Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Contraatacul procurorului general la „evaluare”: Augustin Lazăr a prezentat corespondența cu Tudorel Toader, din care reiese că ministrul știa de protocolul semnat cu SRI

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a susținut luni o declarație de presă în care a prezentat corespondența oficială purată cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. Din ea rezultă că Tudorel Toader știa de protocolul semnat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu SRI, în decembrie 2016.

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

„În spiritul transparenţei insituţionale, voi face publică corespondenţa pe care am purtat-o cu CSM şi Ministerul Justiţiei. Adevărul nu trebuie să supere pe nimeni, adevărul este unul singur. Din această corespondenţă rezultă cu claritate faptul că Ministerul Public a acţionat în permanenţă astfel: în mod transparent, prin informarea CSM şi a ministrului Justiţiei, în legătură cu toate demersurile iniţiate cu referire la protocoale; în mod constant, pentru desecretizarea protocoalelor din decembrie 2016, primul demers fiind făcut la data de 13 martie 2017, într-un cadru legal, care a reprezentat un mod instituţional de lucru pentru România”, a declarat Augustin Lazăr. 

Acesta a spus că ideea pe care încearcă să o acrediteze ministrul Justiției este „o manipulare penibilă” și că „se fac niște show-uri care nu fac bine nimănui, nici țării, nici justiției”. „A face pe cineva ignorant, a manipula pe cineva e ofensator la adresa opiniei publice inteligente”, a declarat el.

Augustin Lazăr a spus că a primit de la ministerul Justiției o adresă prin care i se cerea, pe 18 martie 2018, să comunice dacă există protocoale semnate cu SRI sși să demareze procedura de desecretizare a acestora. „Ministerul Public răspunde prompt, în 20.03. 2018: Având în vedere adresa dvs, vă comunicăm alăturat protocolul de cooperare dintre ministerul Public și SRI, strict secret 18 pagini. Este cel din 2009. Și al doilea este protocolul din 2016. Asta era în 20 martie. Nu sâmbătă s-a aflat despre acest lucru”, a spus procurorul general, care a adăugat căprotocolul din 2016 nu a produs niciun efect.

„Este o perioadă foarte sensibilă pentru statul de drept și pentru justiție. Avem nevoie de media mai mult ca niciodată pentru a face cunoscut adevărul”, a declarat Augustin Lazăr. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Paul check icon
  Neica nimeni șapte titluri universitare a primit ordin și îl executa. Inteligenta poporului pentru care lucrează tudorel se limitează la Florin Salam și povesti cu asasini plătiți care au speriat-o pe Irinuta și ea e un copil maica... România lui dragnea și a lui tariceanu nu mai îndeplinește criteriile de intrare in UE. In NATO poate încă mai intram datorită poziției geografice. Ca și in Turcia lui Erdogan, economia reala intra mai întâi in expectativa și abia apoi reacționează la derapaje politice. Dacă ciuma roșie rămâne la putere și după 2020 o sa ajungem cam ca in Venezuela, ca Turcia încă mai are piața interna și prieteni prin Orientul Mijlociu. Următorul pas e sa ieșim din UE și sa devenim membrii CIS. Dacă lighioanele de la latrina3 își pun mintea cu asta toți tembelii o sa-si aducă aminte ca URSS era pe vremuri culmea dezvoltării umane.
  • Like 0
 • Paul check icon
  Neica nimeni șapte titluri universitare a primit ordin și îl executa. Inteligenta poporului pentru care lucrează tudorel se limitează la Florin Salam și povesti cu asasini plătiți care au speriat-o pe Irinuta și ea e un copil maica... România lui dragnea și a lui tariceanu nu mai îndeplinește criteriile de intrare in UE. In NATO poate încă mai intram datorită poziției geografice. Ca și in Turcia lui Erdogan, economia reala intra mai întâi in expectativa și abia apoi reacționează la derapaje politice. Dacă ciuma roșie rămâne la putere și după 2020 o sa ajungem cam ca in Venezuela, ca Turcia încă mai are piața interna și prieteni prin Orientul Mijlociu. Următorul pas e sa ieșim din UE și sa devenim membrii CIS. Dacă lighioanele de la latrina3 își pun mintea cu asta toți tembelii o sa-si aducă aminte ca URSS era pe vremuri culmea dezvoltării umane. Între timp tot mai putina lume vorbește de faptul ca 500 de oameni au fost măcelăriți in strada de aparatul de represiune alde pesede și alte zeci de mii au fost gazate.
  • Like 0
 • Paul check icon
  Neica nimeni șapte titluri universitare a primit ordin și îl executa. Inteligenta poporului pentru care lucrează tudorel se limitează la Florin Salam și povesti cu asasini plătiți care au speriat-o pe Irinuta și ea e un copil maica... România lui dragnea și a lui tariceanu nu mai îndeplinește criteriile de intrare in UE. In NATO poate încă mai intram datorită poziției geografice. Ca și in Turcia lui Erdogan, economia reala intra mai întâi in expectativa și abia apoi reacționează la derapaje politice. Dacă ciuma roșie rămâne la putere și după 2020 o sa ajungem cam ca in Venezuela, ca Turcia încă mai are piața interna și prieteni prin Orientul Mijlociu. Următorul pas e sa ieșim din UE și sa devenim membrii CIS. Dacă lighioanele de la latrina3 își pun mintea cu asta toți tembelii o sa-si aducă aminte ca URSS era pe vremuri culmea dezvoltării umane.
  • Like 0
 • Eu nu inteleg cum putem sa-i oprim .... nu reusesc sa gasesc solutia. Intuiesc ca in anumite domenii e nevoie de expertiza. Hai sa vedem daca reusesc cel putin sa sintetizez. Avem situatii care sunt pur si simplu atat de nesimtite, atat de strigatoare la cer ca ne blocheaza ... ne lasa cu gura cascata si fara replica. Exemple:

  1. Comportamentul domnului Tudorel Toader vis-a-vis de procedura de demitere doamnei Laura Codruta Kovesi. Este clar ca procedura nu s-a respectat.
  2. Comportamentul domnului Tudorel Toader vis-a-vis de circuitul informational al protocoalelor intre Ministerul Public si Ministerul Justitiei.
  3. Comportamentul domnului Melescanu vis-a-vis de scrisoarea unei persoane fizice si reactia propiul nostru ambasador.
  4. Comportamentul domnului Giuliani vis-a-vis de institutiile statului Roman avand in vedere calitatea sa de ... de ce? In raport cu institutiile interpelate in calitatea sa de nimeni pe strada.
  5. Comportamentul domnului Daea vis-a-vis de gestionarea pestei porcine.
  6. Comportamentul doamnei Carmen Dan in gestionarea mitingului diasporei din 10 August.
  7. Comportamentul domnul Donald Trump vis-a-vis de orice fapte concrete sau orice tip de stiinta care este in dezacord cu punctul sau de vedere,

  Comportamentele de mai sus sunt atat de eronate si agresive incat eu unul nu stiu cum sa le combat. Idei?

  P.S. de asemenea nu inteleg cum cele 7 puncte de mai sus au tractiune la public. o fi doar lipsa educatiei? sau nestiinta verificarii din mai multe surse? sau ce? din nou ... idei?
  • Like 0
 • Al Lui Al Lui check icon
  Tudorel stia foarte bn de protocoale, din corespondenta oficiala dintre Ministerul Public si cel al Justitiei, doar ca acum se foloseste de acest pretext pentru a mai face un pas important, cu scopul final de-a pune justitia la dispozitia lui Dragnea. Nu m-as mira, ca acest individ lipsit de scupule, sa fie "creierul" modificarilor operate in legislatia penala in favoarea exclusiva a infractorilor. Tudorele, dc te vei mai intoarce vreodata la catedra (!), cum le vei explica oare studentilor tai, locul si rolul procurorului intr-o societate normala ? Cumva, folosindu-te de exemplul personal, vei arata astfel, ca acesta trebuie sa fie in tabara infractorilor si sa-i apere de bratul lung al legii !?
  • Like 1
 • Politrucul de Slugarel merge la cacealma! Sa vedem daca reuseste!
  • Like 1
  • @ Adriana Micu Vizuroiu
   Tot la cacealma a mers politrucul Slugarel si in cazul d-nei Laura Codruta Kovesi, din pacate. Curtea Constitutionala este acum formata, in majoritate, tot din politruci de-ai lor. Astia ne digera de vii pana la alegerile viitoare din “douazeci - douazeci”.
   • Like 1
 • check icon
  Nu e prima data cand minciunel Toader este demascat ca atare.Doar vuvuzelele anteniste si trepanatii conectati la masina de minciuni a varanului mai dau doi bani pe spusele avocatului penalilor...sa se ia de mana cu Giuliani marele profesor universitar contestat chiar de colegii si studentii sai.
  • Like 1
 • Dacă mai era nevoie de o ”precizare precisă” despre profesionalismul procurorului general atunci această declarație de presă este ceea ce lipsea !
  • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult