Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Coronavirus România. 681 de cazuri noi, din 8.570 de teste (7,9%), în ultimele 24 de ore. Totodată, 12 persoane au murit. În acest moment, la Terapie Intensivă sunt internați 293 de pacienți

Ilustrație Covid

Foto: Inquam Photos/ Liviu Chirica

Un număr de 681 de cazuri noi de infecție cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, din 8.570 teste efectuate. Astfel că rata testelor pozitive a atins 7,9%.

Până astăzi, 20 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 38.139 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.213 au fost externate, dintre care 22.747 de pacienți vindecați și 2.466 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. 

La teratie intensivă sunt în acest moment 293 de pacienți.

„Ceea ce îngrjorează este că numărul de pacienți care au nevoie de terapie intensivă este în creștere. Acolo este problema, acolo probabil că ne vom bloca”, a spus la Digi24 dr Andreea Moldovan, medic la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov.

Până astăzi, 2.038 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, dintre care 12 în ultimele 24 de ore.

Aproape 1.000 de pacienți cu test pozitiv la coronavirus au fost externați la cerere.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult