt acelasi lucru? Ce s-a intamplat cu cei mai vocali si violenti indivizi de atunci? Si dementul asta este liber si cu toate drepturile! Va imaginati ce turnura vor lua evenimentele actuale daca nebunul asta castiga alegerile? Si are de partea lui 50% din electoratul nord american. Sunt identici cu spalatii pe creier de la noi, cei ce voteaza inconstient psd si mai noul aur.
  • Like 0
 • Mie mi se pare periculos și ar trebui să ne dea de gândit. Trump îl promovează pe Orban care tocmai s-a întâlnit cu Putin în China, presedinta Ungariei s-a întâlnit de curând cu Elon Musk în USA și a lăudat politica guvernului privind natalitatea. Orban a fost intervievat în august de Tucker Carlson, interviu postat pe Twitter X. În contextul în care Orban își permite să ne ia la mișto pe teritoriul României, cred că se lucrează intens la revenirea lui Trump ca președinte, o adevărată rețea de platforme online uriașe ca Joe Rogan, Tucker Carlson, Elon Musk pe X, Lex Fridman, Jordan Peterson, Russell Brand, ș.a., promovându-l în beneficiul Rusiei.
  • Like 0
 • Nume check icon
  Confuz, sau sa fi vazut el vreo harta pe care lumea nu ar trebui sa o vada?
  • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult