Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Copreședinții AUR: Nu suntem extremiști, dar suntem radicali. Suntem cu patrioții, nu cu globaliștii

AUR - George Simion - FB

Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a declarat duminică seară că partidul a obţinut peste cele 500.000 de voturi pe care şi-a propus să le întrunească şi care ar trebui să le asigurea intrarea în Parlament. 

„Nu o să vă dezamăgim, nu o să trădăm, nu o să intrăm în niciuna din variante în vreo coaliţie de guvernare. Suntem oamenii faptelor, suntem oamenii care am promis că nu vedem nicio diferenţă între partidele lui Klaus Iohannis şi partidele lui Marcel Ciolacu", a spus George Simion, scrie News.ro. 

Simion a menţionat că AUR este „o forţă nouă". „Nu suntem extremişti, dar suntem radicali, radicali faţă de sistemul care ne-a distrus speranţa la viaţă în România în ultimii 30 de ani. Este doar prima luptă câștigată de AUR”, a adăugat copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor.

„Noi suntem cu patrioții, nu cu globaliștii”, a spus Claudiu Târziu, copreședinte AUR, potrivit G4Media.

După miezul nopții, George Simion a scris pe Facebook: „Depășim 10%! Îi rog pe toți să numere până la ultimul vot. Nu ascultați televiziunile și sondajele vândute!”

După numărarea a 87% din voturi, AUR obține un scor neașteptat de mare: 8,6% la Camera Deputaților și 8,7% la Senat. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Rucs Rucs check icon
  Daca in 1918 am fi avut propaganda si spalarea pe creier de azi, nu ne-am mai fi unit. Idealul nostru de unire ar fi fost prezentat ca desuet, nationalist... (e drept, a mai fost si Slavici care spunea ca Transilvaniei ii e mai bine, economic, cu Imperiul Austro-Ungar; dar marginalizat rapid de elita vremii). Ce Iuliu Maniu, ce Bratianu? Ce Ion Mihalache? S-ar fi gasit niste unii care sa ii catalogheze drept nationalisti, extremisti... Ce sa mai zicem de regina Maria, care in jurnalul ei scrie Țară (pe romaneste, desi jurnalul e scris in engleza) si cu majuscula? O exaltata, o nationalista... Asa-i? Ce usor ironizeaza si manipuleaza astazi o parte a presei (cu anumita agenda). Din fericire, nu pe toti.
  • Like 0
  • @ Rucs
   Parerist check icon
   Eu înțeleg raționamentul însă exemplul este prost ales. Am văzut unde a dus nationalismul din prima jumătate a secolului 20. De ce nationalismul din prima jumătate a secolului 21 ar avea alte rezultate?
   • Like 3
  • @ Parerist
   Rucs Rucs check icon
   Imi sunt suficiente 2-3 argumente ca sa ma uit mai curand cu simpatie la AUR:
   - presa nu a scris nimic despre ei inainte, desi avea sondajele (nu, nu a fost totul asa surprinzator cum se pretinde azi)
   - G. Simion et alia nu au avut acces la televiziuni. Discursul lor a fost audibil doar pe net si in strada. E democratic?
   - ieri (6 dec) am gasit pe strada o brosura AUR. Am rasfoit-o. Nu mi se pare nimic extremist. Iar principiile lor economice merita discutate. De ce nu sunt criticati argumentat, pe punctele din program? De ce continuam sa discutam strict emotional lucrurile? Bun, si daca mergem pe emotie, pana la urma ce e rau in a declara ca iti iubesti tara si ca vrei unele masuri protectioniste? Nu fac asa oare toate tarile din UE? Germania, Olanda etc? De Marea Britanie nu mai vorbesc.
   • Like 1
  • @ Rucs
   Delia MC Delia MC check icon
   Și dvs îi credeți? Așa i-au crezut și pe psd în 2016. Nu-i deloc emoțional: ei sunt anti orice dar foarte patrioți și credincioși. Nu vi se pare că și-au ambalat (ce?) în rețete de succes o parte vechi de când lumea iar restul oportunism pur? Atât de naivi încât să nu detectăm manipularea? Șoșoacă ce urlă mai dihai ca-n piață vă pare credibilă? Eu am oricum mai multă încredere în unii care spun și fac pe jumătate decât în unii care zbiară. Programul lor e o struțo-cămilă cu priză la un anumit public. Și oricum pe hârtie e altfel decât spun, pardon, urlă.
   Ba, este surprinzător: erau atât de duși cu pluta în postările lor anti că nu i-a luat nimeni în serios.
   • Like 0
 • Vai de noi...Ne meritam soarta!
  Am "semanat" (votat!) vant, culegem..."furtuna"!
  • Like 2
 • Deci numai ei e patrioti. Numai daca nu esti globalist esti patriot. Altfel, nu-i asa, dujmanii boborului care vrea raul si aduce rosiile din Polonia
  • Like 5
 • Razgandeanu(tariceanu),dragnea te asteapta !!! :))), Numai o sa ai imunitate,arata-ti nevinovatia in sala de judecata ca noi toti !
  • Like 3
 • Asta este configuratia poporului roman,multi scarbiti de politiceni ,dar si multi prosti.
  Vor fi alti 4 ani pierduti si fara reforme radicale,dupa care PSD o sa ne conduca din nou in 2024.
  Bine ca am scapat de partidul lui petrow si de pinochio.
  Cum arata eba in parlamentul Romaniei ?
  • Like 3
  • @ Alex Bandu
   Dan check icon
   Acest ,,aur ,este un ,,prm , cu o durata de viata foarte scurta, dupa cum a fost cu Funar de la Cluj , extremistii ,,Cu extreme si natonalism nu se poate trai in Europa civilizata ,unde vedem toate natiile ,care convetuiesc in liniste si pace,
   Acest ,aur , va face foarte mult rau Romaniei , prin ,,statulul si membrii ,sai , de calitate indoielinica ,, SOSOACA ,, nici ,,numele nu este normal !!
   • Like 3


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult