Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Consiliere și strângere de fonduri pentru sute de pacienți cu boli grave

În perioada mai 2018 – iunie 2019, peste 370 de persoane cu boli grave au primit îndrumare socio-medicală, informare și consiliere adaptate nevoilor și situațiilor cu care se confruntă, în cadrul proiectului „SMS pentru Viață – Fondul de Rezervă pentru Viață pentru Adulți”, derulat de Asociația M.A.M.E. Pentru al șaselea an la rând, proiectul a fost susținut de Fundația Vodafone România, finanțarea acordată pentru ediția 2018/2019 fiind de 166.800 lei

Pacienții care au solicitat sprijinul Asociației M.A.M.E. au primit 2.148 de ore de consultanță, în cadrul cărora au fost îndrumați cum să acceseze servicii psiho-socio-medicale în țară, dar mai ales în străinătate. Totodată, au primit sprijin în procesul de strângere a fondurilor necesare susținerii investigațiilor, tratamentelor medicale și a intervențiilor chirurgicale efectuate la clinici din străinătate, inclusiv prin alocarea unor numere scurte pentru donații prin SMS.

De la lansarea proiectului „SMS pentru Viață – Fondul de Rezervă pentru Viață pentru Adulți” și până în prezent, peste 2.000 de beneficiari au primit consiliere. Dintre aceștia, 60 au fost eligibili pentru stângerea de fonduri cu ajutorul unui numar scurt de SMS pentru donații. Cazurile care nu au fost eligibile pentru derularea de campanii SMS au primit consultanță în vederea utilizării altor metode de atragere de fonduri, rezultatul fiind că alte 250 de persoane au reușit să strângă, parțial sau integral, fondurile de care aveau nevoie. În toți cei șase ani de derulare a proiectului, au fost trimise peste 450.000 de SMS-uri, valoarea donațiilor strânse astfel pentru pacienții cu boli grave ajungând la peste 900.000 de euro, bani folosiți pentru plata unor tratamente și investigații medicale la clinici din străinătate.

Fundația Vodafone România este o organizație neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998. În cei peste 20 ani de activitate, Fundația Vodafone România a finanțat 1.132 de programe derulate de 730 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătății, educației și serviciilor sociale. Proiectele au avut aproape 3 milioane de beneficiari - copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit 30 de milioane de euro în proiecte desfășurate de organizațiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundației sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Asociația M.A.M.E. (Maternitate, Advocacy, Medicină, Educație) este o organizație nonprofit care sprijină copiii și tinerii diagnosticați cu cancer și alte boli grave din România. În cei 10 ani de activitate, a oferit servicii de informare și îndrumare, dar și suport psiho-sociomedical pentru aproximativ 3.000 de beneficiari. De asemenea, a donat aparatură medicală performantă de care beneficiază, anual, peste 10.000 de pacienți oncologici. A derulat campanii de informare și conștientizare în rândul a peste 8.000 de elevi privind adoptarea unui stil de viață sănătos și combaterea fenomenului de tip bullying. Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea derulată de asociație și rezultatele obținute până în prezent, vă invităm să accesați: www.asociatiamame.com sau www.facebook.com/AsocMAME.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult