Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Contraatacul lui Iohannis după ce Dragnea a decis să-l schimbe pe Toader cu Nicolicea la MJ - spune că nu poate să semneze „niște acte fără a evalua urmările”: „Se pregătește reluarea atacului PSD asupra Justiției”

Klaus Iohannis la declarații

(Foto: presidency.ro)

Președintele Klaus Iohannis dă de înțeles că nu-l va accepta pe Eugen Nicolicea ministru la Justiție și anunță că-i va da un răspuns premierului Dăncilă la începutul săptămânii viitoare în ceea ce privește remanierea guvernamentală.

„Revocarea unui ministru sau demisia unui ministru e constituționala decizie a primului ministru sau, în cazul demisiei, a fiecăruia în parte. Dar nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările unei anumite remanieri guvernamentale. Prima impresie e că se pregătește reluarea atacului PSD împotriva Justiției”, a spus președintele, după o ceremonie la Cotroceni, organizată cu ocazia intrării în magistratură a unei promoții noi de judecători și procurori.

„Justiția din România este sub asaltul PSD de acum mai bine de doi ani. Ieri într-adevăr au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare și propuneri de noi miniștri, însă primind acele scrisori mi-am pus întrebarea ce se dorește cu această remaniere guvernamentală. De regulă o remaniere guvernamentală se face pentru a face guvernul mai bun, mai eficient, mai eficace. Prima mea impresie este că această remaniere guvernamentală se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost. Așa ceva e pur și simplu inadmisibil. Este o primă impresie pe care am vrut să o comunic opiniei publice. Mai multe voi comunica la începutul săptămânii viitoare, când voi avea o explicație pe ceea ce probabil va trebui să se întâmple.

Am vorbit cu dna prim-ministru și i-am comunicat că va primi de la mine un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Însă vedeți aici că lucrurile încep să capete un contur trist. În condiiile în care am convocat un referendum, pentru a afla opinia românilor despre acest asalt pesedist asupra justiției, PSD pregăteste o remaniere guvernamentală care vrea să întărească, asa este impresia mea, asaltul asupra justiției și acest lucru nu poate fi de bun augur”, a spus Iohannis. 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Da, Presedintele e constient acum ca a gresit capital cu desemnarea acestui al 3-lea Prim-ministru si nu mai semneaza nimic fara o evaluare serioasa a efectelor actelor lui. Multumim, dar raul a fost facut si este aproape iremediabil.
  • Like 1
  • @ Radulescu Marcel
   check icon
   V-am apreciat comentariul, dar, pe de altă parte,ce ar fi putut face Președintele?
   Să zicem că, din CV sau servicii de informații, ar fi știut (cum de altfel eu CRED că a știut), că dna în cauză e ușor analfabetă. Ce să facă? S-o respingă? Păi, tot PSD va propune pe altcineva (care,torectic vorbind, s-ar putea să fie ŞI MAI analfabet, sau nu - caz în care îţi construieşti o problemă!).
   Sigur, poate fi considerat drept un calcul cinic făcut pe spinarea poporului român. Dar, hei, un Tudorel, foarte educat, a fost şi el o sculă destul de eficientă! Cu proştii, cel puţin teoretic, şansele ar trebui să fie mai mari.
   • Like 0
 • PSD promoveaza egalitatea cetateneasca, dar cand vine vorba de PSD, ei sunt patricieni, nu mai sunt cetateni ... si de aici despartirea de valorile europene, crestine, liberale si democratice, valori inclusive, si nu exclusive ... vorbe.

  PSD-ul profita de TV si radio ca sa iti mentina 'clientela', ca si bar-ul si sala de jocuri de noroc. Multi oameni nu au o opinie personala si fac asa cum le spune PSD-ul, in loc sa ii invete ce inseamna a avea o opinie personala, ca este o responsabilitate ce se gaseste in Constitutie Romaniei.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult