Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Coronavirus România. 681 de cazuri noi, din 8.570 de teste (7,9%), în ultimele 24 de ore. Totodată, 12 persoane au murit. În acest moment, la Terapie Intensivă sunt internați 293 de pacienți

Ilustrație Covid

Foto: Inquam Photos/ Liviu Chirica

Un număr de 681 de cazuri noi de infecție cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, din 8.570 teste efectuate. Astfel că rata testelor pozitive a atins 7,9%.

Până astăzi, 20 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 38.139 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.213 au fost externate, dintre care 22.747 de pacienți vindecați și 2.466 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. 

La teratie intensivă sunt în acest moment 293 de pacienți.

„Ceea ce îngrjorează este că numărul de pacienți care au nevoie de terapie intensivă este în creștere. Acolo este problema, acolo probabil că ne vom bloca”, a spus la Digi24 dr Andreea Moldovan, medic la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov.

Până astăzi, 2.038 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, dintre care 12 în ultimele 24 de ore.

Aproape 1.000 de pacienți cu test pozitiv la coronavirus au fost externați la cerere.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult