Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Contraatacul lui Iohannis după ce Dragnea a decis să-l schimbe pe Toader cu Nicolicea la MJ - spune că nu poate să semneze „niște acte fără a evalua urmările”: „Se pregătește reluarea atacului PSD asupra Justiției”

Klaus Iohannis la declarații

(Foto: presidency.ro)

Președintele Klaus Iohannis dă de înțeles că nu-l va accepta pe Eugen Nicolicea ministru la Justiție și anunță că-i va da un răspuns premierului Dăncilă la începutul săptămânii viitoare în ceea ce privește remanierea guvernamentală.

„Revocarea unui ministru sau demisia unui ministru e constituționala decizie a primului ministru sau, în cazul demisiei, a fiecăruia în parte. Dar nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările unei anumite remanieri guvernamentale. Prima impresie e că se pregătește reluarea atacului PSD împotriva Justiției”, a spus președintele, după o ceremonie la Cotroceni, organizată cu ocazia intrării în magistratură a unei promoții noi de judecători și procurori.

„Justiția din România este sub asaltul PSD de acum mai bine de doi ani. Ieri într-adevăr au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare și propuneri de noi miniștri, însă primind acele scrisori mi-am pus întrebarea ce se dorește cu această remaniere guvernamentală. De regulă o remaniere guvernamentală se face pentru a face guvernul mai bun, mai eficient, mai eficace. Prima mea impresie este că această remaniere guvernamentală se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost. Așa ceva e pur și simplu inadmisibil. Este o primă impresie pe care am vrut să o comunic opiniei publice. Mai multe voi comunica la începutul săptămânii viitoare, când voi avea o explicație pe ceea ce probabil va trebui să se întâmple.

Am vorbit cu dna prim-ministru și i-am comunicat că va primi de la mine un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Însă vedeți aici că lucrurile încep să capete un contur trist. În condiiile în care am convocat un referendum, pentru a afla opinia românilor despre acest asalt pesedist asupra justiției, PSD pregăteste o remaniere guvernamentală care vrea să întărească, asa este impresia mea, asaltul asupra justiției și acest lucru nu poate fi de bun augur”, a spus Iohannis. 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Da, Presedintele e constient acum ca a gresit capital cu desemnarea acestui al 3-lea Prim-ministru si nu mai semneaza nimic fara o evaluare serioasa a efectelor actelor lui. Multumim, dar raul a fost facut si este aproape iremediabil.
  • Like 1
  • @ Radulescu Marcel
   check icon
   V-am apreciat comentariul, dar, pe de altă parte,ce ar fi putut face Președintele?
   Să zicem că, din CV sau servicii de informații, ar fi știut (cum de altfel eu CRED că a știut), că dna în cauză e ușor analfabetă. Ce să facă? S-o respingă? Păi, tot PSD va propune pe altcineva (care,torectic vorbind, s-ar putea să fie ŞI MAI analfabet, sau nu - caz în care îţi construieşti o problemă!).
   Sigur, poate fi considerat drept un calcul cinic făcut pe spinarea poporului român. Dar, hei, un Tudorel, foarte educat, a fost şi el o sculă destul de eficientă! Cu proştii, cel puţin teoretic, şansele ar trebui să fie mai mari.
   • Like 0
 • PSD promoveaza egalitatea cetateneasca, dar cand vine vorba de PSD, ei sunt patricieni, nu mai sunt cetateni ... si de aici despartirea de valorile europene, crestine, liberale si democratice, valori inclusive, si nu exclusive ... vorbe.

  PSD-ul profita de TV si radio ca sa iti mentina 'clientela', ca si bar-ul si sala de jocuri de noroc. Multi oameni nu au o opinie personala si fac asa cum le spune PSD-ul, in loc sa ii invete ce inseamna a avea o opinie personala, ca este o responsabilitate ce se gaseste in Constitutie Romaniei.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult