Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Crima lentă, în noi imagini martor din această dimineață: Nu ați învățat nimic din Colectiv?

O nouă dimineață cu aglomerație în mai multe stații de metrou pe linia Berceni-Pipera. Pe Facebook au fost postate imagini care arată peroanele pline de călători. Reprezentanții Metrorex au explicat că de vină a fost o defecțiune la una din ușile unui tren.

„Miercuri la ora 8.05 la ușa unui tren care staționa în stația Eroii Revoluției a fost sesizată o defecțiune. Defecțiunea a fost remediată la 8.13. S-a luat măsura introducerii unui tren suplimentar”, ne-au declarat reprezentanții Metrorex.

O altă explicaţie, primită de Digi24 de la Metrorex, ar fi şi legată de faptul că foarte mulţi credincioşi au dorit să ajungă la Mitropolie, pentru că azi se sărbătoreşte Sfântul Dumitru.

Şi pe data de 18 octombrie la metrou au fost înregistrate întârzieri, după ce mai multor persoane li s-a făcut rău. 

(Foto: captura Digi24.ro)

(Foto Diana Brâncuș/Facebook)

Mai mulți călători care s-au aflat miercuri în stația de metrou Piața Victoriei au postat pe Facebook imagini cu lumea care se înghesuie pe scări și pe peroane. 

(Foto Andreea Marin/Facebook)

Republica.ro a atras atenția în mai multe rânduri asupra pericolului pe care îl reprezintă aglomerația de la metrou și arăta că la aproape un an de la tragedia din #Colectiv autoritățile nu au învățat nimic din efectele extrem de grave pe care le poate avea panica în locurile aglomerate. 

Pe data de 18 octombrie oficialii Metrorex au venit cu explicații după ce și atunci mai multe persoane au postat imagini cu oameni înghesuindu-se pe peroanele de la stația Piața Victoriei, spunând că trei femei au leșinat și că regula este ca persoanele să fie preluate de SMURD, abia apoi să dea drumul la circulație. „Oare cât de copilărească poate fi o asemenea procedură? Atât trebuie să facă 2 teroriști? Unul să se prefacă leșinat într-o garnitură iar altul să aștepte miile de oameni la Stația de la Victoriei sau Unirii ca să atace cu impact maxim?”, se întreba Alex Livadaru într-un comentariu scris în Republica.ro.

Iar incidentele nu sunt singulare. Recent, unul din supraviețuitorii din #Colectiv, Cristian Matei, posta un filmuleț cu valurile de oameni și se întreba de ce nu iau autoritățile măsuri reale pentru a preveni o nouă tragedie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult