Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Crima lentă, în noi imagini martor din această dimineață: Nu ați învățat nimic din Colectiv?

O nouă dimineață cu aglomerație în mai multe stații de metrou pe linia Berceni-Pipera. Pe Facebook au fost postate imagini care arată peroanele pline de călători. Reprezentanții Metrorex au explicat că de vină a fost o defecțiune la una din ușile unui tren.

„Miercuri la ora 8.05 la ușa unui tren care staționa în stația Eroii Revoluției a fost sesizată o defecțiune. Defecțiunea a fost remediată la 8.13. S-a luat măsura introducerii unui tren suplimentar”, ne-au declarat reprezentanții Metrorex.

O altă explicaţie, primită de Digi24 de la Metrorex, ar fi şi legată de faptul că foarte mulţi credincioşi au dorit să ajungă la Mitropolie, pentru că azi se sărbătoreşte Sfântul Dumitru.

Şi pe data de 18 octombrie la metrou au fost înregistrate întârzieri, după ce mai multor persoane li s-a făcut rău. 

(Foto: captura Digi24.ro)

(Foto Diana Brâncuș/Facebook)

Mai mulți călători care s-au aflat miercuri în stația de metrou Piața Victoriei au postat pe Facebook imagini cu lumea care se înghesuie pe scări și pe peroane. 

(Foto Andreea Marin/Facebook)

Republica.ro a atras atenția în mai multe rânduri asupra pericolului pe care îl reprezintă aglomerația de la metrou și arăta că la aproape un an de la tragedia din #Colectiv autoritățile nu au învățat nimic din efectele extrem de grave pe care le poate avea panica în locurile aglomerate. 

Pe data de 18 octombrie oficialii Metrorex au venit cu explicații după ce și atunci mai multe persoane au postat imagini cu oameni înghesuindu-se pe peroanele de la stația Piața Victoriei, spunând că trei femei au leșinat și că regula este ca persoanele să fie preluate de SMURD, abia apoi să dea drumul la circulație. „Oare cât de copilărească poate fi o asemenea procedură? Atât trebuie să facă 2 teroriști? Unul să se prefacă leșinat într-o garnitură iar altul să aștepte miile de oameni la Stația de la Victoriei sau Unirii ca să atace cu impact maxim?”, se întreba Alex Livadaru într-un comentariu scris în Republica.ro.

Iar incidentele nu sunt singulare. Recent, unul din supraviețuitorii din #Colectiv, Cristian Matei, posta un filmuleț cu valurile de oameni și se întreba de ce nu iau autoritățile măsuri reale pentru a preveni o nouă tragedie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult